Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mensen die Lili en Howick willen helpen stuiten op een 'muur van onwil'

  •  
28-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
Vorige week oordeelde de Raad van State dat Howick (13) en Lili (12) uit Amersfoort mogen worden uitgezet naar Armenië. De kinderen kwamen tien jaar geleden met hun moeder naar Nederland en proberen sindsdien asiel te krijgen. In augustus werd de moeder van Lili en Howick al opgepakt en uitgezet. Lil en Howick vonden onderdak bij een bevriend gezin in Amersfoort. Bij Laat op één met Nadia Moussaid (vanaf 15 minuten) vertellen ze hoe zij zich hierbij voelen. De kinderen zijn hier geworteld en begrijpen niet waarom staatssecretaris Harbers (VVD) hen per se wil uitzetten naar een voor hen vreemd land. Ook GroenLinks-leider Jesse Klaver verbaast zich over de harde opstelling van de staatssecretaris en spreekt van een ‘muur van onwil’ bij de VVD.
De Dienst Terugkeer en Vertrek heeft de uitzetting gepland voor 8 september. De advocaat van Lili en Howick overweegt momenteel naar het Europese Hof voor de rechten van de mens te stappen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.