© Foto: CC Philipp Engelmann
Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Ik vrees dat de "millennial" vooral wordt gevormd door wijzigend externe omstandigheden. Ik noem een negatieve en een positieve. Negatief is dat iedereen tegenwoordig heel bewust naar zijn eigen carrière moet kijken. Zomaar natuurkunde gaan studeren zonder plan voor de toekomst - zoals ik ooit deed - is tegenwoordig levensgevaarlijk. Ik kwam nog goed terecht bij een computerbedrijf, maar zou in het huidige tjdsgewricht heel lang op een vaste aanstelling hebben moeten wachten. Zo wordt pechvgelschap nog erfelijk, want aan kinderen beginnen is moeilijk zonder baanzekerheid. Positief is dat de wereld voor de jeugd van tegenwoordig veel internationaler is. In mijn tijd waren alle studenten Nederlanders, en pas in mijn derde jaar haalde ik een Engels boek uit de bibliotheek, en leerde ik Engelse wiskundige terminologie. Ik kom regelmatig in een studentencafé (voor de muziek) en constateer dat het een zeer bont internationaal gezelschap is, onder het aloude motto "alle Menschen werden Brüder". Dat maakt mij in elk geval tot een overtuigd Europeaan. Ik was bijna 40 toen ik voor het eerst buiten Europa kwam, de jeugd van tegenwoordig reist wat af. Als "bejaarde" reis ik ook veel, maar mijn nichtje van 25 kan ik niet bijhouden. Wel jammer dat de jeugd van tegenwoordig geen Duits en Frans meer leert. Ik praat Duits met Duitsers. Al hoeft dat niet want Duitsers en zelfs Fransen spreken tegenwoordig meestal voldoende Engels. Zelfs op een treinreis door Oekraïne ontmoette ik Engels sprekenden, in tegenstelling tot een jaar of 10 geleden toen ik er voor het eerst was. Oost-Europa is bezig met een inhaalslag. Onlangs in Hongarije kon ik me ook probleemloos verstaanbaar maken, hoewel ik nog steeds geen touw vast kan knopen aan het Hongaars.
Elk kind is een product van zijn tijd, en de idealisten daaronder denken dat ze de wereld op indringende wijze kunnen veranderen. Sommigen lukt het, anderen niet: het zijn voornamelijk externe factoren die dat bepalen. Het meerendeel der mensen is uiteindelijk toch gewoon veroordeeld tot het uitvoeren van arbeid waar nou niet perse voor gekozen is, maar gewoon, om de piepers op tafel te krijgen. Of daar nou een herdefiniering van werk versus prive, de illusie van meer persoonlijke vrijheid omdat je een beetje rond kunt reizen en internet gebruikt voor nodig is of niet. Millenial zijn evengoed puppets on a string, al denken ze van niet.
Ik zet me af tegen het eeuwige idee van "de jeugd van tegenwoordig". Omdat ik al wat langer meeloop zie ik wel ingrijpende externe veranderingen. kort samengevat 1) dat niemand meer een "rustige" baan heeft maar moet vechten voor zijn carrière 2) dat we nu wel veel internationaler georiënteerd zijn dus beter weten wat er in de wereld te koop is, dus kritischer zijn.
De bijdrage is Nadine bestaat uit feiten en meningen. Met haar mening kan je het oneens zijn. Het feit ontkennen dat de samenleving fundamenteel veranderd, dat sneller doet dan in de afgelopen 100 jaar is gebeurd dat er grote gevolgen zijn voor loopbanen, arbeidsrelaties en privé is idioot. Ik heb niet zo veel met het verhaal van Nadine maar het gros van de reacties hier slaat de plank toch veel meer mis dan zij doet.
Dus de industriele revolutie, de enorme trek van platteland naar stad, de introductie van de verbrandingsmotor, de telefoon en intercontinentaal verkeer, de uitvinding van penicilline, the summer of love in 1967 waren kinderspel vergeleken bij de introductie van facebook, twitter, internet, een iets snellere computer. Loopbanen, arbeidsrelaties, de grens tussen prive en werk zijn al 150 jaar in een gigantisch tempo aan het veranderen, waardoor de samenleving telkens fundamenteel veranderde. Ik zie echt geen verschil, behalve in terminologie en, nogmaals, de geweldige eigendunk.
