Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Doden en gewonden bij mesaanval in Duitse trein

  •  
25-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2241 keer bekeken
  •  
ANP-431841207

Update 20:30 uur

De verdachte van de steekpartij in Duitsland is een man uit Palestina. Dat heeft de politie bekendgemaakt. In eerdere berichtgeving werd gesproken van een Syriër, dat is dus niet het geval. Over het motief is vooralsnog niks bekend. Volgens de veiligheidsdiensten gaat het naar alle waarschijnlijkheid niet om extremisme. Bij zijn aanhouding zou de man een hoogst verwarde indruk hebben gemaakt.

Eerder:

In een regionale Duitse trein zijn bij een mesaanval twee mensen gedood, zeker vijf mensen raakten gewond. De steekpartij vond plaats op het traject tussen Kiel en Hamburg. De vermeende dader kon door de politie aangehouden worden op het treinstation in Brokstedt. Verdere details over het motief van de dader, volgens nieuwssite Focus een man uit Syrië, zijn nog niet bekend. Het treinverkeer op het traject is stilgelegd.

Ook de directe omgeving van het treinstation is afgezet door de politie. Duitse media melden dat er meerdere ambulances ter plaatse zijn, evenals een traumahelikopter. Een ooggetuige heeft verteld dat mensen in zijn rijtuig in paniek raakten nadat drie meisjes de coupé binnenstormden en zeiden dat er een man met een mes in de trein aanwezig was. Op dat moment was er al zeker één gewonde in de trein, een vrouw. Nadat de trein in Brokstedt stopte, vluchtten de passagiers de trein uit om een veilig heenkomen te zoeken.

Meer over:

nieuws, duitsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.