Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

MHP: Pensioenakkoord geen gelopen race

  •  
18-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_ouderen_paar_GarryKnight_300.jpg
CNV-achterban positief
Bij de eerste bijeenkomst van vakcentrale CNV over het pensieonakkoord waren de reacties overwegend positief. Bij de MHP waren de meningen verdeeld. De bonden houden de komende weken nog vaker raadplegingen van hun achterban.
De Volkskrant en de NOS citeerden zaterdag voorzitter Jaap Smit van de vakcentrale CNV, die 345.000 leden telt. Volgens Smit stelden de 40 tot 50 aanwezigen bij de bijeenkomst in Utrecht veel kritische vragen, maar bleken ze wel achter het akkoord te staan. 
In Culemborg waren zo’n 100 leden van de MHP bijeen, zo meldt de Volkskrant. Bob van der Wal, die per 1 juli een van de duovoorzitters wordt van deze vakcentrale, zegt dat het bij MHP nog geen gelopen race is. ‘Fifty-fifty’, aldus Van der Wal na een peiling aan het einde van de bijeenkomst.
Over een maand is de mening van de MHP-leden bekend, het standpunt van de CNV-leden volgt een maand later. De grootste vakcentrale, de FNV, vraagt de leden per referendum om een oordeel, aldus de NOS.
Lees meer bij de Volkskrant: Vakbondsleden bespreken pensioenakkoord
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (7)

cormol
cormol18 jun. 2011 - 21:36

"met onaf cijferwerk te proberen het pensioenakkoord ter discussie te stellen", aldus mevrouw Jongerius (1) Dat cijferwerk heeft mevrouw Jongerius niet opgeleverd, terwijl ze er toch een jaar de tijd voor heeft gehad, zodat een discussie wel op basis van feiten gevoerd had kunnen worden? (2) Minister Kamp tekent een akkoord terwijl het CPB nog tot eind 2011 moet rekenen aan het akkoord. Kennelijk is dat zo eenvoudig dat alleen de vakbondsleden dit op de achterkant van een sigarendoosje lukt. (3) De interne democratie binnen de bonden werkt als volgt (a) de leden moeten een uitspraak doen over een niet uitgewerkt akkoord, dat in essentie nog uitonderhandeld moet worden en waarvan de consequenties- zie (2) - niet duidelijk zijn; (b) In het vervolgtraject zijn de leden toch akkoord gegaan en moeten ze niet langer zeuren. Ze wisten toch waarvoor ze hun stem uitbrachten? Met zo'n vakbondsbestuur zou ik het wel weten, dat is toch wel over zijn houdbaarheidsdatum heen.

PietPaaltjes
PietPaaltjes18 jun. 2011 - 21:36

"CNV-achterban positief". Ik begrijp het niet helemaal. 50 leden kwamen opdagen en de CNV was , een maand geleden, nog tegen. http://nos.nl/artikel/233339-ook-cnvbonden-tegen-pensioenakkoord.html

1 Reactie
Charta46
Charta4618 jun. 2011 - 21:36

[Ik begrijp het niet helemaal] Hier hebben we een schitterend woord voor namelijk, voortschrijdend inzicht. Met jou vind ik dat ze wel voor paal staan.

CorvusCorone
CorvusCorone18 jun. 2011 - 21:36

Pensioenakkoord? ik ga er eigenlijk helemaal niet zo mee akkoord. Er word veel te weinig ingegrepen in de huidige pensioenen en het onderwijs word kapotbezuinigd om het te laten werken. Schuif de rekening maar door mensen, jullie zijn toch al dood als het voor ons een probleem is. Egoistisch akkoord.

1 Reactie
ElChe
ElChe18 jun. 2011 - 21:36

Het wordt een kras kaarten akkoord. Als je geluk hebt kun je een hoofdprijs winnen. De meeste winnen echter niets en staan met lege handen. En uiteraard diegenen die de kraskaarten maken winnen altijd.

[verwijderd]
[verwijderd]18 jun. 2011 - 21:36

Ik zou blij moeten zijn met dit akkoord ( ik ben inmiddels 55 jaar ) en de gerontocraten van de polder hebben goed voor zichzelf ( en mij ) gezorgd . De seniorenpartijen ( FNV /CNV ) kunnen tevreden zijn : voor hun achterban op leeftijd is een geweldig akkoord binnengehaald. Maar wacht even : ik heb ook kinderen en zie daarom dit akkoord met afgrijzen tegemoet. Dit akkoord is diefstal van de generaties na ons: van mijn kinderen en van ieders kinderen en kleinkinderen. We schuiven de problemen ( vergrijzing etc ) door naar volgende generaties , vullen onze koelkast en geldkist nog even flink en gaan weer slapen. Hallo jongeren , wordt wakker ! Jullie worden beroofd door je eigen ouders / door de vakbonden / door de politiek . Doe wat ! En voor mijn eigen generatie : schande dat je dit laat gebeuren : stuur die gerontocraten naar huis en gun de generaties na ons ook de welvaart die wij nu genieten,.

1 Reactie
bakkwast
bakkwast18 jun. 2011 - 21:36

goed verwoord! hulde aan u