Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Michelle Obama: op Trump stemmen is seksueel geweld goedkeuren

  •  
13-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
MichelleObamaqueenofeverything
First Lady Michelle Obama weigert nog langer te doen alsof dit zomaar een politieke campagne is en de gebeurtenissen van de afgelopen week te negeren. In een wederom zeer krachtige speech in Manchester, New Hampshire, raakte zij zojuist de kern van een zeer schrijnende zaak. Hieronder een beknopte samenvatting en video van de volledige speech.
Signaal Met minachting over vrouwen praten is niet normaal. Vrouwen aanranden is niet normaal. Opscheppen over het aanranden van vrouwen is niet normaal. Dat is geen ‘kleedkamerpraat’. Dat is geen normaal gedrag. Dit is geen normale campagne, dit is zoveel meer dan politiek. Deze verkiezingen gaan over het signaal dat wij afgeven aan onze kinderen, over welke kwaliteiten wij waarderen in meisjes, vrouwen, mensen. Dat signaal kan niet zijn dat Donald Trump beloond wordt voor zijn gedrag met het hoogste ambt in het land. Want dat ambt behoort iemand toe die om mensen geeft, die extreem gekwalificeerd is en die heeft laten zien over de juiste eigenschappen te beschikken om mensen op te tillen, in plaats van hen naar beneden te trappen. Die persoon is Hillary Clinton, en als vrouwen, als mensen van eer, als Amerikanen, moeten we er alles aan doen om te zorgen dat zij onze volgende president wordt.
Bonusvideo: En voor wie het nodig heeft, een kleine opfriscursus over het verschil tussen opscheppen over seks en opscheppen over seksueel geweld:
This should be seen by everyone-especially Trump surrogates normalizing sexual assault talk as harmless sex talk pic.twitter.com/sdrl1ln4A2
— Adam Khan (@Khanoisseur) October 13, 2016

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (40)

altijd-beleefd
altijd-beleefd15 okt. 2016 - 7:47

"het signaal dat wij afgeven aan onze kinderen" Toekomstig ouder: "het maakt niet uit wat je doet kinderen, zolang je maar de 3 stappen onthoud: ontkennen, bagatelliseren en omkopen."

chad
chad14 okt. 2016 - 21:33

Wat is Joop weer objectief? Die Michelle was in 2008 faliekant tegen Hillary! https://www.romper.com/p/what-did-michelle-obama-say-about-hillary-clinton-during-the-2008-election-20073

arno consu
arno consu14 okt. 2016 - 20:36

Een duidelijke boodschap https://www.youtube.com/watch?v=zQyJ3fcA48o

Demotje
Demotje14 okt. 2016 - 16:50

Trump is in ieder geval niet zo erg als de democraten die hopelijk niet winnen en die het leven op aarde flink aantasten. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/analyse/1.2549482

Mostafa
Mostafa14 okt. 2016 - 15:41

Obama is een drama, komt in de geschiedenis als de overdrager van de Amerikaanse wereld macht aan Rusland onder Poetin.

omaoeverloos
omaoeverloos14 okt. 2016 - 9:48

Och, als er iets in de geschiedenis van de VS is duidelijk geworden, is het dat het geen enkel probleem is voor een liegende pussygrijper om tot president te worden gekozen.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe16 okt. 2016 - 12:01

Ja hadden we JFK nog maar, die kon er ook wat van.

reiniger
reiniger14 okt. 2016 - 9:07

Leuk voor de bühne; maar ook wel een beetje hypocriet; Wie stapt er nou elke avond in bed bij een man die het bloed van duizenden aan zijn handen heeft, die in 8 jaar niks betekend heeft als president; die zijn land verscheurder achterlaat met tegenstellingen ect ect.....

2 Reacties
Charlie Hebdon't
Charlie Hebdon't14 okt. 2016 - 9:34

Ach, je ziet aan haar gelaatsuitdrukking dat het niet meer dan een verplicht nummertje is.