Het socialisme ontstond toen de industriële revolutie een tegenstelling teweeg bracht tussen de arbeiders en de eigenaren van de (dure) productiemiddelen, kortom: de macht van het Kapitaal. Tegenwoordig kun je met een laptopje van nog geen € 1000 een bedrijfje beginnen als software-ontwikkelaar of website-bouwer. In de muziekwereld zie je iets dergelijks. Vroeger konden alleen platenbazen de peperdure studio's veroorloven, en kregen beginnende bands contracten aangeboden waarbij slavernij nog gunstig afsteekt. De Macht Van het Kapitaal! Tegenwoordig trekken ze een lange neus naar die platenbazen en maken zelf hun opnames, want de kosten van apparatuur zijn gedecimeerd. Dure mengtafels maakten plaats voor PC-programma'tjes die nog beter werkten ook. En de distributie gaat lekker over internet, buiten alle graaiers om.
Frits Jansen: het enige wat je zegt is dat je nu stinkend rijk kunt worden (als je geluk hebt) met het onwerpen van een appje, of beroemd wordt via Utube. Hoe is dat anders dan de kapitalist die rijk werd door 500 arbeiders te vervangen door een machinaal weefgetouw? Ze mogen nu zelf graaien, bedoel je?
Ik zie echt geen enkel verschil tuusen wat men millenials noemt en voorgaande generaties, behalve de pompeuse zelfingenomenheid. De wereld is al 150 jaar snelveranderend, nieuwe concepten en ideeen waren altijd al a young men's world, 20 en 30ers maakten altijd al het overgrote deel uit van de werkers. Daarnaast vergeet dit vrouwtje dat haar betoog ook alleen nog maar opgaat voor die enkele uitverkorenen die door bakfiets-oders zijn opgevoed in de stedelijke elite. Maar goed, ze is jong, en dwaalt in een land van gelijkgestemde blinden.
Beste Nadine, Wat een prachtig betoog. Vooral de onbedoelde ironie spreekt mij zeer aan.
Een betere wereld door te beginnen bij jezelf maakt alleen kans als je kritisch naar jezelf kunt kijken en kritiek van anderen op zijn minst serieus in overweging neemt en niet op voorhand afdoet als 'kritiek op alle milennials als gevolg van een generatiekloof' zoals de schrijfster steevast doet.
Ik ben 21 jaar jonger dan de oudste in het gezin van 8 kinderen en had ouders met bijna meer dan een generatie verschil ,in tijd gemeten, met mijn tijd. Ik heb wat generatiekloven meegemaakt binnen 1 gezin en zag het patroon waarbinnen alles zich afspeelde. De onvergelijkbare vergelijkingen ( in tijd) vlogen je om de oren. Mijn oudste zus had mijn moeder kunnen zijn.......mijn ouders mijn grootouders....Uiteindelijk groei je steeds meer naar elkaar toe en is er meer gemeenschappelijkheid dan je ooit kon vermoeden..........de tijd waarin je leeft vergt aanpassing aan veranderende situaties....de een lukt dat wat beter dan de ander, En aanpassing is iets wat je niet wil horen als je jong bent....verre van dat....dat gold uiteindelijk voor eenieder in dezelfde mate....al waren de omstandigheden anders...zo ook de mogelijkheden en onmogelijkheden, de drive was nagenoeg hetzelfde, zo ook de frustraties. Niets is wat het lijkt en niets lijkt wat het is....
