Joop

Milieuvriendelijk klussen

  •  
28-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Milieuvriendelijk klussen. Kan dat?
Milieuvriendelijker leven, dat doen we natuurlijk allemaal, maar is dat wel zo? Journalist Marie-Claire van den Berg merkte dat ze eigenlijk alleen milieubewust was als het haar uitkwam. Toen ze kinderen kreeg besloot ze daarmee af te rekenen. Voor Kassa maakte ze een serie van ‘milieuvriendelijke’ reportages. Dit keer: milieuvriendelijk klussen. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Meer over:

opinie, groen,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

kees1311
kees131128 mrt. 2012 - 13:50

Natuurlijk kan dat als je de financieele middelen hebt!

Michiel Online
Michiel Online28 mrt. 2012 - 13:50

Milieuvriendelijk klussen kan niet. Je hebt er namelijk metalen voorwerpen voor nodig.

[verwijderd]
[verwijderd]28 mrt. 2012 - 13:50

Milieuvriendelijk klussen. Vibrator bevatten weekmiddelen en batterijen. Terug naar de komkommers en worteltjes!

1 Reactie
kees1311
kees131128 mrt. 2012 - 13:50

Ik heb ze net overgepoot ze staan nu op balkon in het zonnetje,wat zal ze blij zijn met de eerste oogst!

Florian2
Florian228 mrt. 2012 - 13:50

In uw kapitale Jaren '30 woning kan met een ruim budget ongetwijfeld bewust geklust worden..... Overigens ook weinig bewust: die Iphone 4S die door Chinese onderbetaalde arbeiders is gemaakt!

2 Reacties
BenJoosten
BenJoosten28 mrt. 2012 - 13:50

"Overigens ook weinig bewust: die Iphone 4S" Die zit! Uw opmerking toont overigens wel aan dat milieubewustzijn en ruime budgetten niet persé in elkaars verlengde liggen. Al helemaal niet als het om klussen gaat. Alle gereedschap die op accu's loopt kan moeiteloos vervangen worden door gereedschap die dat niet doet: scheelt een hoop vervuiling en is ook goedkoper. Schroeven kan gewoon ouderwets met de hand. Zagen idem dito. Geldt ook voor tuinieren trouwens: grasmaaien met een niet-electrisch of motoraangedreven apparaat kost alleen maar zweet, en verder niets.

MarieClairevandenBerg
MarieClairevandenBerg28 mrt. 2012 - 13:50

Hoi Florian. Mag ik eens vragen: waarom denk je dat ik een ruim budget heb? En waarom denk je dat ik in een kapitale jaren 30 woning woon? Wat is dat eigenlijk, een kapitale jaren 30 woning? Die deuren kwamen van Marktplaats (veel goedkoper dan nieuw) en de natuurverf was maar een paar euro duurder dan de gangbare verven. Ik heb juist gelet op de prijs omdat ik vind dat milieubewust leven niet duurder of te duur moet zijn. En ik was blij te ontdekken dat dat dus kan.

[verwijderd]
[verwijderd]28 mrt. 2012 - 13:50

Zolang er nog schroevendraaiers in de aanbieding worden gegooid die er bij het 1e het beste schroefde het kopje bij laten hangen is het zelfs nog maar de vraag of de klus ooit af komt. De kwaliteit van zowel de gereedschappen als het materiaal dat daarmee verwerkt moet worden is op z'n zachtst gezegd nogal dubieus, hoe (milieu)vriendelijk je je ook op moge stellen. Maar ja, waarschijnlijk is dat de bedoeling?

1 Reactie
jia
jia28 mrt. 2012 - 13:50

Je moet natuurlijk ook geen schroevendaaiers uit de aanbiedingbakken kopen. Waardeloos staal. En met een ouderwetse schaaf en een goede handzaag kom je een heel eind. Vaak zelfs nauwkeuriger, rechter, scherper en sneller dan met de electrische gereedschappen.