Earl Johnson
Earl Johnson14 okt. 2016 - 11:07

Wat heeft Laura Bush hier mee te maken?

Charlie Hebdon't
Charlie Hebdon't14 okt. 2016 - 7:55

En stemmen op Hillary is stemmen op een voortduring van wereldwijde Amerikaanse militaire interventies en onschuldige burgerdoden om de Amerikaanse benzineprijzen aan de pomp onder controle te houden. Maar ja als je kritiek op Clinton uit dan ben je al gauw een Trump supporter, zo zwart-wit als sommigen denken.

[verwijderd]
[verwijderd]14 okt. 2016 - 6:35

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
chausson61
chausson6114 okt. 2016 - 8:22

Zelfs de linkse Jill Stein van de Green Party vindt dat Hillary zeker niet te prefereren is boven Trump,ook al vindt ze Trump ook niks. ''I sure won't sleep well at night if Donald Trump is elected, but I sure won't sleep well at night if Hillary Clinton elected. We have another choice other than these two candidates who are both promoting lethal policies. On the issue of war and nuclear weapons, it is actually Hillary's policies which are much scarier than Donald Trump who does not want to go to war with Russia. He wants to seek modes of working together, which is the route that we need to follow not to go into confrontation and nuclear war with Russia.''

Mohawk2
Mohawk214 okt. 2016 - 6:01

Michelle for president!

KeesV3
KeesV314 okt. 2016 - 5:29

Hebben de obama's wel eens de teksten gelezen van de hiphop artiesten die zij hun vrienden noemen. En ook uitnodigen op het witte huis. Ik vind het allemaal erg dubbel....

1 Reactie
Bram Emanuel
Bram Emanuel14 okt. 2016 - 9:34

U maakt een goed punt.

Bernie2
Bernie214 okt. 2016 - 5:16

Wat een kanjer he, die Michelle? Inderdaad zou zij als kandidaat Mme President iedereen wegblazen. En kamerbreed geaccepteerd schat ik zo in, waar het aan de tamelijk rechtse Hillary sterk aan draagkracht ontbreekt. Wat ik in het verkiezingsverhaal totnogtoe het meest verbijsterend vind is dat de Republikeinse top dit monster mogelijk heeft gemaakt. Zij, niemand anders, hebben het mogelijk gemaakt dat dit stinkende, dit rottende laatste hoofdstuk in de race mogelijk werd. En om electorale en andere politieke (Senaat) redenen in stand houdt. Een club in vergaande staat van christelijke ontbinding.

1 Reactie
Contramine
Contramine14 okt. 2016 - 8:46

Ik heb niets met de Republikeinse partij, maar uw opmerkingen zijn echt onzin. De top van de partij heeft er veel aan gedaan om Trump tegen te houden, maar dat is niet gelukt. Overigens wisten ze, neem ik aan, niet alles wat de laatste tijd naar buiten komt over Trump, hun kandidaat tegen wil en dank. Hoe het verder ook loopt met de verkiezingen, deze partij behoort in elk geval als partij tot de grote verliezers, onder andere omdat de top er helemaal geen greep meer op heeft.

[verwijderd]
[verwijderd]14 okt. 2016 - 2:14

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
badgast
badgast14 okt. 2016 - 9:50

Sorry vriend, maar wat je hier neerschrijft kan ik niet anders categoriseren dan " een paar vage kreten als appeasement rond een stuk verbale diarree". "duizenden buitengerechtelijke executies met drones" . Werkelijk? laten we je stelling eens analyseren. duizenden = minstens 2000. Obama is ongeveer 8 jaar president. dat zijn ongeveer 2920 dagen. 8 jaar is iets meer (schrikkeldagen) maar hij is nog niet afgetreden ook. Wat je suggereert is dat hij ongeveer twee op de drie dagen van dat presidentschap een executie per drone heeft laten uitvoeren. Deelneemt aan slachtpartijen onder de burgers van Yemen. Haha. Deze maand heeft de US Navy voor het eerst teruggeschoten op de Houthi rebellen nadat er een US Navy schip met raketten door de Houthi rebellen was bestookt. En dan de uitbreiding van de US strijdmacht en militaire bases. Obama is de president die de krijgsmacht aan het /verkleinen/ is tot 450.000 man. Het enig wat ik me afvraag: schrijf je gewoon dingen zonder dat je weet waar je het over hebt of ben je bewust desinformatie aan het verspreiden?

