Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Miljardair Elon Musk wil Twitter volledig in bezit krijgen

  •  
14-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1016 keer bekeken
  •  
musk

elon musk

© cc-foto: NASA

Elon Musk, de miljardair achter onder meer Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, wil Twitter in handen krijgen. Hij is bereid daarvoor meer dan 40 miljard dollar neer te tellen. Een mogelijk gevolg is dat de Amerikaanse ex-president Donald Trump dan weer toegang krijgt tot het sociale medium waar hij voortdurend media-aandacht mee wist te verwerven. Trump werd in 2020 van Twitter verbannen vanwege zijn rol bij de gewelddadige bezetting door zijn aanhangers van het Amerikaanse parlement. 

Musk kocht eerder deze maand ruim 9 procent van de aandelen maar trad nog niet toe tot de raad van bestuur van het bedrijf. De miljardair is notoir libertariër, zelfverklaard voorstander van absolute vrijheid van meningsuiting en vindt dat Twitter geen beperkingen mag opleggen aan gebruikers. Zelf heeft hij er overigens wel een handje van critici te blokkeren. Musk beschikt naar schatting persoonlijk over een vermogen van 274 miljard dollar. Dat is meer dan het BNP van bijvoorbeeld Pakistan waar 233 miljoen mensen wonen.

Het bod van Musk bestaat uit 54,20 dollar per aandeel, 54 procent boven wat hij er eind januari zelf voor betaalde. Met het bezit van Twitter zou Musk de totale controle krijgen over een van de belangrijkste sociale media kanalen en op het gebied van nieuwsvoorziening misschien wel belangrijkste kanaal ter wereld. Veel journalisten maken gebruik van Twitter voor zowel de nieuwsgaring als -verspreiding. 

cc-foto: NASA

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.