Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mensen in schuldsanering de dupe van stelende bewindvoerders

  •  
15-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
921 keer bekeken
  •  
schuld

© cc-foto: Pxhere

Honderden mensen die in de schuldsanering zitten, zijn voor tonnen bestolen door twee Limburgse bewindvoerders. Dat meldt L1. De mensen die bezig waren om hun schulden weg te werken, werden voor ongeveer vier ton opgelicht.
Bewindvoerders worden door de rechtbank aangesteld om mensen die in de schulden zitten, te helpen daar weer uit te komen. Daarbij krijgen de bewindvoerders toegang tot de rekeningen van de schuldenaars. Zo kon een van de bewindvoerders zeker drie ton naar zijn eigen rekening overboeken om zijn gokverslaving te bekostigen. De andere bewindvoerder stak 90.000 euro van zijn cliënten in eigen zak. Hij gebruikte dat geld onder meer voor vakanties.
Hoewel de slachtoffers inmiddels een nieuwe bewindvoerder hebben, vinden zij het vervelend dat justitie de twee bewindvoerders nog altijd niet voor de rechter heeft gebracht. De ene bewindvoerder werd in 2016 al geschorst , de ander liep in 2018 tegen de lamp.
Tegenover L1 verklaart advocaat Steve Zuidema, die in beide dossiers verschillende cliënten bijstaat, dat de slachtoffers ‘zich kapot ergeren’. “Hun zaak heeft bij justitie geen enkele prioriteit, want het kost veel mankracht en veel uitzoekwerk.”

Meer over:

schulden, nieuws, limburg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.