"Tenslotte kreeg ik het verwijt: ‘jouw betoog is niet onderbouwd’. Dat is het wel. Het is allemaal terug te vinden in onderzoek van gerenommeerde onderzoeksinstellingen. Het is niet eens nodig dit te Googlen, kijk gewoon om je heen wat er gebeurt" Er zijn ook diverse onderzoeken waarin gesteld wordt dat millennials helemaal niet zoveel anders zijn. Zoals: http://www.businessinsider.com/millennials-are-just-like-everybody-else-2015-12?international=true&r=US&IR=T Of dat millennials toch weer traditioneler denken: https://contemporaryfamilies.org/2-pepin-cotter-traditionalism/ Zoals in andere reacties ook al is aangegeven, iedere generatie denkt dat zij 'anders' zijn In dit verband is de analyse van 'de Snijtafel' (hebben ook een tijdje bijdragen gedaan voor De Correspondent') over de documentaire 'De mensen van nu'. Zie ook : https://www.youtube.com/watch?v=Lo1WaVem3dc
Laten we niet overdrijven. Het zijn van millenial zegt niks. De problemen zitten vooral in de hoek van millenials-social justice warriors. Dat zijn de jankerds die volledig in alle staten waren na BREXIT en na de verkiezing van Trump. Ze zijn mengels tussen naïevelingen en cultureel marxisten. Denken dat "grenzen" een vies woord is (zowel fysieke als spreekwoordelijke grenzen) en zijn opgevoed met het idee dat alles wat de millenial wil, direct moet gebeuren en ook precies zó moet gebeuren. Gebeurt dat niet, dan is Leiden in last. De zelfoverschatting die deze kinderen werd aangeleerd door hun "vrije, democratische opvoeding"-ouders is erg schadelijk, omdat deze millenials er later achter komen dat de wereld zo niet in elkaar zit en dat alles verdiend moet worden, ook respect en succes. Deze millenials staan versteld als blijkt dat in de échte wereld behoeftenbevrediging vaak lang uitlbijft of zelfs helemaal niet optreedt. Een kind vanaf de wieg prijzen voor iedere wind die het laat is zeer ongezond en heeft geen enkele opvoedende waarde.
sorry, maar ieder weldenkend mens ziet dat Trump een totale incompetente randdebiel is. Hoef je echt geen milennial of sjw voor te zijn. Het enige dat je hoog opgeleide zichzelf als milennial profilerende mensen als de schrijver kunt nadragen, is dat ze behept zijn met de naïeve notie dat iedereen weldenkende redelijke mensen zijn die het beste met anderen voor hebben zoals zij zelf, terwijl een cynische oude zak als ik allang weet dat een enorm (huge) grote groep mensen van generatie op generatie te stom is om stront te sorteren.
Ik heb het idee dat mevrouw voor een hele kleine beperkte groep millenials spreekt. De millenials (18-38 jaar oud) die ik zie rondlopen verschillen niet veel van de eerdere generaties met het verschil dat ze handiger zijn met telefoons. Ze doen dezelfde dingen met hun kinderen, kijken net als iedereen naar voetbal en the voice, en zijn net zo fanatiek aan het klussen in hun huis. En ze houden van lekker eten. Het zijn eigenlijk net gewone mensen.
Het aardige van zelfbenoemde Millennials is dat ze allemaal ongelofelijk uniek zijn!
Ach, laat haar toch...wanneer de grote boze buitenwereld boe roept tegen haar glitter-unicorn dan wil ze zo snel mogelijk haar safe space opzoeken. Af en toe een beetje sojamelk met wat quinoa geven met een schouderklopje erbij; verder negeren en dan gaat het na verloop van tijd vanzelf over.
Elke generatie vindt kwalitatief hetzelfde van zichzelf en van de daaraan voorgaande. Maar onthou dat er maar éen generatie is die er werkelijk toe heeft gedaan de afgelopen eeuw, en dat zijn de babyboomers. De rest is gepruttel in de marge daarvan.
Laat ik er nu anders over denken. Mijn ouders, ooms en tantes hebben als kinderen de Tweede Wereldoorlog moeten meemaken. Inclusief evacuatie en de hongerwinter. Deze mensen werd na het eind van die tragedie niet gevraagd hoe leuk ze zichzelf vonden, en wat voor lollige plannen ze allemaal met hun leven hadden. Ze bouwden ons land weer helemaal op, vaak onder tegenslag en grote ontberingen. En ze klaagden niet toen ze zagen dat hun kinderen het veel beter zouden gaan krijgen - ze juichten dat toe, en waren trots. Die trots was terecht.
@ 7anpau1 - dank je, en dat meen ik. We zijn het zelden eens, maar dit kan ik heel erg waarderen.
Tja, het weglaten van "sarcastisch bedoeld" lijkt moeilijk te doen hier. Maar dat was het dus wel. Respect (al is het woord wat aan inflatie onderhevig, maar nu dan in de goeie zin) voor die generatie dus.
Ik zou zeggen; 'de' kinderen het veel beter zouden krijgen. Zij lieten een beter land achter..... Zij hebben de voorwaarden geschapen met hard werken en sociaal engagement....... Zij leefden in de realiteit van iedere dag, bouwden op i.p.v. af te breken......vormden een gemeenschap en hielpen elkaar, waren veelal op elkaar aangewezen...Dat was iets dat ze begrepen..samen de schouders eronder....
