Joop

Minder kans op doodgeboorte na vaccinatie

  •    •  
10-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1199 keer bekeken
  •  
zwanger

Het coronavaccin is niet alleen veilig voor zwangere vrouwen, de inenting verkleint ook nog eens de kans op doodgeboortes met 15 procent. Dat blijkt uit Brits onderzoek, schrijft The Guardian. De wetenschappers analyseerden 23 onderzoeken waarbij in totaal ruim 117.000 zwangere vrouwen waren betrokken.

Toen de coronavaccins net beschikbaar waren, raadde de overheid zwangere vrouwen nog af om zich te laten inenten. Later veranderde dat: uit nieuwe gegevens bleek dat het vaccin ook voor hen veilig was. Bovendien bleek dat zwangere vrouwen een groter risico liepen bij besmetting met het coronavirus.

De Britse overzichtsstudie bevestigt dat beeld. Vrijwel alle zwangere vrouwen die met corona in het ziekenhuis worden opgenomen, zijn ongevaccineerd. De inenting is veilig en na een vaccinatie lopen zwangere vrouwen geen groter risico op een miskraam of andere zwangerschapscomplicaties.

Nu blijkt dat de baby ook extra beschermd wordt door de inenting. Duidelijk is dat vaccinatie beschermt tegen doodgeboorte. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat ook de kans op vroeggeboorte kleiner is na vaccinatie.

Volgens Edward Morris, voorzitter van de Britse vereniging van verloskundigen en gynaecologen, is de boodschap duidelijk: “We raden alle zwangere vrouwen aan om het vaccin en de booster te nemen. Covid-19 gaat nog altijd rond, en als je wordt besmet als je zwanger bent, loop je een grotere kans op ernstige ziekte.”

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

dirkzeeman
dirkzeeman10 mei 2022 - 18:34

Het is misschien hard, maar de wappies hebben de rest van de bevolking al meer dan genoeg ellende, leed en ziekte bezorgd, dus het is wel prima dat ze nu zichzelf en hun nageslacht ook eens meeslepen in de gevolgen van hun stompzinnigheid. Stupide mensen die er niet in slagen zich voort te planten zijn een zegen voor de maatschappij van de toekomst. En voor de wappies die dit lezen: wist je trouwens dat de farmaceutische industrie er alles aan doet om de gunstige resultaten van aderlaten in een kwaad daglicht te stellen. Deze duizenden jaren oude medische techniek, gebaseerd op de inzichten van oude wijsgeren, levert te veel concurrentie op voor hun dure medicijnen. Maar dat lees je dus niet in de MSM.

BerendW
BerendW10 mei 2022 - 16:57

Hopelijk wordt dit voor waar aangenomen. Ik begreep dat diverse zwangeren met geen medische achtergrond elkaar van behoorlijk verkeerd advies uit overtuiging hebben opgezadeld.