Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Megan Rapinoe treedt toe tot team Elizabeth Warren

  •  
14-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Megan Rapinoe, de voetballer die haar Amerikaanse team afgelopen zomer voor de tweede keer het wereldkampioenschap bezorgde door de Oranjeleeuwinnen te verslaan, steunt Elizabeth Warren. Dat maakte ze bekend via een op Twitter geposte videocall met de senator die in de race is voor de nominatie als Democratische presidentskandidaat.
De aanvoerder van het nationale team zegt tegen Warren, die ze tot haar eigen schrik bij haar voornaam aanspreekt, dat ze het gehad heeft met de ‘gematigden’: “Ik geloof werkelijk dat de beste dingen in het leven het resultaat zijn van moedig en echt zijn.”
Warren toont zich dolblij met de steunbetuiging en feliciteert Rapinoe met haar uitverkiezing tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar door het gerenommeerde magazine Sports Illustrated. Rapinoe zegt dat ze nu lid is van TeamWarren. In een ander interview zegt ze dat Warren met Kamala Harris als vice-president haar droomkoppel is.
Elizabeth Warren is een van de populairste kandidaten maar heeft het de laatste tijd moeilijk omdat ze onder vuur ligt van zowel links als rechts, analyseert de New York Times.
Het gesprek eindigt met Rapinoe die zegt dat ze in het team een kreet hebben die toepasselijk is maar misschien ook niet: LFG. Warren lacht en herhaalt de kreet die een afkorting is van Let’s Fuckin’ Go! De Warren-campagne heeft prompt t-shirts laten maken met de tekst You and Me LFG
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (23)

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai18 dec. 2019 - 10:34

Obama warns Democrats against going too far left: ‘We have to be rooted in reality’

Sonic2
Sonic215 dec. 2019 - 19:19

Leuk al dat rechts radicaal wensdenken hier in de comments. Altijd fijn als uiterst rechts haar bekrompen/ eenzijdige/ extreme bubbel verlaat om via hun eigen tunnelvisie en eenzijdig en bekrompen denken projecteert. Ze weten allemaal al dat Trump wint. Omdat impeachment zich tegen de Democraten gaat keren. In November 2020 is de Engelse verkiezing een jaar geleden. Impeachment 9 maanden. Trump won in 2016 omdat hij tussen de 0,2 en 0,8% procent in de swingstates won. Heel erg nipt dus. De opkomst bij de Midterms onder de Democratische kiezers was enorm. En die in 2016 viel erg tegen. Maar velen hebben liever Trump of zijn veel te laf om dat te erkennen. En halen louter links naar beneden. 100 procent liever Warren als die verknipte en gestoorde nationalist in het Witte Huis. Eigenlijk is iedereen beter. Als je kijkt wat er nu zit. En sla dit op. De geschiedenis leert en ook de stand van de economie leren dat een zittende president moeilijk te verslaan is. Dus ik hou zeker rekening met nog vier jaar Trump. Is goed mogelijk, maar doen alsof Trump iedereen vermorzelt. Lijkt me complete onzin. Zal nog best spannend worden. De verkiezingen zijn pas op 3 November 2020. We hebben de primaries nog geen eens gehad.

4 Reacties
Gefaald
Gefaald16 dec. 2019 - 7:50

Sonic, de tendens is belangrijk. De tendens bij links is de interne macht geven aan extreemlinks, met de absolute nadruk op racisme en genderzaken (voorbeelden : zwarte piet, vrouwenquota, toiletten). Dat zie je eigenlijk bij links over de hele wereld. In het electoraat zie je ook een tendens : de oude arbeidersachterban haakt af bij links. Voorbeelden: rust belt, red wall. Mijn stelling : het één volgt uit het ander, de achterban haakt af omdat links zich richt op racisme en genderzaken. Als dat klopt kun je wel degelijk voorspellingen doen, namelijk dat links zal blijven verliezen als het de speerpunten niet inwisselt voor andere. Wat gebeurt er nu ? De Labourpartij is van plan een extreemlinkse opvolger van Corbyn te kiezen. De Democraten willen intern het liefst een gekleurde extreemlinkse vrouw die vooral white privilege op de agenda zet. (Een "native American" zoals Warren is dan het wel minste). Nou, dan durf ik de voorspelling wel aan dat beide clubs het verlies inbouwen.

