Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mensenredders spreken beschuldigingen Italiaanse justitie tegen

  •  
05-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20543735_710250719184164_9117137337605991658_o

© foot: Jugend Rettet

De Duitse organisatie Jugend Rettet spreekt tegen dat ze contact heeft met mensensmokkelaars over het overbrengen van vluchtelingen die met bootjes vanuit Noord-Afrika trachten Europa te bereiken. De Italiaanse autoriteiten hebben het hulpschip dan de ketting gelegd. Aan boord waren ook drie Nederlanders, meldt de NOS:
"De woordvoerder zegt dat de organisatie in een kwaad daglicht wordt gezet. “Het is niet zo dat wij contact hebben met mensen aan de Libische kust en zeggen ‘stuur maar mensen op’. Het is ook helemaal niet geheim wanneer onze missies zijn. We zijn naar die plek gegaan in overleg en op aanwijzing van de Italiaanse kustwacht.”"
Volgens de organisatie zijn de opnames die de Italianen bij een undercover-operatie maakten verkeerd uitgeschreven en worden gewone vissers voor mensensmokkelaars aangezien. Ze wijzen er in een video-verklaring op dat de zuidelijke grens van Europa nu de dodelijkste ter wereld is en zeggen niets te verbergen te hebben.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.