Ik kreeg als kind/tiener ook te horen dat ik verwend was. En dat is nu toch al zo'n 50 jaar geleden.... Ik heb me nooit aangepast. Wel aan de omstandigheden en dat is maar goed ook. Als je dat niet kunt ondermijn je enkel jezelf en overleef je niet.... maar niet aan de grootst gemene deler...dat is wat anders...Juist daarom ga ik niet mee in je verhaal...want dat is de grootst gemene deler.... Je hebt de jaren zestig niet meegemaakt en niet de tijd daarvoor.....anders zou je wel anders praten...alles hebben we moeten bevechten.. Zelfvertrouwen is iets anders dan zelf-overschatting...Het laatste leidt enkel tot arrogantie. Wie hoog zit valt hard en dan is het de vraag of je je kunt aanpassen aan de omstandigheden...Zo niet ga je kopje onder... Zonder de industriële revolutie was je nu ook nergens geweest, ...alles was en is ontwikkeling...maar niet alles is vooruitgang... Mag ik iets zeggen. Ik vind juist dat je je uitstekend aanpast aan de grootst gemene deler....
Cc Volgens mij zijn we het best vaak eens behalve over economie. En ik heb moeite met haat tegen mensen in het algemeen dus ook tegen de onversneden haat die u regelmatig tentoonspreid tegen mensen waarvan u vermoedt dat ze rechters zijn dan u. U kunt bijvoorbeeld het neoliberalisme haten, maar Lloyd Blankfein is misschien best een prima kerel of in ieder geval een kerel die ook best prima kanten heeft.
http://www.onlinetalentmanager.nl/octogram-verschil-tussen-de-strateeg-en-de-analyticus
Wat overblijft als residu van je artikelen is : Wij zijn beter. Ik heb daar altijd een probleem mee gehad ongeacht leeftijd, religie, geslacht of kleur. Altijd, en ik kom er maar niet vanaf.
Waarom denkt deze mevrouw dat ze bijzonder is? En wat is een strategiste?
De millennial-bubbel.......... Wie hebben jou opgevoed tot wie je zegt te zijn geworden, iemand met zelfvertrouwen? Wie hebben jou die ' eigenwaarde' gegeven zeg je? Mensen uit een andere generatie? Het verschil tussen eigenwaarde en eigendunk, zelfoverschatting is flinterdun....zo ook tussen de begrippen 'verworven en gekregen'.... Zo is er ook nog een enorme scheiding tussen hoog en laagopgeleide millenials ontstaan en krijgen we ook daar een scheidslijn binnen de generatie. Niet zelden blijk je niet meer dan een bubbel te zijn in het land der millenials.... We leven in een land en tijdvak van bubbels. We zien niet meer waarmee we onszelf bedriegen...totdat de bubbel uiteenspat.... Wijsheid komt veelal met de jaren...door ervaring..... Dan krijgen we gevleugelde uitspraken als; met de kennis van nu......... de wetenschap achteraf.... Maar geniet nog even van de jeugdige onbevangenheid, het idee dat alles mogelijk is als je het maar wil..dat alles door jezelf verwezenlijkt is en te verwezenlijken is ( ook daar ben je geen uitzondering binnen de verschillende generaties), het leven maakbaar is, en hoop dat je een beetje van het broodnodige geluk hebt in je leven...dat je hard nodig zult blijken te hebben.
"Zo is er ook nog een enorme scheiding tussen hoog en laagopgeleide millenials ontstaan" Juist. Nadine moet nog leren dat te beseffen.
Goh, de nieuwe generaties denken dat ze beter zijn dan de vorige generaties en die vinden juist dat de nieuwe generatie maar niks is. Wie had dat kunnen zien aankomen nadat dit bij elke generatie wissel het geval was.
Tja, wie zou straks het vuilnis bij de millenials op gaan halen, hun eten verbouwen, hun leefomgeving schoonmaken, hun huizen bouwen?
Ik gok op robots en 3d printers voor het huis. Of de mensen die tegen die tijd niet op hun bijstand of aow gekort willen worden.
Staan millennials als hier beschreven er wel eens bij stil dat het overgrote deel van de mensheid geen enkele boodschap aan hen heeft? En kunnen ze misschien ophouden met 'specialness', 'Keuzestress, burn-outs en bindingsangst zijn ziekten van deze tijd' - daar zou ik graag een medisch sociologisch onderzoek van zien.
