Joop

Medisch personeel steeds vaker mishandeld door antivaxxers, arts neemt ontslag

  •    •  
23-12-2021
  •  
leestijd 6 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
BRITAIN - PROTEST - HEALTH - VIRUS - POLICE

© Members of the Metropolitan Police form a cordon outside ITN's London headquarters after anti-vax protesters, protesting against coronavirus vaccinations, forced their way into the building i

Een volksvertegenwoordiger in de Amerikaanse staat Ohio heeft op Twitter verklaard dat geweld van antivaxxers tegen medisch personeel een steeds groter probleem is. Vaak gaat het om familieleden van ongevaccineerde patiënten die in het ziekenhuis opgenomen moeten worden omdat ze besmet zijn met het coronavirus. De familieleden eisen dat zo’n patiënt behandeld wordt met een van de kwakzalvermethodes die in hun kringen op internet worden aangeprezen, zoals het paardenontwormingsmiddel ivermectine. Artsen willen en kunnen dat middel niet toepassen omdat het er geen enkel bewijs is dat het effectief is en dergelijke middelen vaak een gevaar voor de gezondheid opleveren. De antivaxxers die zoals bekend geen enkel vertrouwen willen hebben in het vaccin, omdat die zogenaamd onvoldoende getest zouden zijn, omarmen merkwaardig genoeg middelen waarvan door testen is vastgesteld dat ze niet werken en gevaarlijk zijn.
De afgevaardigde in kwestie, Casey Weinstein, stelt dat een directeur van een ziekenhuisorganisatie hem vertelde dat er dagelijks 25 van dergelijke incidenten plaatsvinden. “Dit is krankzinnig”, constateert hij. Weinstein verwijst ter ondersteuning naar een anoniem relaas op Reddit. De man in kwestie, die al langer actief is op het forum, vertelt dat hij zijn baan als arts in een ziekenhuis na dertig jaar heeft opgegeven vanwege het geweld. Hij schrijft over de Q maniacs, de mensen die zich laten ophitsen door Qanan, een beruchte verspreider van complotverzinsels.
Hij schrijft dat hij altijd wel wist om te gaan met patiënten die de ‘Google Medical School’ hebben gevolgd, de benaming voor mensen die gewapend met zoekresultaten op het spreekuur verschijnen, en dat hij uren heeft verspild met het uitleggen van bijvoorbeeld waarom kaneel geen effectief middel is tegen diabetes. En dat je met knoflook niet kunt genezen van HIV. “En Heer bespaar me de essentiële oliën”.
Maar nu is een door de combinatie van Q en corona een nieuwe fase aangebroken die teveel voor hem is. “De afschuwelijke sterfgevallen gaan ver voorbij wat je je kunt voorstellen. Ze zijn vaak onherkenbaar voor hun familie. Sinds juni ben ik geen enkel afschuwelijk geval meer tegengekomen bij gevaccineerden. Ik heb gezien hoe mensen worstelden om te ademen met longen die bijna helemaal verhard waren, terwijl ze smeekten om alsnog het vaccin te krijgen.” Maar dan is het al te laat. Het personeel tracht de patiënten te kalmeren, te helpen er bovenop te komen maar ondertussen vreet het aan hen dat ze weten dat deze zware en vaak dodelijke gevallen niet nodig waren. Dat het de mensen niet zou overkomen als ze zich hadden laten vaccineren. “Dat konden we nog wel hebben,” schrijft hij.
“Maar waar ik echt niet langer tegen kan is tegen het geschreeuw, niet van de patiënten maar van hun families. Ze schreeuwen niet van pijn, noch vanuit wanhoop in hoe hun domheid hen in deze situatie ze heeft gebracht. Nee, ze schreeuwen tegen mij. Want zie je, ik ben onderdeel van een wereldwijd complot om genocide te plegen. Als ik de patiënten maar 10.000 mg vitamine C zou toedienen, ook al kan het lichaam niet meer dan 100 mg per dag absorberen en maak je met de rest de duurste urine, zouden ze gered zijn. Of hydroxychloroquine, of ivermectine. Ze verzekeren me dat daar nooit serieus onderzoek naar is gedaan en als ik zeg dat dat wel gebeurd is, dan bijten ze me toe dat ik niet weet waar ik over praat. Ik zou ze willen vragen waarom ze hun dierbaren naar het ziekenhuis brengen als ze er van overtuigd zijn dat wij ze dood willen maken. Ik weet wel waarom. Ze weten zelf ook wel dat het allemaal leugens zijn die ze vertellen. Maar hun ego’s zijn zo groot dat ze zich er niet toe kunnen brengen dat toe te geven.”
