Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Hans van Mierlo , Is er iemand die in zijn voetsporen verder zal gaan , met een fractie van zijn ideeën zou D66 al een grotere partij zijn dan nu . Jammer dat Nederland toen niet beter heeft begrepen waar hij voor stond . nu is het misschien wel te laat . Ene W zal storm zaaien , helaas komen we daarna waarschijnlijk niet in de luwte. Hans van Mierlo had het vermogen mensen het gevoel te geven gehoord te worden . Ik mis al een poos zijn mening op tv en radio. Ik wens D66 de wijsheid van Hans van Mierlo toe .
Als het Hans van Mierlo (of D66) was gelukt om de gekozen burgermeester in te voeren, het districtenstelsel en nog wat andere democratische hervormingen dan zou de PVV nooit hebben bestaan. De man had goede ideeen, maar de politieke bovenlaag in Nederland heeft meer behoefte aan een democratie in naam, dan een werkelijke democratie. Tja dan wordt je vroeger of later gebeten door iets wat Wilders heet. Of Fortuyn. Of iets anders.
-[Als het Hans van Mierlo (of D66) was gelukt om de gekozen burgermeester in te voeren, het districtenstelsel en nog wat andere democratische hervormingen dan zou de PVV nooit hebben bestaan.]- Ik denk dat het gros van het PVV-electoraat niet snapt waar dit allemaal over gaat.
Van de doden niets dan goed en hij was een groot mens. Maar toch zal voor altijd zijn steun aan het kiezersbedrog blijven hangen, juist van hem. Want de ranzig rechtse kabinetten die D'66 in 1982 en 2006 op cruciale momenten steunde hadden niets te maken met wat de mensen die op D'66 stemden met hun stem hadden bedoeld.
Helemaal mee eens. De heer van Mierlo heeft zeker, en heel waardevol bijgedragen aan de theorie van de staatsvorming en -inrichting. Ik vond zijn verhalen aansprekend, maar de uitwerking desastreus voor Nederland. Hij heeft m.i. aan de basis gestaan van de opkomst van de zwevende kiezers. Want op cruciale momenten - op een enkele uitzondering na - hebben D'66 & D66 het laten afweten in de beloftes aan de kiezer, en werd gekozen voor het pluche of de underdog positie. De grote zwakte van D'66 is gelegen in de hang naar visionairs, en die vervolgens in de frontlinie te plaatsen. Dat was het geval met de heren van Mierlo, Terlouw, De Graaf en in zekere zin ook met de heer Pechtold, voor zo ver we die op originele ideeën kunnen betrappen. Op elk vakgebied is het een gegarandeerd recept voor een grote teleurstelling wanneer visionairs zich met de uitvoering bemoeien. Dit is in de Tweede Kamer - en vooral binnen D66 - al eens te meer bevestigd.