Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Meisje van 7 uit Liverpool vraagt Kerstman om eten en onderdak

  •  
20-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
santaliverpoolbrief
Tijdens het verkiezingsdebat dinsdagavond adviseerde Labour-leider Jeremy Corbyn de Conservatieve premier Boris Johnson om weer eens een boek van Charles Dickens te lezen. Niet zo’n gek idee wellicht nu Dickensiaanse toestanden weer lijken te herleven in het Verenigd Koninkrijk. De BBC bericht over een 7-jarige uit Liverpool die een brief schreef aan de Kerstman waarin ze vraagt om eten en onderdak voor haar familie.
De lokale Labour-politicus Gerard Woodhouse viste het verzoek uit een brievenbus die was neergezet in een buurthuis: kinderen konden er hun kerstwensen in stoppen. Woodhouse besloot de brief vervolgens op Twitter te delen. “Het was zo verdrietig om te lezen”, verklaart hij tegenover de BBC. Het meisje wil graag een huis zodat zij weer bij haar moeder kan wonen. Nu woont ze bij familielid.
Woodhouse: “Deze kinderen weten dat hun ouders dit jaar geen geld hebben voor cadeaus.” Sinds de Labour-politicus de brief twitterde, hebben duizenden mensen aangeboden om de familie te helpen, schrijft de Liverpool Echo. Via sociale media bieden mensen aan om geld, eten, kleding en cadeaus te doneren.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 nov. 2019 - 7:29

Dan weten we tenminste wat ons voorland is!

Jonathan2
Jonathan221 nov. 2019 - 4:26

De Murdoch-state van conservatieve aartsleugenaars wil terug naar het Dickens-tijdperk. Maar goed, als je ziet wat die zakkenvullende jobhoppers van D'66 van plan zijn, lopen je ook de rillingen over de rug. Voor honderd procent afgekeurde chronisch zieken dwingen tot verplichte tegenprestatie(gratis arbeid) of anders nemen ze hun aalmoes af. Las tenminste interview van nepjournalist met zakkenvullende jobhopper in de Volskrant, beide niet geïnteresseerd in de mensen waarover het ging. En niet op de hoogte van het feit dat niet iedereen in de bijstand onder participatiewet valt, namelijk de de honderd procent afgekeurde. Mensen die niet kunnen werken zitten niet in de bijstand, volgens deze lege statushopper ten koste van de meest kwetsbare groep in de Nederlandse samenleving.

Lilian Emma
Lilian Emma20 nov. 2019 - 23:24

Wat zou de koningin daarover zeggen?

Kilted
Kilted20 nov. 2019 - 22:10

Boris is maar een deel van het probleem. Corbyn is zelf net zo'n groot probleem. In het VK van nu zou de leider van de oppositie mijlen ver voor moeten staan in de peilingen. "Zet een pan op, we gaan soep koken!" In werkelijkheid staat hij achter en is het beste waarop hij kan hopen een nieuw 'hung parliament'. Het wordt met de dag duidelijker dat het aantal mensen dat de schade die Brexit zal gaan aanrichten prefereren boven een mogelijk premierschap van Corbyn toeneemt. Labour zal pas aan macht komen als Corbyn als leider van het toneel verdwenen is. Alleen zoals het er nu naar uitziet zal het te laat zijn voordat Corbyn of de partij dat inziet. De "Dickensiaanse toestanden" die nu in heel het VK de kop opsteken zijn ook niet 1-2-3 opgelost. Ik vind dat heel erg maar het is wel realiteit. Nog 4 jaar Boris en Rees-Mogg en aanhang zal het er ook niet beter op maken. Maar zolang het 'alles beter dan Corbyn' gevoel blijft bestaan zal Bojo the Clown gewoon herkozen worden en de garantie geven dat het land nog verder naar de ratsmodee zal gaan.

Pensionada2
Pensionada220 nov. 2019 - 16:32

Je hoeft het niet zo ver te zoeken. Ook in Nederland komt dit voor. Maar hier helpen de mensen elkaar. https://www.bndestem.nl/dossier-bijzonder-in-de-regio/malissa-had-geen-geld-voor-pakjesavond-nu-geven-onze-lezers-haar-meiden-cadeautjes~a68687e6/

Frits Jansen
Frits Jansen20 nov. 2019 - 14:47

Na de Brexit zal een omvangrijke stroom Engelse vluchtelingen naar het continent komen, de prijs voor de pret van Johnson. Het Rode Kruis moet noodhulp overwegen. Het perfide Albion wordt een "failed state"

2 Reacties
MountEverest
MountEverest21 nov. 2019 - 12:14

Volgens mij onderschat je Britten. Ze hebben wel voor hetere vuren gestaan: We shall defend our island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, We shall fight on the landing grounds, We shall fight in the fields and in the streets, We shall fight in the hills, We shall never surrender! Dit wordt als een van de beste toespraken ooit beschouwd.

Kilted
Kilted21 nov. 2019 - 17:01

@MountEverest. Nee, die oorlog is allang verloren. UK heeft de twee wereldoorlogen dan wel militair gewonnen, maar economisch zeker niet. Oh, en in beide gevallen viel het pas de kant op van het VK nadat de VS zich ermee is gaan bemoeien. De ironie is dat het verzet tegen het handelsverdrag waar de EU met de VS over onderhandelt - TTIP - in de UK net zo groot is als in vele andere delen van de EU. Een handelsverdrag tussen de VS en VK zal echter nog in een veel groter nadeel voor het VK uitvallen. In wezen staat het VK nog veel meer alleen dan toen deze toespraak gehouden was. Landen/bondgenoten als Canada en Australië zien Brexit al helemaal niet zitten, en India wil best praten over een handelsverdrag, maar wel op basis van gelijkheid. Echter, de huidige regering zet in op het VK als glorieus hoofd van het empire wat het niet meer heeft. En hoezo "Britten"?. Denk je werkelijk dat er in Schotland animo is het tegen de EU op te nemen? Als je dat denkt heb je echt niet goed opgelet. De kans is veel groter dat de Schotten zelf uit het VK stappen en zich bij 'de vijand' aansluiten. Ik wil er wel een reep chocola op zetten....