De auteur vertelt dat drie weken terug de druppel kwam die de emmer deed overlopen. Hij kreeg een vader van 38 op de afdeling. Zijn lichaam werd verwoest door het virus. Een bloedprop in zijn been bleef steeds terugkeren en maakte amputatie van zijn noodzakelijk om zijn leven te redden. Als hij wakker was kermde hij het uit van pijn en angst en smeekte om het vaccin. Maar daar was het te laat voor. Hij smeekte zijn familie te laten komen. Maar die weigerden allemaal een mondmasker te dragen en mochten daarom niet toegelaten worden tot het ziekenhuis. Zelfs de mededeling dat hun vader en echtgenoot op sterven lag kon hen niet vermurwen. De man stierf ondertussen met de arts aan zijn zijde.
De familieleden trapten even later een scene in de lobby. De arts stelde voor met hen te praten op de parkeerplaats. Hij liep naar buiten en stelde zich voor aan de echtgenote. “Ik vertelde dat het me speet voor haar, dat we alles hadden gedaan wat we konden maar dat haar echtgenoot enkele minuten eerder was overleden. Maar voordat ik mijn zijn af had kunnen maken voelde ik een vuistslag in mijn gezicht en hoorde ik haar schreeuwen ‘jij moordenaar!’. Ik sloeg achterover met mijn achterhoofd tegen het asfalt. Ik hoorde haar nog schreeuwen over ivermectin en hydroxychloroquine en wat al niet meer. Ik hoorde je had “hem kunnen redden” als je geluisterd had. Ik proefde bloed op mijn lip. Het duurde even voor ik door had dat het van mijn neus kwam, die ze gebroken had. Mijn mondmasker werd nat en waardeloos. De beveiliging greep haar. Ze wilden de politie bellen maar ik wist dat als ze dat deden ik het volgende landelijke doelwit van de Q-maniakken zou worden. Ik zei dat ze haar naar haar auto moesten brengen. Ik zou geen aangifte doen. Ik ging terug naar het ziekenhuis en begin de volgende dag naar een nieuwe baan te zoeken. Ik zal nooit meer een patiënt behandelen. Goddank.”
Het geweld is geen uniek Amerikaans verschijnsel. Woensdag meldden Britse media nog dat ziekenhuispersoneel elke dag wordt aangevallen. Alleen al bij drie ziekenhuizen in Yorkshire is personeel sinds het begin van de pandemie volgens officiële cijfers bijna 2000 keer slachtoffer geworden van fysiek of verbaal geweld. Daarbij is er ook sprake van racisme. “Ik vraag me af als ik naar mijn werk ga of ik weer belaagd ga worden,” bekent een verpleegkundige.
Omroep West sprak met een Leidse huisarts die slachtoffer werd van brandstichting door anti-vaxxers. Ook werd er op zijn voordeur geschoten. Eerder ontving hij een dreigbrief waarin gesteld werd dat hij zich voor een tribunaal zou moeten verantwoorden “wegens genocide”. Aanleiding was de actie van de huisarts om 75.000 coronavaccins naar Namibië te sturen om zo de bevolking daar te helpen. De arts geeft niet op. Hij wil zelfs met de anti-vaxxers in gesprek gaan, zegt hij.
"“Het is een minderheid. Maar als 100 mensen zwijgen om te genieten van de stilte en eentje begint te schreeuwen, dan is de stilte verstoord. En in die situatie zitten we nu. Het merendeel van de mensen wil het goede, ook de mensen die niet gevaccineerd willen worden. Dat moet onze gezamenlijkheid zijn. Over het algemeen willen de mensen die niet gevaccineerd willen worden ook het beste. Er zijn uitzonderingen, maar doordat we een groep wegzetten als wappies isoleren we mensen. En daarmee geven we ze geen mogelijkheid om de gezamenlijkheid te voelen. Ze zijn ook bang en we moeten het gesprek aangaan en het gevoel dat we voor elkaar hebben zoeken. En dan kun je zeggen: okay je wil niet worden gevaccineerd, maar gebruik dan alle andere middelen om elkaar te beschermen”"
In Rotterdam vertelden ambulancemedewerkers op Facebook hoe ze werden belaagd door een boze burger die zich liet leiden door wantrouwen en het idee dat hij het beter weet dan medisch personeel. Daarbij kwam het leven van een baby die ze aan het redden waren in gevaar.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (57)

