Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Meterstanden in 2012 digitaal naar netwerkbeheerder

  •  
22-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
meterstanden_300.jpg
Slimme energiemeter zou leiden tot energiebesparing, maar de bescherming van persoonsgegevens is niet waterdicht
Een slimme energiemeter, een kastje dat de meterstanden bijhoudt en informatie zelfstandig digitaal doorstuurt naar de netwerkbeheerder kan vanaf volgend jaar worden ingevoerd. De Eerste Kamer is dinsdag akkoord gegaan met de aangepaste wetsvoorstellen van minister Maxime Verhagen (Economische Zaken).
De nieuwe energiemeter zou leiden tot energiebesparing en nauwkeuriger het gas- en elektra verbruik meten. Het eerste wetsvoorstel werd echter afgekeurd vanwege de inbreuk op privacy. Het nieuwe voorstel zou persoonsgegevens beter beschermen en bovendien kan de consument nu niet verplicht gesteld worden om het nieuwe apparaat in gebruik te nemen.
De slimme energiemeter steurt zes keer per jaar de meterstanden uit naar de netwerkbeheerder, maakt jaarlijks een eindafrekening en een bij het verhuizen of overstappen naar een andere leverancier meldt Trouw. Het apparaat wordt eerst op kleine schaal uitgetest. Pas daarna beslist de Tweede Kamer of het in heel Nederland ingevoerd wordt.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.