Sonic2
Sonic216 dec. 2019 - 15:30

@ Gefaald Je bent vooral aan het wokken. Ik vind wokken ook lekker hoor. Maar het is wokken wat je doet. In 2018 werd bij de midterms juist gewonnen met diverse standpunten. Waaronder zorg. Maar ook over allochtonen. Dat Labour het alleen had over "woke" standpunten is ook een riedel. Of dat de Democraten door extreem links zijn overgenomen. Ook weer zo'n verzinsel. Biden staat aan kop. Buttigieg deed het prima. Warren is helemaal niet extreem links. Zij deed een endorsement voor Clinton in 2016. Ik denk dat je Bernie als extreem links ziet, omdat hij dingen roept die 30 jaar geleden al geregeld hadden moeten worden. Je kunt je ook afvragen of dat de wat rechtsere Brown en Milliband wel gewerkt hebben. Die gematigde Labour kandidaten verloren ook. Of dat de rechtsere Clinton wel gewerkt hebben. Ik verwerp al jouw stellingen eigenlijk. Iemand verwoordde het hier wel mooi. Laat wat Democratische kiezers naar wat swing states verhuizen en die staten kunnen naar de Democraten wisselen. En voor de rest. Ik weet dat als niet stelt. Maar al waren er iets meer zwarte kiezers opgekomen dan had u deze reactie kunnen plaatsen onder een Republikeinse tegenkandidaat tegen president Clinton. Er worden hele verstrekkende gevolgen gegeven en heel erg overdreven op basis van staten die met 0,2% a 0,8% naar een Republikein gaan. Je kunt het natuurlijk ook omkeren. Clinton was met deze standpunten competitief in staten als Michigan, Pennsylvania en Wisconsin. En die voorspellingen. Verkiezingen zijn moment opnames. Dus 10 a 20 duizend extra stemmen maken een groot verschil. Wat gaan we krijgen als Biden zeer nipt wint. Moeten de Republikeinse partij dan maar SJW standpunten overnemen? Op links gaan over klimaat? Was Trump dan een fout? En moet uiterst rechts dan maar vrouwen quota/genderneutrale toiletten omarmen? Ik zie een verdeeld beeld als ik naar de wereld kijk. Ik zie geen echte verschuiving naar rechts. En Trump haalde zijn presidentschap vooral in linkse staten.Johnson ook in linkse staten. U zit zo in uw frame dat u de volgende politieke omwenteling gaat missen. Dat Sanders die red wall van Trump gaat breken in van oudsher linkse staten. Zeer goed mogelijk. Dus in die zin zie ik geen onderscheid tussen de arrogantie van de Democraten in 2016 en die van de Republikeinen nu.

Sonic2
Sonic216 dec. 2019 - 15:43

@ Gefaald Al die afleidende bewegingen die u maakt. Daar gaat het natuurlijk om. Je kunt er alles bij halen, maar het is een feit dat Trump zijn witte Huis te danken heeft aan een zeer, zeer kleine en fragiele meerderheid in staten die al 30 jaar links zijn. Behaald tegen een zeer zwakke tegenkandidaat. Waarbij de Democratische kiezers niet kwamen opdagen Dus dat die red wall waar u zo overschept ook wel eens om kan vallen. Heel goed mogelijk. Er is bovendien maar 1 kans om Trump te verslaan en dat is om Democratisch te stemmen. Dus dan telt dat niet. Uiterst rechts heeft de winst van Trump aangegrepen om de media weg te zetten als elitaire weg kijkers en wilde elke keer de grote wereldvreemdheid benadrukken. De drie linkse staten die Trump won. Die waren al bijna dertig jaar niet meer gewonnen door een Republikein. Gewoon "solid" blue. Dus om nu te zeggen dat ze er totaal naast zaten. En er weer naast zitten in 2020. Zal ook wel meevallen. Het is niet dat Michigan, Wisconsin of Pennsylvania rode staten zijn. Of dat je echt compleet de plank misslaat als je daar vertrouwt op Democratische winst. Zo ging het ook in de midterms. En zou moet je het ook in Engeland zien. Johnson heeft wat rode districten veroverd, maar het is eerder lenen. Johnson moet het allemaal nog maar waar maken. Anders zijn die districten binnen no time terug bij Labour.

Gefaald
Gefaald16 dec. 2019 - 16:09

@Sonic Volgens mij begrijp jij mijn parabel niet helemaal. De "red wall" verwijst naar de traditionele Labour-achterban in Noord-Engeland. Ergens in de buurt van de grens tussen Schotland en Engeland ligt een strook oud industriegebied waar Labour echt ALTIJD de meerderheid had. Die strook wordt red wall genoemd. Die rode muur is nu omgevallen, en de verstokte Labour-kiezers daar hebben voor de allereerste keer in honderden jaren op de Conservatives gestemd. Net als in de Amerikaanse rust belt verlaten nu ook de echte linkse Engelse die-hards de linkse politiek. Dat is de parallel die ik zie, er is echt een grondige structurele verandering gaande in het wereldwijde linkse electoraat, die volgens mij verklaard wordt door de verandering in de focus van de wereldwijde linkse politiek.

Gefaald
Gefaald15 dec. 2019 - 14:00

Net zoals Labour in Groot-Brittanië worden de Amerikaanse Democraten ook gekaapt door extreemlinks. Men heeft de waarheid 100% in pacht en 40% van de stemmen. Iedereen blij.