Jan Peters2
Jan Peters226 dec. 2021 - 1:14

I wilde "omgevaccimeerden" schrijven in deze zin: "Soms krijg ik de indruk dat er mensen zijn die denken dat alle gevaccineeren Covid hebben, en ze als lepra patienden zoals vroeger uit de maatschappij geweerd moeten worden…" Maar zoals hij er staat is het ook waar. Onder beide groepen komt er nog veroordeling van de anderen voor.

Jan Peters2
Jan Peters224 dec. 2021 - 21:44

Op de eerste foto zien we de politie de ingang een gebouw beschermen. Dus ze verwachten iets. Zou het een demonstratie optocht kunnen zijn. Wanneer we de beelden zien van massale demonstatie optochten de laatste tijd in grote steden blijken het alle soorten burgers te zijn, jongen en ouderen, ouders met kinderen, alle rassen. Geen enkel geweld. De poltie staat voor alle zekerheid wel klaar mochten er mensen zijn die gewelddadig worden. Soms begint de politie zelf hardhandig de demonstratie letterlijk uit elkaar te slaan. Waterkannon, paarden, honden. En dat zijn dan de beelden die de media uitzenden, niet de daarvoor vredige demonstratie. Uiteraard zeer berteurenswaardig dat helaas sommige mensen door hun lint gaan en medisch personeel aanvallen. Ze zijn er van overtuigd dat hun geliefden nog zouden leven als die HCQ of Ivernectin toegediend hadden gekregen.

Jan Peters2
Jan Peters224 dec. 2021 - 17:18

Ongevaccineerden mogen steeds minder binnen komen waar veel mensen zamenkomen. Dus die zitten meest thuis. En doen dat helemaal als ze ziek worden. Of ze gaan direct naar het ziekenhuis als het heel erg met ze gesteld is. En die zouden het zijn die het meest besmet zijn en Corona verspreiden? Niet te gevaccineerden die overal samenkomen ook als ze besmet en daarom besmettelijk zijn? Maar de dagelijkse angstaanjagende berichten over ongevaccineerden heeft de emoties zo aangejaagd dat het rustig logisch nadenken verlamd is geraakt bij velen. Hopelijk komt daar met de tijd de nodige rijpe verandering in.

5 Reacties
Jan Peters2
Jan Peters224 dec. 2021 - 17:18

"samenkomen"

djh
djh24 dec. 2021 - 21:41

Het verschil zit hem er in dat onder de gevaccineerden er veel minder mensen zitten die ziek of ernstig ziek worden van Corona, of zo ziek worden dat ze op de IC eindigen. Een groep van 1000 gevaccineerden onder elkaar kan elkaar dus wel degelijk aansteken, maar wordt er dus minder ziek van en er eindigen er relatief weinig op de IC. Zet er echter 100 ongevaccineerden tussen en de IC zal zich snel vullen met ernstig zieke ongevaccineerden. Kortom 10% van de bevolking houdt 90% in gijzeling met hun "recht op lichamelijke integriteit"

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 dec. 2021 - 8:09

Dit zijn valse tegenstellingen, door jezelf gefabriceerd.