malou3
malou314 okt. 2016 - 0:19

Een geweldige speech..en zeer betrokken bij volk en vaderland. Ook heel knap hoe ze haar verhaal opbouwt.. tjonge jonge.. Een charismatisch warmbloedig talent, die Michelle Obama..

chad
chad13 okt. 2016 - 23:32

Welke beschaving?

Savage2
Savage213 okt. 2016 - 22:34

Trump heeft 850.000 dollar moeten betalen in een schikkingsstaat wat precies over dit onderwerp gaat. Het laat zien dat Michele een vrouw is die recht uit haar hart spreekt en absoluut geen neppe politicus is. Oh, mijn fout dat was Bill Clinton.

1 Reactie
Contramine
Contramine14 okt. 2016 - 8:48

Zo kwam ik bij de rechter ook met moord weg. Edelachtbare, ik heb wel een moord gepleegd, maar die, en die, en die, en die, ook.

FactChecker
FactChecker13 okt. 2016 - 21:17

- Deze verkiezingen gaan over het signaal dat wij afgeven aan onze kinderen, over welke kwaliteiten wij waarderen in meisjes, vrouwen, mensen - Feitelijk onjuist, deze verkiezing gaat over wie het land moet leiden de komende 4 jaar. Signalen afgeven aan kinderen is hierbij niet de hoogste prioriteit

2 Reacties
Bart Voortman
Bart Voortman14 okt. 2016 - 5:14

De wereld waarin wij leven, wordt toch vooral bepaald door de wijze waarop wij met elkaar omgaan.

badgast
badgast14 okt. 2016 - 10:03

Kies eens een andere nickname vriend. Wat je opkalkt heeft niets te maken met feiten controleren. Feit: Als Trump gekozen zou worden op basis van deze campagne geeft dat duidelijk signaal dat haat te zaaien, seksueel misbruik propageren, racisme en machtsmisbruik niet alleen OK is, maar zelfs gewenst wordt door het Amerikaanse volk.

JohnVKR
JohnVKR13 okt. 2016 - 20:19

Wat zou ik Michelle Obama graag als president zien. Of beter: als secretaris generaal van de Verenigde Naties. Zij blaast iedereen volledig weg, Trump, Clinton, Rutte, Wilders, you name it.

2 Reacties
Jo4Hanna
Jo4Hanna14 okt. 2016 - 1:18

Ja -eens. Trump heeft de pathologie van een narcist - in de enge vorm. Maar wat ik zo benauwend vind is dat die man zo ver heeft kunnen komen ?! Dat land staat te schudden op z'n zogenoemde democratische constitutionele grondvesten terwijl de wereld ecologien uit elkaar vallen en verzuren en er miljoenen worden 'verdient' aan de ontkennings- industrie

Maarten Heemskerk
Maarten Heemskerk14 okt. 2016 - 23:05

@JohnVKR Dat zou VS nooit toe staan dat een afro Amerikaanse vrouw president word van dat land dat land zit helemaal lekker in elkaar als je snap wat ik bedoel ,dat gaat net te ver voor de gevestigde establishment. Als secretaris generaal van de Verenigde Naties dat zou ze zeker kunnen het ook zeer slimme en intelligente vrouw.

