Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Michelle Obama: op Trump stemmen is seksueel geweld goedkeuren

  •  
13-10-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
MichelleObamaqueenofeverything
First Lady Michelle Obama weigert nog langer te doen alsof dit zomaar een politieke campagne is en de gebeurtenissen van de afgelopen week te negeren. In een wederom zeer krachtige speech in Manchester, New Hampshire, raakte zij zojuist de kern van een zeer schrijnende zaak. Hieronder een beknopte samenvatting en video van de volledige speech.
Signaal Met minachting over vrouwen praten is niet normaal. Vrouwen aanranden is niet normaal. Opscheppen over het aanranden van vrouwen is niet normaal. Dat is geen ‘kleedkamerpraat’. Dat is geen normaal gedrag. Dit is geen normale campagne, dit is zoveel meer dan politiek. Deze verkiezingen gaan over het signaal dat wij afgeven aan onze kinderen, over welke kwaliteiten wij waarderen in meisjes, vrouwen, mensen. Dat signaal kan niet zijn dat Donald Trump beloond wordt voor zijn gedrag met het hoogste ambt in het land. Want dat ambt behoort iemand toe die om mensen geeft, die extreem gekwalificeerd is en die heeft laten zien over de juiste eigenschappen te beschikken om mensen op te tillen, in plaats van hen naar beneden te trappen. Die persoon is Hillary Clinton, en als vrouwen, als mensen van eer, als Amerikanen, moeten we er alles aan doen om te zorgen dat zij onze volgende president wordt.
Bonusvideo: En voor wie het nodig heeft, een kleine opfriscursus over het verschil tussen opscheppen over seks en opscheppen over seksueel geweld:
This should be seen by everyone-especially Trump surrogates normalizing sexual assault talk as harmless sex talk pic.twitter.com/sdrl1ln4A2
— Adam Khan (@Khanoisseur) October 13, 2016
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.