Jan Peters2
Jan Peters225 dec. 2021 - 11:56

@musa, @Minoes&Tuin: Ik heb getracht duidelijk te maken dat ongevaccineerden net zo goed op de hoogte zijn van wat de media berichten als de gevaccineerden. Al zullen er mogelijk wel wat uitzonderingen zijn die geen TV of smartphone hebben, net als onder de gevaccineerden. En dat ze dus extra voorzichtig zijn, door zoveel mogelijk thuis te blijven, afstand te houden, enz. omdat ze weten dat ze veel zieker kunnen worden dan de gevaccineerden. En dan meer dan de gevaccineerden in het ziekenhuis terecht komen. Dat hebben via de media vernomen dus daar houden ze rekening mee door extra voorzichtig te zijn. Daarom, wat minder angst voor de gevaccineerden zou terecht zijn. En het besef dat die groep niet de ergste verspreiders zijn, al liggen er percentagegewijs wel meer van in de ziekenhuizen. De tijd zal ons leren hoe dat verder zal verlopen onder de ongevaccineerden. Soms krijg ik de indruk dat er mensen zijn die denken dat alle gevaccineeren Covid hebben, en ze als lepra patienden zoals vroeger uit de maatschappij geweerd moeten worden...

PVDB2
PVDB226 dec. 2021 - 11:09

Het punt is nu net dat veel van de ongevaccineerden het doen of dat het niet mag van God, het een vooropgezet plan denkt te zijn van de machtshebbers, mensen die vinden dat het om moord gaat, de overbevolking te decimeren etc. Veel van deze mensen houden zich dan ook niet aan de regels, gaan zonder mondkapje naar winkels, vind het allemaal flauwekul. En dan krijg je op een gegeven moment, zoals bij een bedrijf waar een kennis van me werkt, dat de helft corona oploopt. Er mensen zwaar ziek thuis op bed lagen, 1 in het ziekenhuis terecht kwam. En er blijkbaar nog steeds 4 antivaxxers rondlopen. Die behoorlijk wat fantasie hebben. The Great reset, de lab theorie, WHO baas is een massamoordenaar etc. Comedy capers...

Sonic2
Sonic224 dec. 2021 - 12:54

Er is mij door een aantal "kenners" hier uitgelegd dat anti vaxxers zielig zijn en dat je niets mag benoemen, want anders zet je mensen weg en kan je niet tegen andersdenkenden. En wil je een dictatuur onder leiding van de WEF. Waarschijnlijk zullen die artsen het dus wel uitgelokt hebben en hebben zij dus die antivaxxers boos gemaakt. Hopelijk heb ik nu genoeg gedaan om "andersdenkenden" tevreden te stellen en niet hun toorn over mij op te roepen. En dat doe ik vooral omdat ze elke keer ook zo bezorgd en oprecht geïnteresseerd zijn in mijn mening. Ik zal noch ontkennen en noch bevestigen dat er enigszins een ondertoon in mijn verhaal zit;)

2 Reacties
Pater
Pater24 dec. 2021 - 14:01

Wie waren dat? Ik kwam ze niet tegen, evenmin als de WEF-dictatuur. In ernst: ben je in de war met andere websites?

Jan Peters2
Jan Peters224 dec. 2021 - 17:31

Dat het World Economic Forum (WEF) bestaat is geen "complot theorie" want hier staat hun website: https://www.weforum.org/

Martin108
Martin10824 dec. 2021 - 9:58

"Maar men zou zich af kunnen vragen waarom er miljoenen mensen zijn die blijkbaar informatie hebben gezien die ze op andere gedachten heeft gebracht." https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Bevestigingsvooroordeel

rvb2
rvb224 dec. 2021 - 9:48

Boos zijn mag. Tegen vaccinaties zijn mag. Maar neem die vaccinaties wel, hopelijk is er snel een vaccinatieplicht. Ik zie geen andere manier om de vaccinatiegraad te verhogen.

Zandb
Zandb24 dec. 2021 - 7:56

Jan En als er ook maar ergens rook is, dan is er absoluut rook. Ooit 'De Speld' gelezen? Zonder voldoende kritische kennis en inzicht gebeuren de grootste ongelukken.