Harry5
Harry513 okt. 2016 - 19:47

MIchelle heeft gelijk en ik ben blij en trots dat ze eindelijk de handschoen oppakt om steun te bieden aan Hillary. Trump is een racist, misogynist, populist, vrouwenhater en facist, dus daar moet je niet op stemmen. Ik heb Hillary en haar lieve man Bill jarenlang gevolgd, en alle verhalen over hen als zouden zij verkeerd zijn, zijn allemaal op ongegronde leugens gebaseerd, Hillary heeft haar leven in dienst van het land gesteld en ze moet hiervoor beloond worden met het presidentschap. Trump daarentegen heeft alleen maar zichzelf verrijkt en denkt (nu nog) alleen aan zichzelf en heeft totaal geen fatsoen.

2 Reacties
Savage2
Savage213 okt. 2016 - 22:39

Hillary heeft haar leven in dienst van het land gesteld en ze moet hiervoor beloond worden met het presidentschap. En in dienst van Goldman Sachs 158 miljoen, is dat niet verrijken ? Trump heeft daar in tegen ondernemingen opgezet die banen genereren, in plaats van geld ontvangen van de mensen die deels verantwoordelijk waren voor de crisis in 2008

badgast
badgast14 okt. 2016 - 9:59

@savage echt. Google eens hillary clinton 158 million. Dan kom je er achter dat zij en haar echtgenoot samen sinds 2001 (dus na het presidentschap van Bill) voor een totaal van 153 millioen dollar lezingen hebben gegeven. Met een mooi bedrag gemiddeld per lezing, een dikke twee ton, dat wel. Maar blijkbaar vinden bedrijven in de VS dat de moeite waard. Maar het komt niet in de buurt van je suggestie dat ze 158 miljoen van Goldman Sachs zou hebben gehad. En laat ik nu maar even niets zeggen over Trump die als zakenman bewust sommige van zijn bedrijven failliet laat gaan en zich niet bekommert over de schade die de werknemers en de leveranciers van die bedrijven daarmee lopen.

msj_meijerink
msj_meijerink13 okt. 2016 - 19:47

Zien we hier de opvolgster van Hillary?

4 Reacties
Nick Ros
Nick Ros13 okt. 2016 - 23:22

Ja over vier jaar, nadat Hillary stopt wegens haar gezondheid.

Piet de Geus
Piet de Geus14 okt. 2016 - 4:04

Dat is nu juist het probleem: de opvolgster van Hillary. Michelle zou een prima opvolgster zijn van Barack maar het is de omweg via Hillary die nogal problematisch is. Hillary is verre van te verkiezen boven een stuk vulgus als Trump maar het is en blijft een keuze uit pure armoede. Alsof je op Rutte moet stemmen omdat het alternatief Wilders of Roemer is.

msj_meijerink
msj_meijerink14 okt. 2016 - 20:59

@Piet de Geus In het door jou geschetste uitzonderlijke geval zou ik ook op Rutte stemmen, want een stem op de Bruinhemd Geert of de conservatief socialisten van de dynastie Marijnisse: nooit Dat idee sloopt het land nog veel erger. Dan maar een eenmalige(!) verloochening.

msj_meijerink
msj_meijerink15 okt. 2016 - 15:05

@boenders Hoezo, is er dan verschil tussen beide populistische 'Gratis Bier'clubs? Marijnisse dn uurste wilde in de jaren-90 de moslims al het land uit gooien (Geert officieel pas sinds 2004), beide clubjes willen de AOW terug naar 65 (tot max.1 min. na de sluiting van de stembussen), uit de EU, etc.

kassakijker73
kassakijker7313 okt. 2016 - 18:29

Ik ben het helemaal met haar eens. Trump is een belediging voor onze beschaving. Wel jammer dat Clinton de enige andere optie is.

1 Reactie
Donostia2
Donostia214 okt. 2016 - 7:24

@nsreiziger Trump is geen belediging van onze beschaving, hij is de representant van onze beschaving. De reden dat we zo van hem walgen is juist omdat hij een uitvergroting is van alles waar onze beschaving voor staat. Hedonisme, narcisme, grenzeloosheid: alleen het ego telt. En dat is inderdaad geen fraai gezicht..