Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Minister Blok, bel eens even met Apeldoorn

  •  
22-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
62c9bc47-7e20-4fbd-83be-805a40a39101
Stop met ons tegen elkaar uit te spelen als u zelf het probleem bent. Wij zijn geen poppen in uw poppenkast
We worden bespeeld als poppen in een poppenkast door regenteske bestuurders. Deze week kwam naar buiten wat voor walgelijkheid ‘onze’ minister van Buitenlandse Zaken uit als hij denkt dat het een besloten bijeenkomst is en wat hij zegt toch niet zo snel naar buiten zal komen. Daarna verklaart hij met veel moeite dat zijn woorden te scherp waren. En de fractievoorzitter van CU staat vooraan om een tweet de wereld in te sturen hoe goed dit van hem is.
‘Don’t tell me you’re sorry ‘cause you’re not. Baby, when I know you’re only sorry you got caught. But you put on quite a show’ #TakeABow
Minister Blok zei onder meer dat mensen uit verschillende culturen niet vreedzaam samenleven. Hiermee schoffeert hij iedereen die in Nederland ongeacht de eigen cultuur met elkaar samenleeft. En dat zijn er een hele hoop. Al doen de media je soms anders denken.
Alsof het niet genoeg was, las ik wat later dat Hugo de Jonge (CDA) de PVV niet uitsluit als coalitiepartner en dat ook hij de ‘kwalijke kanten’ van de multiculturele samenleving ziet.
Nou, beste CDA weet je wat ik kwalijk vind? Dat in ons land onderwijzers, mensen uit de zorg, politie, het streekvervoer allemaal moeten staken omdat jullie regering niet in staat is om echt aan deze mensen te denken.
Weet je wat ik zie? Ik zie de kwalijke kanten van de sociale ongelijkheid! Kadootjes aan Shell, denk alleen al aan de dividendbelasting. Huizen die kapot gaan in Groningen en het kabinet dat deze mensen steeds maar weer in de kou laat staan. Mensen met een arbeidsbeperking een beloning onder het minimumloon betalen en hun pensioen afpakken, hoe durft je dit te bedenken!
LelystadAirport, dat er gewoon doorheen gedrukt wordt, al wordt er honderd keer bewezen door de inwoners dat het plan faalt. Woningen die niet meer betaalbaar zijn voor iedereen. Terwijl een dak boven je hoofd geen luxe maar een recht is. Zorg die te grabbel is gegooid aan bedrijven, die alleen maar denken aan centjes in plaats van mensen.
De basisverzekering uitkleden zodat er nu mensen met de handen in het haar zitten: hoe ze in godsnaam de rekeningen moeten gaan betalen. De kloof tussen rijke mensen en mensen met minder centjes die steeds groter wordt.
En weet je door wie dit komt, beste meneer Blok en beste meneer De Jonge? Dat komt door uw beleid! Dus stop met ons tegen elkaar uit te spelen als u zelf het probleem bent. Wij zijn geen poppen in uw poppenkast. Stop met verdeel en heers en ga nou eindelijk eens het land besturen voor elke Nederlander!
O, en dat samenleven meneer Blok dat gaat prima in onze fractie. Zoals u wellicht wel begrijpt hebben we alleen heel veel moeite met uw VVD-beleid!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.