Joop

Merkozy ginnegappen om Berlusconi

  •    •  
24-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
berlusconi_300_02.jpg
Journalisten lachen, Italianen verontwaardigd
Tijdens de persconferentie van Merkozy afgelopen zondagavond vroeg een Franse journaliste hoe het zat met het vertrouwen in Berlusconi. Het EU-topduo wisselde daarop een spottend lachje uit.
Het AD schrijft:
Het sarcasme is bij de Italiaanse pers in het verkeerde keelgat geschoten. Ook journalisten die niet echt Berlusconi-gezind zijn, bekritiseerden de houding van Merkel en Sarkozy. ‘Niemand heeft het recht om Italië belachelijk te maken’, oordeelde de leider van de oppositiepartij UDC.
Video: Nieuwsuur
Laat niet met je spotten: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Mitosis
Mitosis24 okt. 2011 - 20:25

oh nee... dit kan toch niet...

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa24 okt. 2011 - 20:25

Niets bijzonders. Toen Sarkozy ooit haf-dronken iets te roepen, dat wat indedaad geen gezicht, nog erger, hij loog later dat hij al een tijdje heeft gestopt heeft met drank, toevallig!

MichelReiziger
MichelReiziger24 okt. 2011 - 20:25

Niks bijzonders indeed indeed, en een paar twitter kennissen uit Italie konden er ook wel om lachen, hadden nog een leuke opmerking die in Italie de ronde doet over of Sarkozy wel de echte vader is.

neutralist
neutralist24 okt. 2011 - 20:25

Ik sta op het standpunt dat Italie nooit genoeg kan worden uitgelachen. Een bananenrepubliek, geleid door een aap. Hulde voor deze actie derhalve.

rcharel
rcharel24 okt. 2011 - 20:25

Zij zijn niet de enigen.

sjaakie2
sjaakie224 okt. 2011 - 20:25

Hoewel ik Sarkozy over het algemeen een prima kerel vindt, is dit weer erg typerend voor de politiek. Een lastige vraag ontwijken door een flauw lachje zonder er inhoudelijk antwoord op te geven. Zwak!

ColorHugo949
ColorHugo94924 okt. 2011 - 20:25

Cynische glimlach van Sarkozy lijkt op zijn plaats, want Sarkozy weet als geen ander hoeveel geld Frankrijk heeft uitstaan in Italië. http://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/24/alles-staat-met-alles-in-verbinding-de-eurocrisis-in-grafieken/ Overheden dekken overheden, banken dekken banken. Banken dekken overheden, overheden dekken banken. Banken en overheden leven op schulden van dezelfde schuldenberg. Totdat het vertrouwen in het schuldensysteem wordt opgezegd. Het EU circus met kunsten van Sarkozy, Merkel, Berlusconi en Barroso gaat nog wel even door. http://politiekeprenten.blogspot.com/2011/10/cirque-deuro-avec-sarkozy-berlusconi.html

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger24 okt. 2011 - 20:25

Bedankt Handige link voor diegene zoals Rob Geurtsen die de mondiale problematiek en slechte relatie tussen de leen/rente stromen tussen de diverse landen moeilijk kunnen begrijpen. Het is een cirkel, schelden we schulden kwijt zijn we schulden rijker, lenen we meer geld zijn we meer geld kwijt. Oh ja en de banken dat zijn de burgers (althans het spaargeld/pensioen tegoeden), dat schijnt ook nog wel eens tot verwarring te leiden. Wil je werkelijk uit de crisis komen dan moet je echt tot andere oplossingen komen dan alleen weer meer geld beschikbaar te stellen, en buiten Europa kijken, zoeken naar mondiale oplossingen en mondiale financiele veranderingen.