Eric Minnens
Eric Minnens24 dec. 2021 - 7:48

@Jan Peters, Lifesite, jouw bron, produceert fakenews. https://en.m.wikipedia.org/wiki/LifeSiteNews

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman23 dec. 2021 - 22:04

Als je ivermectine enkel als paardenontwormingsmiddel om schrijft doe je de waarheid geweld aan. Het word al jaren ingezet bij mensen tegen rivierblindheid, het bericht is erg suggestief. Prullenbak bericht. Anoniem waarom?

5 Reacties
Martin108
Martin10824 dec. 2021 - 11:10

Het is hoe dan ook een middel tegen parasieten, kleine beestjes die het lichaam binnendringen. Een virus is geen parasiet.

Eric Minnens
Eric Minnens24 dec. 2021 - 11:41

@Ook een mening "Prullenbak bericht" Hoezo? Omdat er paardenontwormingsmiddel staat, en niet anti-rivierblindheidmiddel? Maakt dat iets uit? Werkt het dan plotseling wél tegen corona? Wat een mening eh... onzin bedoel ik.

adriek
adriek24 dec. 2021 - 12:08

En geeft dat antivaxxers en andere gekkies het recht om hulpverleners, GGD medewerkers en artsen (of wie dan ook) te terrorisseren? Je leidt ons af van het onderwerp. De meeste mensen denken bij Ivermectinespuiters: "ze doen maar", net als bij geloofsfanaten, maar de grens ligt bij terrorisme. Of ze nou bommen in bussen laten afgaan, priklocaties en 5G antennes in brand steken of ambulancepersoneel lastig vallen: ze gaan grenzen over waar ze ver vandaan moeten blijven. Heel ver.

Pater
Pater24 dec. 2021 - 14:08

Stukjes van de redactie zijn altijd anoniem. Ik heb je die vraag nooit eerder zien stellen. Of bedoel je het anonieme verhaal van die arts? Dat ligt toch voor de hand? De antivaxxers hebben hem al een gebroken neus geslagen! Is het stuk suggestief omdat alleen het gebruik als antiwormenmiddel wordt genoemd? We zijn het eens dat het geen anti-coronawerking heeft. Of niet? Het artikel verhaalt over de terreur van antivaxxers, waarom maak je je daar niet druk over? Noem je het daarom totaal niet onderbouwd een prullenbakbericht, oftewel: praat je die terreur goed?

Jan Peters2
Jan Peters224 dec. 2021 - 17:06

Men kan wetenschappelijke raporten over Ivermectine in peer review journals als The Lancet en Nature en berichten van het WHO die verder onderzoek naar diens effecten op Covid aanraden op hun websites vinden. Niet hier. Vraag mij niet waarom. Vraag het de redactie.

Hallahan2
Hallahan223 dec. 2021 - 20:44

Weer het bewijs dat er meer gekken loslopen dan achter gesloten deuren zitten.

Max Tomas
Max Tomas23 dec. 2021 - 17:23

Agressie tegen zorgverleners, nog meer sinds de coronacrisis, is een allang bekend probleem. Des te treuriger is het dat media er niet open over zijn over iedere groep die zich meer dan andere er schuldig aan maakt. Bij een Nieuwsuur-uitzending n.a.v. een van de eerste de pieken van coronacrisis die de zorg zo hard trof werd er een keer een uitzondering gemaakt door de slachtoffers ervan het woord te geven. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2352991-kortere-lontjes-door-corona-ik-werd-bijna-gewurgd

8 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens23 dec. 2021 - 21:20

@ Max Tomas Jij schrijft: Des te treuriger is het dat media er niet open over zijn over iedere groep die zich meer dan andere er schuldig aan maakt. Het zijn blijkbaar vooral Marokkaanse trambestuurders die bedreigt en uitgescholden worden omdat ze Marokkaan zijn blijkt uit het filmpje. Dat zullen zeker geen Marokkanen zijn die dat doen. Vermoedelijk witte boze autochtone mannen. Wel merkwaardig dat jij daarna verwijst. Doorgaans zijn het gekleurde en allochtone mensen die door jou worden neergezet als daders. Die zich misdragen omdat zij nu eenmaal aemaal zo zijn. Nu zet je deze mensen neer als slachtoffer en de witte boze autochtone man als de dader. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Zandb
Zandb24 dec. 2021 - 8:03

Max Wat een gelul weer; welke groepen worden dan genoemd? En waar is dan die broodnodige onderbouwing van wat u weer meent te moeten demagogen.