1 Reactie
MG1968
MG196815 dec. 2019 - 14:55

"Men heeft de waarheid 100% in pacht" Men is niet bereid tot het sluiten van compromissen en laat om principiële redenen het na om de positie van de achterban te verbeteren met als legitimatie 'als niet alles is, nemen we niets'. En alles wordt het niet. Jij bent in elk geval blij met die ontwikkeling, dat begrijp ik goed. Maar echt niet 'iedereen blij'.

dickser
dickser15 dec. 2019 - 10:19

Hoe erg is het gesteld in Amerika en de daar overheersende politieke stromingen, dat men niet in staat is om een capabele jongere kandidaat naar voren te schuiven, vergelijk het zelf een beetje alsof hier Frits Bolkenstein naar voren geschoven zou worden. Alleen maar hoog bejaarden met veel geld en zet strakke bindingen met het bedrijfsleven, waarom binden jonge populaire mensen zich aan deze fossielen?

pietjansen
pietjansen15 dec. 2019 - 9:48

Die Megan Rapinoe trekt deze kandidaat in een de extreem linkse SJW-hoek. En dat is, bij wijze van spreken op voorhand een gegarandeerde garantie voor mislukken.

3 Reacties
DenFlexwerker
DenFlexwerker15 dec. 2019 - 13:43

Inderdaad. Je wilt geen kandidaat die populair is bij mensen die al op je stemmen. Je wilt iemand waarop ook iemand gaat stemmen die dat nog niet doet.

MG1968
MG196815 dec. 2019 - 14:51

Denk ook dat het niet van Warren, Sanders of eventueel Rapinoe moet komen en dat deze kandidaten of 'duwers' een garantie zijn voor mislukken. Maar die term 'SJW-hoek' wordt alleen gebruikt door mensen die sowieso willen dat het beleid alleen maar verder naar rechts moet opschuiven. Als je blij bent met de ondersteuning van Rapinoe mag je dat gewoon zeggen hoor.

pietjansen
pietjansen15 dec. 2019 - 17:48

@MG1968 Hoe komt u op die gedachte en wat denk u slecht over mij. Het is juist een vriendelijk bedoeld advies.

korheiden2
korheiden215 dec. 2019 - 9:19

Intussen doet Trump het nog altijd heel redelijk in de peilingen en draait de Amerikaanse economie als een tierelier. De impeachment procedure zal stranden in de Senaat, waardoor The Donald hier nog weer sterker uitkomt. Ik vrees dus dat de democraten nog vijf jaar moeten wachten voor ze misschien weer een president zullen leveren.

Freek3
Freek314 dec. 2019 - 20:48

Ze zou zich beter zelf kandidaat kunnen stellen. Niemand zit te wachten op weer een bejaarde als president, of het nu opnieuw Trump, Biden, Warren of Sanders is.

4 Reacties
Karingin
Karingin15 dec. 2019 - 0:08

Geen gek idee. Maar behalve dat ze dan haar sport moet opgeven, lijken de oudjes het voor het zeggen te hebben. Of nou ja, niemand snapt eigenlijk meer welke mechanismes hier aan 't werk zijn, en wat de juiste strategie is. Het kan vriezen, het kan dooien, er kunnen dooien vallen, maar wat het merendeel van het electoraat wil, nobody knows.

Recht door Zee
Recht door Zee15 dec. 2019 - 12:11

@ Freek Op basis waarvan zou zij geschikt zijn?

Freek3
Freek316 dec. 2019 - 5:24

[Op basis waarvan zou zij geschikt zijn?] Dat zeg ik toch? Haar leeftijd. Meer dus dan Trump!

Recht door Zee
Recht door Zee16 dec. 2019 - 19:37

@ Freek Ze heeft wel iets meer kwaliteiten/kwalificaties ndig dan haar leeftijd om president te worden, dat gaat hem niet worden...

TigressApril
TigressApril14 dec. 2019 - 19:54

"Megan Rapinoe Says Warren-Harris Ticket Would Be 'Fire'" Ja een dumpsterfire. De twee kandidaten die flipfloppen over hun standpunten voor president en vice president is een grap. De reden dat Warren wegzakt is omdat ze geflipflopt is en eigenlijk gewoon een centrist speelpop is. De reden dat Harris er niks van bakte was omdat ze volledig op identiteit speelde maar geen harde eigen standpunten had, verder haar track record is absoluut vreselijk maar ze dacht dat het een selling point was. Ja ik heb heel veel mensen gevangen gezet voor kleine vergrijpen (wietje roken bijv) stem op mij, alsook ik heb een vagina en ben niet blank! Beide kandidaten zijn een slechte grap.

3 Reacties
Recht door Zee
Recht door Zee14 dec. 2019 - 22:22

Zij is een Hillary kloon met een Bernie Sanders masker op.

MountEverest
MountEverest14 dec. 2019 - 23:05

Er zijn teveel democratische kandidaten, om zich te onderscheiden moeten ze zich steeds buitenissiger gaan gedragen. Daar gaat bovendien veel geld en energie in zitten. En de primaries zijn nog niet eens begonnen.

Recht door Zee
Recht door Zee15 dec. 2019 - 12:16

@ MountEverest Dit gebeurt ook doordat de meeste elkaar steeds proberen af te troeven met steeds maar "extremere" standpunten. De kandidaten die echt het onderscheid maken worden niet gewaardeerd en zelf aangevallen door de Democraten, ondanks dat ze veel grassroot support hebben, en veel stemmers bij Trump kunnen weghalen. Zie Bernie Sanders, Tulsi Gabbard, Andrew Yang.