Joop

Minimumloon omhoog, maar tegen welke prijs

  •    •  
08-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2514 keer bekeken
  •  
image0

Meer over:

cartoon, minimumloon
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Dave lubeck
Dave lubeck10 jun. 2022 - 19:01

Dit is nou iets waardoor iedereen de overheid wantrouwt . Dit is nou zoiets waarvoor ik nooit meer ga stemmen . Dit is nou een goed voorbeeld van Crimineel Gedrag .

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa8 jun. 2022 - 20:06

Mijn punt is een beetje. Kijk, ik ben geen econoom ofzo. Maar, uhmmm. De huren gaan toch gewoon omhoog, als mensen meer verdienen. Jij verdiend meer? Dan moet je me meer gaan betalen, zegt de huisjesmelker dan, ik bedoel 'vastgoed ondernemer' Want zo werkt dat gewoon....Ze willen je tot het bot uitzuigen. Dit mag niet gezegd worden, maar is een feit. Het zou alleen werken, als ze naast een minimumloon, ook een huurplafond instellen.

adriek
adriek8 jun. 2022 - 15:53

En die 150 euro is ook nog eens bruto...

badgast
badgast8 jun. 2022 - 9:55

Het is wel een stap in de goede richting. Want al die toeslagen voor werkende mensen, is eigenlijk het faciliteren van de winsten van de grote bedrijven, die dankzij de huurtoeslag, zorgtoeslag etc gewoon minder geld aan salaris hoeven te besteden. Hoeveel winst maakte PostNL afgelopen jaar? Hoeveel huurtoeslag en zorgtoeslag moest er afgelopen jaar maandelijks naar de de bezorgers? Het is gewoon een subsidie op de loonkosten en daarmee uiteindelijk op de dividenduitkering. En t wordt betaald uit onze beslastingafdacht.

Jan Wijn
Jan Wijn8 jun. 2022 - 8:11

Gelukkig roken de meeste minima geen sigaren en dragen ook geen britelle.

Volrin
Volrin8 jun. 2022 - 7:33

Deze cartoon insinueert dat de genoemde subsidies omlaag gaan OMDAT/VANWEGE het verhogen van het minimumloon. Ik betwijfel of dat zo is.

2 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine8 jun. 2022 - 8:39

@Thomas, als je in Nederland meer gaat verdienen, dan ga je meer belasting betalen en krijg je minder toeslagen. Dus het is wel een terechte zorg/vraag dat het flink verhogen van het bruto minimumloon, netto wat minder flink zal uitpakken. Daarnaast zullen bepaalde producten/diensten ook duurder worden door loonsverhogingen, die mensen zelf weer moeten gaan betalen van hun eigen extra loon (bijvoorbeeld de supermarkten / distributie waar veel mensen op minimumloon zitten?) Daarbovenop zullen waarschijnlijk de uitkeringen/WAO mee moeten stijgen waardoor de overheid wat meer belastingeninkomsten nodig zal hebben, dus er zullen hier en daar wat verhogingen komen (en bezuinigingen) Al met al zal het wel weer een aardige koopkracht puzzel worden.

r v b
r v b8 jun. 2022 - 9:06

inderdaad, het is omdat rechts armoede wil bevorderen. Daarom wil rechts de bijstand laag houden, want wie geen werk heeft moet gestraft worden met armoede. Die mag geen normaal leven hebben.