Satya
Satya24 dec. 2021 - 8:52

"Des te treuriger is het dat media er niet open over zijn over iedere groep die zich meer dan andere er schuldig aan maakt." Het antisemitisme van Goebbels sloeg in eerste instantie helemaal niet aan bij het grootste gedeelte van de Duitse bevolking. Onder andere door elke misstap van een Jood uit te vergroten en in de media uit te vergroten hebben ze een hetze gecreëerd die uiteindelijk tot de holocaust leidde. Dood eng dat dit soort racisme, ook in Rwanda ging het op deze manier, weer normaal word gemaakt. Kom mij niet aan met het gelul dat het geen racisme is. Dit is zondebok zoeken, niets meer of minder. Den Haag is nu een brug aan het vernoemen naar Fortuyn, idioten zijn het daar in Den Haag. Fortuyn was de aandachtsgeile narcist die dit weer heeft teruggebracht samen met Geen Stijl.

Max Tomas
Max Tomas24 dec. 2021 - 11:16

Het machteloze tegenstribbelen illustreert alleen maar. Zorgpersoneel, en niet alleen in ziekenhuizen, heeft zeer veel te maken met agressie van onverzoenlijk eisen stellende families die niet alleen onmiddellijk toegang tot hun zieke familielid eisen, op ieder moment dat het hen belieft, maar ook regie over waar deze verblijven. Het gaat dan relatief vaak om Nederlandse mensen met een niet westerse achtergrond maar dus niet alleen deze. Ook al voor de coronacrisis was dit een bekend fenomeen en niet alleen in ziekenhuizen maar ook bij huisartsenposten en Eerste Hulp-posten. Eenzelfde agressie vindt vaak plaats bij andere omgevingen waar ambtenaren er mee te maken krijgen zoals in het openbaar vervoer, aan loketten, en andere plaatsen. Het is voor media een hete aardappel.

Satya
Satya24 dec. 2021 - 13:01

''Het machteloze tegenstribbelen illustreert alleen maar.'' Maar op de inhoud ga je niet in. Zo tekenend voor het moderne nazisme. Voor Lego telt afkomst ipv gedrag. Bloedlink bewijst de geschiedenis keer op keer. Woorden verbieden maar echte ontmenselijking gewoon plaatsen. https://stringfixer.com/nl/Dehumanise

Max Tomas
Max Tomas24 dec. 2021 - 14:18

Bij niet-westerse patiënten zie je vaak dat familieleden bepaalde zorg willen overnemen, en belangrijker, grond voor problemen is dat naasten van patiënten vaak geïrriteerd raken wanneer zij buiten bezoektijden door de verpleegkundige weggestuurd worden als zij hun naaste bij willen staan.

Satya
Satya24 dec. 2021 - 16:28

Lego Je verlaagt je tot tribalisme, dat maakt altijd slachtoffers. Goede mensen verdienen het niet dat hun etniciteit een rol speelt, volgens figuren als jij, in dit soort commentaren van belang is. Hoe je ook schermt met cultuur of wat dan ook. Je hebt goede en slechte mensen. Jouw redenaties slaan echt helemaal nergens op, zijn desastreus op mensen die gewoon willen samenleven in een samenleving. Je ontkent een hele grote groep mensen hun goed medemens zijn. Dat doe je door de hele tijd dat onderscheid maken tussen jou en mij in onze menselijke goede eigenschappen. Ik ben langzamerhand met stomheid geslagen. Zie je het echt niet in? Ook al zo lang ik leef hét onderwerp Begin ook steeds meer tegen Bij1 te zijn, het is hetzelfde soort. Bah!