Het misverstand blijft: deze strategiste denkt namens haar generatie te spreken. Beste Nadine, dat is nog nooit iemand gelukt. En laat de onderzoekjes maar zien hoor.
[Nu is het echter zo dat de millennials zich niet aanpassen, millennials creëren een nieuwe wereld.} Haha. "We want the world and we want it now!" (dixit Jim Morisson) Wacht maar tot je kinderen krijgt en je geroepen wordt tot de taak van luizenouder. Blijkt die nieuwe wereld ineens verdacht veel te lijken op de oude wereld.
Wie het onderste uit de kan wil krijgt het deksel op zijn neus....zoiets....Of; .hoogmoed komt voor de val.....Vooral als je denkt dat de wereld aan je voeten ligt....Ach tegeltjes-wijsheden... maar zo nu en dan.... Als ik me goed kan herinneren was het in mijn tijd iets wat behoorde tot de pubertijd, de tijd dat je dacht dat je zoveel invloed had dat je de hele wereld kon veranderen, een stukje beter maken.....dat hebben vast ook al die mensen gedacht die hem een stukje slechter hebben gemaakt....toen ze geen kinderen meer waren... Zou het een soort van uitgestelde pubertijd zijn?
Danielle Ik denk dat je gelijk hebt...en dat is een ontwikkeling van jaren....
Grappig, ik vond het vorige artikel ook al leuk. Niet eens op gereageerd. Plat gezegd het hele verhaal doet mij geen zak. Ik heb ook een hekel aan lui die hun geld verdienen met marketting. Een product met een kostprijs van 10 euro verkopen voor 150. Zo worden die mooie reclame filmpjes bekostigd. Iemand uit die sector die verteld over zijn boeiende vak vind ik al snel vervelend en slaapverwekkend. Maar ik ben dan ook al 4 of 5 generaties ouder. Ik hoef geen dialoog met deze millennials. Ik wil het met hen nergens over hebben. Nou misschien een enkele die wel een serieuze loopbaan heeft. Wat ik wel met Nadine eens ben is dat zij haar toekomst vorm moet gaan geven. En dat zal anders zijn als ik heb gedaan. Net zoals ik het anders heb gedaan als de generaties voor mij. Zij is mij geen enkele verantwoording schuldig, het is haar leven en haar wereld. Ze moet er alleen niet over zeiken tegen mij. Ik wens haar veel goeds.
Grappig, het voorgaande artikel vond ik niet voldoende om op te reageren. Ikzelf behoor ook tot de millennial generatie. Deze generatie excelleert vooral in eigenpijperij, wat dat betreft kan ik het volkomen eens zijn met U. Echter kan ik me ook wel clashes herinneren met u waarin u duidelijk pretendeert, ik ben ouder en wijzer, we hebben het altijd op deze manier gedaan dus waarom zouden we veranderen. Nu U zelf zegt dat er een flinke generatie kloof tussenzit begrijp ik die houding volkomen. Ik heb een serieuze loopbaan. Althans, dat vind ik zelf. Het is geen hoogwaardige loopbaan, maar serieus ben ik wel. Als ik het gevoel heb dat ik niet het uiterste uit een functie kan slepen ben ik weg, en dat maakt mij wellicht een millennial. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen. En als ik het idee heb dat ik aan een einde zit van een ontwikkeling dan is het tijd voor een nieuwe carrière. Ik ben bezig aan mijn 2de carrière. Dat is een luxe moet ik erkennen. Maar toch, elke cent heb ik altijd eerlijk verdiend, ook met klote baantjes en juist die klote baantjes hebben mij gevormd. Wat vindt u een serieuze loopbaan? Millennials zijn in mijn overtuiging juist het product van de vorige generatie`s. Uw generatie dus onder andere. Dus luie inhoudsloze millennials zijn het product van uw generatie. Wat meer zelfreflectie meneer Ouwens.
@ Poubelle Volgens mij was ik duidelijk genoeg in mijn tekst. Wat maakt nou dat jij denkt dat ik jou een antwoord of toelichting schuldig ben? Als ik ergens geen zin in heb zijn het dit soort beweringen: Millennials zijn in mijn overtuiging juist het product van de vorige generatie`s. Jouw overtuiging zegt mij weinig en ik vind dat jij de verantwoordelijkheid moet nemen voor je eigen daden en die niet moet afschuiven op mij.
