Joop

Melkbaby leuk cadeautje voor de feestdagen?

  •  
13-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
milkbaby.jpg
Moeders boos over pop die je borstvoeding moet geven
Poppen konden al bijna alles, maar de nieuwste uitvinding van de Spaanse fabrikant Berjuan Toys moet ook melk krijgen. En niet zomaar uit een flesje, maar uit de borst. Met de feestdagen voor de deur lijkt de pop een nieuwe rage te worden. Veel moeders zijn boos. Ze vinden het wreed en schandalig.
‘Waarom moet mijn kind de borst geven, als ze nog niet eens borsten heeft?’, vraagt een moeder op een forum zich af.
En:
‘Dit is weer een voorbeeld van een vreselijk initiatief waarbij kinderen volwassenheid wordt opgedrongen voordat ze er klaar voor zijn.’
De pop wordt geleverd met een slabbetje met daarop bloemen die tepels moeten voorstellen. Als de huilende baby tegen dit slabbetje wordt gedrukt, stopt het met huilen en maakt het babymondje zuigbewegingen.
Berjuan Toys prijst de pop aan met de tekst dat kleine meisjes nu ook borstvoeding kunnen geven, ‘net zoals een echte mama’. In de doos zit ook een halter op kindermaat zodat meisjes de pop correct kunnen positioneren ter hoogte van hun borst.
Er zijn niet alleen maar tegenstanders van het nieuwe speeltje. In The Guardian schrijft doula (bevallingscoach) Rebecca Schiller  dat de opschudding die over de ‘Breast Milk Baby’ is ontstaan laat zien hoe verstoort het debat over borstvoeding is. Volgens haar zijn er serieuze problemen aan de hand. In Groot-Brittannië stoppen steeds meer vrouwen eerder met borstvoeding geven. Uit onderzoeken blijkt dat kinderen daardoor minder weerstand opbouwen en de kans groter is op een wiegendood. Schiller vindt het ook absurd dat moeders worden betutteld met onderzoeken die adviseren vrouwen niet te veel onder druk te zetten toch borstvoeding te geven.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

eeweew
eeweew13 nov. 2012 - 16:16

Is het raar dat ik niet zie wat hier fout aan is? Het is een pop, er hangt geen enkele verantwoordelijkheid aan, het gebruik ervan heeft geen enkel vervolg en niemand is verplicht ermee te spelen. Misschien is het inderdaad in staat het taboe weg te nemen en daardoor er voor te zorgen dat meer moeders borstvoeding gaan geven.

niene2
niene213 nov. 2012 - 16:16

ze kunne toch ook aan de fles?

niene2
niene213 nov. 2012 - 16:16

kunnen

WendyB2
WendyB213 nov. 2012 - 16:16

Toen Barbie in de jaren '60 geintroduceerd werd rolden de moralistische 'deskundigen' over elkaar dat een pop met zichtbare borsten zeer slecht zou zijn voor het kind. Uiteraard had dat weinig te maken met kinderwelzijn en meer met de verknipte en schijnheilige leefwereld van de 'fatsoenlijke' moeders. De Duitse Steffi Love heeft een zwangere 'Barbie'-pop in het assortiment, iets wat voor de tegenwoordige preutse Amerikaanse Barbie waarschijnlijk een brug te ver is.

Qizilbash
Qizilbash13 nov. 2012 - 16:16

Het is dus normaal dat een klein meisje mamma wilt spelen, met een baby in de armen of in een kinderwagen rondloopt en het met de fles melk laat drinken? Daar wordt hun dan geen volwassenheid mee opgedrongen? Wanneer de melk zogenaamd uit de borsten zou komen (komt eigenlijk geen melk of borsten aan te pas, want bloemetjes) in plaats van uit een fles, dan vergaat de wereld. Verstoren psyche van de kind. Kindermishandeling. Snel de gevangenis in gooien dit tuig.

lancelot2
lancelot213 nov. 2012 - 16:16

Weet u wat nou zo mooi is???????????? U hoeft het niet te kopen! ;-)

karinaj
karinaj13 nov. 2012 - 16:16

Waarom kan er geen flesje in? Het zal de pop niets uitmaken, die doet toch maar alsof. Toch? Vind deze trouwens leuker. :-)) http://youtu.be/ZWHpcKXt-qQ

Zjenny
Zjenny13 nov. 2012 - 16:16

Ik herinner me dat meisjes dat vroeger deden met hun poppen..ze de borst geven. Daar hadden ze geen speciale zuigpop voor nodig. Ze deden hun moeders en tantes na. Ze zagen dat in hun normale omgeving gebeuren. Ze speelden. Zo leer je.

Zylll
Zylll13 nov. 2012 - 16:16

Doe mij dan toch maar die Zweden die geen onderscheid willen maken tussen jongens en meisjes. Dan had ik wellicht vroeger ook eens op de gang mogen bouwen, in plaatst van uit nood in het keukentje geduwd te worden..

Florian2
Florian213 nov. 2012 - 16:16

Pfff wat is er mis met moedertje spelen? Waar maken mensen zich tegenwoordig al wel niet druk om: als je hier zo tegen bent laat dan je portemonnee spreken en koop het gewoon niet. Is het binnen de korst mogelijk tijd van de markt!

MichelReiziger
MichelReiziger13 nov. 2012 - 16:16

Mijn dochter van 8 gaf net aan dat het een onzin pop is..kleine kinderen kunnen nog helemaal geen melk geven

1 Reactie
Qizilbash
Qizilbash13 nov. 2012 - 16:16

Kleine meisjes kunnen (meestal tenminste) ook nog geen moeder kunnen worden. Een pop in de vorm van een baby waar ze moedertje over kunnen spelen, is dan net zo goed onzin. Wat hier gebeurt is gewoon een uitbreiding van de mogelijkheden bij het simuleren van moederschap (moedertje spelen). Voorheen konden ze hun simulatie-baby voeding geven middels een fles, nu kunnen ze het ook de borst geven. Net zoals de echte mamma's het ook doen. Alleen schieten sommige preutse mensen dan in de stuip. Zelfs wanneer er geen borsten aan te pas komen, maar slechts bloemetjes die borsten moeten voorstellen, wordt het hun teveel en vallen ze flauw.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2012 - 16:16

De borst is beter dan de fles. Ik heb me altijd al afgevraagd waarom dat niet van jongs af aan gestimuleerd wordt. Oja, funk, dat vergat ik. De fles is wel heel goed voor het bedrijfsleven en dus voor de economie.

1 Reactie
niene2
niene213 nov. 2012 - 16:16

En als jezelf niet in staat bent om de borst te kunnen geven.