Zandb
Zandb25 dec. 2021 - 9:12

Max U voegt (en niet voor het eerst) een link toe waarmee u wilt aantonen dat die onderbouwt wat u beweert. Maar die link doet dat helemaal niet. Integendeel. Die logenstraft uw bewering. U vindt het niet eens de moeite om daarop in te gaan. Duidelijk.

MG1968
MG196823 dec. 2021 - 16:58

"Ze weten zelf ook wel dat het allemaal leugens zijn die ze vertellen. Maar hun ego’s zijn zo groot dat ze zich er niet toe kunnen brengen dat toe te geven.” Dat ja, zie je ook hier. Als de positie onderdeel is geworden van het 'zijn' is geen weg terug meer mogelijk. Daarom helpt informatie bij deze groep ook niet.

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn23 dec. 2021 - 16:53

Nou begint het toch wel enge vormen aan te nemen die hetze tegen ongevaccineerden. Dit gaat fout, dit gaat fout. Haat kan uitmonden in oorlog. Kijk a.u.b. uit mensen.

12 Reacties
MG1968
MG196823 dec. 2021 - 17:11

"Haat kan uitmonden in oorlog" Hoe ga jij voorkomen dat mensen die geliefden verliezen uiteindelijk verhaal komen halen bij mensen die niet de moeite hebben genomen om zelf geen extra gezondheidschade toe te brengen en er voor zorgen dat door hun laten extra mensen het leven moeten laten? Wellicht juist wel die geliefde. Je inschatting is juist vermoed ik. Bij een (bijna) code zwart, als de onnodige doden meer en meer gaan vallen houd niemand de mensen in toom die nu solidair zijn met alles en iedereen maar zich realiseren dat sommigen die solidariteit niet verdienen. Omdat die dat zelf niet zijn.

Norsemen
Norsemen23 dec. 2021 - 17:18

Tenzij het verhaal niet waar is, is dit geen hetze lijkt me.

sr626
sr62623 dec. 2021 - 19:11

"hetze tegen ongevaccineerden". Ik hoor je niet over de hetze tegen gevaccineerden.

lmgikke
lmgikke23 dec. 2021 - 19:22

je bedoelt de hetze door de ongevaccineerden? dat gaat idd fout. Dom gedrag mond vaak uit in geweld. Dit is echter geen reden voor de wel denkende mens om zich dan maar aan te passen (te verlagen) naar het niveau van de dommen

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn23 dec. 2021 - 21:08

@MG1968 Ha, die is mooi. Dus ik heb schuld omdat anderen hun geliefden verliezen? Je durft wel. Wat doe jij moet met jouw 'schuld' als ik me uit solidariteit laat vaccineren en daar bijv. over 3 jaar invalide van word? Zeg jij dan ook dat je schuldig bent aan mijn invaliditeit? Jouw redenatie is een doodlopende weg.

Le Chat Botté
Le Chat Botté24 dec. 2021 - 7:17

Je hebt het toch zeker over de, hetze, haat en het geweld van een kleine groep ongevaccineerden, mag ik hopen? De afkeur en walging die dat oproept is dezelfde als iedere afkeur en walging van misdadig gedrag. Het is verbazingwekkend en hoopgevend dat dit nog niet geleid heeft tot tegengeweld, ondanks het feit dat iedereen dezelfde nare beperkingen van de lockdown moet ondergaan. Kudo's, duizenden kudo's voor iedereen, gevaccineerd of niet, met een evenwichtig ontwikkeld karakter, met een goed ontwikkelde impulscontrole en het onvolprezen vermogen om op de juiste momenten even zichzelf te overstijgen!