Ik vraag ook helemaal niet om verantwoording af te leggen, ik ben alleen benieuwd naar wat je omschrijft als een serieuze loopbaan. Ik vind bijvoorbeeld iemand die de dagelijks de billen wast van bejaarde mensen nobel. Het is geen serieuze loopbaan, maar het is maatschappelijk nuttig werk. Ik krijg echter het idee dat u een beetje neerkijkt op deze mensen. Maar je hebt het al meteen over mensen met een serieuze loopbaan, alleen daarmee wil je in gesprek gaan. De rest, doet er niet toe. Oftewel, ik krijg het idee. Je moet carrière maken, anders val je buiten de boot. Dat is nu juist wat men vaak terug ziet in de opvoeding. Een beetje buitenspelen of een beetje flierefluiten is er niet meer bij. Nee, kinderen worden op zeer jonge leeftijd al bedolven onder pianolessen, lessen latijn, excelleren op de sportvereniging. Kinderen krijgen op die manier al heel veel opgedrongen en ze moeten vooral excelleren, want anders staan de ouders langs de lijn al weer te vloeken en te tieren. Je mag niet falen! En juist jij excelleert in dit gedrag, en aangezien je geen uitsluitsel wil geven over wat je een nuttige loopbaan vindt moet ik dus maar gissen. Daarmee zeg ik, millenials zijn een product van de vorige generatie. Nurture. Vervolgens heeft u het over verantwoordelijkheden nemen. Waar geef ik te kennen dat ik die verantwoordelijkheden niet neem? Wat zijn mijn verantwoordelijkheden?
Lieve help, wat een tenenkrommende eigenliefde. IJdelheid is zojuist opnieuw gedefinieerd.... Ik geloof zo dat er prima, innovatieve mensen rondlopen die in de millennium generatie geboren zijn, maar die houden zich, denk ik, meer bezig met dat openbreken wat de schrijfster benoemd, in plaats van online veren in het eigen achterwerk te jassen.
--- Dit bericht is verwijderd —
Goed verwoord en zeer duidelijk. 7anpau1 Ook ik heb dat geduld niet meer, heb dit verhaal te vaak gehoord....
De waarheid van de stellingen 1 en 2 zijn zo klaar als een klontje. Stelling 4 is (zie Jesse Klaver) dat ze ook altijd gelijk wensen te hebben. Terwijl het veel beter onderhandelt als je in het proces gelijk krijgt! Dat was thuis toch altijd zo (zie stelling 2)!
Deze komt wel even hard aan. Ik was al werkend, blank en man, maar nu ben ik werkend, blank, niet-millennial en man. Elke keer worden er weer nieuwe discriminerende categorieen uitgevonden waar ik buiten val . Verder: "1. Wij vinden onszelf geweldig" Dat is eerder gebeurd, mensen ouder dan ik die met gevaar voor eigen leven in 1968 op de dam hebben geslapen en 12 jaar over hun studie hebben gedaan, en claimen dat zij onze "echte" bevrijders waren. Dus trek je dat niet aan, die groepsgevoelens komen in sinusbewegingen terug. "3. Een generatiekloof is van alle tijden" Vooral als je hem expliciet gaat benoemen en tot apartheidsgroepering gaat bombarderen, dan komt die kloof er wel ja. Met mijn beperkte algemene ontwikkeling wist ik tot voor kort nog niet van het bestaan af van deze groep uitverkorenen. Tot nu toe zag ik in mijn prive-leven en in mijn personeelsbestand zowel domme, beperkte, gewone, en wijze mensen van alle leeftijden, van 20 tot 80, maar ik weet nu dat ik beter moet gaan categoriseren, vooral in het geval van millennials.
Palladium "Elke keer worden er weer nieuwe discriminerende categorieen uitgevonden waar ik buiten val.", zegt u. Is het niet eerder dat u concludeert, dat u zich binnen die (verkeerde?) groepen geplaatst ziet of dat u er zichzelf plaatst? Want wat oh wat, vindt de schrijfster, is er verkeerd aan "niet millennials"? Ze verschillen van "millennials", dat meent de schijfster. Maar op zich is dat geen discriminatie zoals u bedoelt. Je zou bv ook kunnen stellen dat "zwarten" en "witten" op bepaalde punten van elkaar verschillen, zonder dat je discrimineert. Uw stelling is dus niet meer dan een onverantwoorde generalisatie, juist op een manier gepresenteerd die u de schrijfster ten onrechte verwijt.