Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

Menstruatie app speelde gebruikersgegevens door aan Facebook

  •  
24-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flo
Er lijkt geen einde te komen aan de onthullingen over hoe Facebook op grote schaal de privacy schendt van nietsvermoedende mensen. Het advertentiebedrijf dat zich voordoet als ‘sociaal netwerk’ blijkt ook privacygevoelige data te verzamelen van mensen die zelf niet op Facebook zitten. Dat doet het bedrijf via contracten met app-ontwikkelaars. Als die toegang willen krijgen tot Facebook moet ze de data die ze van hun eigen gebruikers hebben overdragen.
De Wall Street Journal ontdekte dat het onder meer gaat om de gegevens van de app Flo Period & Ovulation Tracker waarmee vrouwen hun vruchtbaarheidscycli in de gaten kunnen houden. Van de 70 apps die de zakenkrant onderzocht, deelde er 11 potentieel gevoelige gegevens met Facebook.
De op Apple-nieuws gerichte site One More Thing schrijft :
"De meeste door WSJ geteste apps zijn gericht op de Amerikaanse markt. Desondanks zullen er ook soortgelijke, niet door WSJ geteste apps zijn, die op de Nederlandse markt zijn gericht. In de test van het WSJ stuurde bijvoorbeeld Instant Heart Rate: HR Monitor, de populairste hartslagapp op iOS, de hartslag van een gebruiker onmiddellijk naar naar het sociale netwerk door, nadat deze was opgenomen. Flo is een menstruatie- en ovulatietracker, die 25 miljoen actieve gebruikers claimt. Deze app gaf aan Facebook door wanneer een gebruiker haar menstruatie had of de intentie had om zwanger te worden. De makelaars-app Realtor.com stuurde het sociale netwerk de locatie en prijs van huizen die een gebruiker had bekeken. Ook werd doorgegeven welke waren gemarkeerd als favorieten."

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

JanB2
JanB225 feb. 2019 - 0:12

Zou het kunnen dat die Suckerberg gewoon een rare fetishist is of zo? Als je dit soort info verzamelt moet je toch écht een draad los hebben.

Bouwman2
Bouwman224 feb. 2019 - 18:56

Ik vond het al bepaald ongepast om zo maar te vragen of iemand nog geneukt had, maar dit is van dezelfde categorie. Niet het stellen van vragen hoor, Men vraagt van alles, ik noem even wat. Wil je wel binnen die tirannieke EU blijven of vind je dat ze in Kiev dollemannen huisvesten. Of Is de Paus een pederast? Allemaal eenvoudige vragen, en de antwoorden komen per referendum binnen. Er is een drempel en die is gesteld op 30 procent, zo laag en zo eenvoudig. te beantwoorden, Wie ja kan zeggen mag meedoen. En dan zegt 52 procent ja en dan is de Brexit een feit. Simpel, je hoeft alleen nog maar zo te doen en je Nog een paar weken en dan verlaat het Verenig Koninkrijk het continent