Joop

Meer dan 600 vermisten bij Californische bosbrandramp

  •    •  
16-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brand
Het aantal personen dat vermist wordt in Californië vanwege de zogeheten Camp Fire-bosbranden is sinds woensdag met ruim vijfhonderd gestegen. Van 631 mensen is onbekend waar ze zijn. Er zijn 63 dodelijke slachtoffers geborgen. Bijna 10.000 huizen zijn door de branden, de grootste uit de geschiedenis van de staat, verwoest. Meer dan 50.000 mensen zijn geëvacueerd.
President Trump, die in een eerste reactie op de dodelijke branden de staat Californië de schuld gaf vanwege achterstallig bosonderhoud, wil het rampgebied zaterdag bezoeken. Zijn verwijt bleek, niet geheel verrassend, niet alleen harteloos maar de plank ook volledig mis te slaan. Het bosonderhoud in de staat is in handen van een federale overheidsdienst, waar de regering Trump stevig op bezuinigd heeft.
De dodelijke bosbranden zorgen tot in de verre omtrek voor problemen. De lucht is door de rook zo ernstig vervuild dat deze een gevaar voor de gezondheid vormt. Er is een run op zuurstofmaskers, activiteiten in de open lucht worden ontraden.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Hiltermann
Hiltermann21 nov. 2018 - 17:00

"Make America great again" Meneer Trump, begin eens met het achterstallig onderhoud aan wegen en nutsvoorzieningen weg te werken. Doe eens wat aan bos beheer en onderhoud. Zorg eens voor fatsoenlijk kraanwater dat niet met chloor verziekt moet worden om de bacteriën groei tegen te gaan. Verlaag de belastingen voor de rijkste Amerikanen niet. Met dat geld kun je "America great again" maken. Het gaat uiteraard niet gebeuren. Trump wil ten koste van het land vriendjes blijven met de rijkste Amerikanen.

adriek
adriek16 nov. 2018 - 15:22

... achterstallig bosonderhoud ... Trump stevig op bezuinigd heeft.... Nu nog iemand die de POTUS en het stemvee durft uit te leggen dat dit dus Zijn (hun) Schuld is ...

Bernie2
Bernie216 nov. 2018 - 12:39

Wat een gigantische ramp voor getroffenen. Geliefden, huis, haard...alles weg. Maar gelukkig weet de altijd integere milieudeskundige Trump wel hoe dat komt en dus de zaak stemmig relativeert.

MarjoleinS2
MarjoleinS216 nov. 2018 - 11:26

Ongelofelijk, wat een drama. Misschien kan de wereld iets voor deze mensen betekenen. Amerika heeft een lange geschiedenis andere landen in nood te helpen. Kunnen we wellicht ook iets terug doen. Een bijkomstig gebaar richting Trump dat medemenselijkheid meer doet dan uitsluiting en polarisatie.