Schaal vergroting is voor de agrarische sector een doodlopende weg, je verliest het altijd van landen die meer ruimte hebben om die trend gestalte te geven. Ook vanuit het oogpunt van gezondheid van mens en dier zijn mega stallen geen goede zaak. De sector kan zich beter richten op kwaliteit dan op kwantiteit.
Over de bijzonder warme verweving van het Limburgse bedrijfsleven met de Limburgse openbaar bestuur/politiek, lees Joep Dohmen's onthutsende boek 'De Vriendenrepubliek'. En ook de telkens geactualiseerde digitale follow-up ervan - de corruptie tiert daar welig voort - namelijk http://www.vriendenrepubliek.nl
Het probleem is niet zozeer domme belangengroepen achterna lopende politici, maar een gebrek aan kritisch doorvragen door werknemers van massa-media vaak heet hun functie redacteur en journalist. Wellicht moeten tegenstanders niet meer vertrouwen op gezond verstand bij burgers en bestuurders, maar net als vroeger alle middelen willen toepassen om de waanzin van dit soort onzin argumenten en plannen aan te tonen. Wat dat betreft kunnen zij veel leren van onze GBL - meneer Geert 'bloed in de mond' Wilders.
Rob: Ik heb juist begrepen dat met name in Green Port ecologische motieven liggen achter het hele mega gedoe. Zelfs het gemengde bedrijf idee komt terug waardoor bijvoorbeeld mest omgezet kan worden in energie voor andere stallen en zelfs voor het gewone dagelijks gebruik. En de medewerkers zijn geen Oost Europeanen maar hoog opgeleide mensen uit Wageningen. Deze regio wordt de top technologische landbouw die internationaal furore maakt. En deze ontwikkeling komt niet alleen van de boeren en tuinders maar vooral ook vanuit het Rijk die hier een enorm kapitaal in steekt. Herken dan ook niets van wat deze journaliste schrijft.