Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Meer dieren in Nederland? Bouw de Oostvaardersplassen vol met schuren’

  •  
20-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2497 keer bekeken
  •  
pieterderks

We zitten in een pandemie, waarschuwt Druktemaker Pieter Derks bij De Nieuws BV. “Niet die ene, die schijnt helemaal voorbij te zijn. Alle regels zijn inmiddels geschrapt. Gisteren werd zelfs bekendgemaakt dat met ingang van vrijdag de CoronaMelder-app niet meer werkt. Dat vond ik toch nieuws. Blijkbaar deed-ie het. Voor mijn gevoel hadden de meeste mensen bij die app de houding die Sigrid Kaag heeft bij MeToo-gevallen: ze kregen de meldingen wel, maar ze deden er verder niets mee.”

Nee, Derks heeft het over de vogelgriep. “Het bestrijden van deze pandemie verloopt nog een stuk stroever dan de vorige.” En dat terwijl de oplossing toch zo voor de hand ligt, legde Bart-Jan Oplaat van de Vakbond van Pluimveehouders dit weekend uit. “Hij legde uit dat de overheid moet ophouden met het aanleggen van nieuwe natuur. Die natuur werkt namelijk als een magneet op watervogels.”

“Dat is natuurlijk een groot probleem. Overal beesten, allemaal enge ziektes, nergens antibiotica. De natuur is een rommeltje. Laten we ermee ophouden. Ik heb even zitten rekenen: als we de hele Oostvaardersplassen asfalteren en vol met schuren bouwen, is daar ruimte voor 8 tot 10 miljard kippen. Minder natuur en toch meer dieren, dat lijkt mij een win-win-situatie.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.