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen24 dec. 2021 - 12:51

'Wat doe jij moet met jouw ‘schuld’ als ik me uit solidariteit laat vaccineren en daar bijv. over 3 jaar invalide van word? Zeg jij dan ook dat je schuldig bent aan mijn invaliditeit?" Deal, als jij over drie jaar bvb een tweede hoofd of derde arm krijgt zal ik me eeuwig schuldig voelen

Norsemen
Norsemen24 dec. 2021 - 13:40

“ Wat doe jij moet met jouw ‘schuld’ als ik me uit solidariteit laat vaccineren en daar bijv. over 3 jaar invalide van word? Zeg jij dan ook dat je schuldig bent aan mijn invaliditeit?” Ja Maar ik mag toch hopen dat dit niet de rede is dat jij je niet laat vaccineren. Bang zijn dat je invalide wordt.

MG1968
MG196824 dec. 2021 - 15:06

"Ha, die is mooi. Dus ik heb schuld omdat anderen hun geliefden verliezen? Je durft wel." Ja zeker. Niet gevaccineerde veroorzaken nu eenmaal extra doden die niet gevallen waren als iedereen zich had laten vaccineren (of zich isoleerden). Hoewel ze niet met naam en rugnummer gepersonaliseerd aan je gepresenteerd kunnen worden neemt dat feit dus niet weg. "Wat doe jij moet met jouw ‘schuld’ als ik me uit solidariteit laat vaccineren en daar bijv. over 3 jaar invalide van word?" Je kunt mij ook vragen of het mijn schuld is dat je je uit solidariteit laat vaccineren en daar bijv. over 3 jaar zwanger van wordt. Net zo'n onzinscenario. Na een redelijke korte tijd is iedere vaccinrest je lichaam uit. En wat er niet is kan niets veroorzaken. Net als bij dat zwanger worden.

adriek
adriek24 dec. 2021 - 15:52

Als de hemel naar beneden valt hebben we allemaal een blauwe hoed. En als je je niet laat vaccineren en over drie maanden aan de beademing op de IC ligt, voel -jij- je dan schuldig? Die kans is namelijk tientallen keren groter dan dat je je laat vaccineren en er invalide van wordt. Misschien heb je over drie jaar wel een hartafwijking als bijwerking van corona, voel je je dan schuldig of geef je dan ook iemand anders de schuld? Schei toch uit met je 'wat als...´ onzin. Statistisch gezien is vaccineren veel veiliger dan corona krijgen. Als je 'wat als' het uitgangspunt is moet je je gewoon laten vaccineren. (maar ik zou wel ver van alle 5G masten gaan wonen... je weet maar nooit...)

Prins Zonneschijn
Prins Zonneschijn24 dec. 2021 - 19:46

@MG1968 "Na een redelijke korte tijd is iedere vaccinrest je lichaam uit." Ik ben daar niet van overtuigd. Maar een vraagje? Heb je een probleem met mensen die zich niet laten vaccineren? En zo ja, waarom? Jij bent dan toch beschermd? Je doet mee aan stigmatisering uit onvrede over je eigen keus.

MG1968
MG196824 dec. 2021 - 22:29

@Prins "Ik ben daar niet van overtuigd." Was duidelijk. Ik ga je ook niet proberen te overtuigen. En dat je indirect doden veroorzaakt weet je wel maar doet je niets. Wat ik van je vind zal wel duidelijk zijn. "Je doet mee aan stigmatisering" Stigmatiseren doe je zelf aan. Er is geen QR code voor jou nodig, de stempel die je jezelf gezet hebt en vol trots toont is inderdaad duidelijk genoeg. "Jij bent dan toch beschermd?" Bekende gedachtefout van mensen die alleen aan zichzelf denken is dat anderen dat ook zo in het leven staan. Trek je conclusie. Daarnaast, als iedere niet-gevaccineerde zich zo opstelde / in elkaar zit als jij dat doet en vaccinatie 100% bescherming bood dan had ik er weinig probleem mee gehad als mensen zich niet lieten vaccineren. Dan had ik alleen geconstateerd 'de asocialen ruimen zich zelf op' en had mij daar over verbaasd. Grappige natuurlijk was dat je je in die situatie wel had laten vaccineren. Was het niet uit lijfsbehoud geweest dan minstens omdat je in dat geval de pijl 'dader' niet meer kon proberen te verstoppen achter het feit dat ook gevaccineerde (maar in mindere mate) verantwoordelijk zijn voor overdracht. Juist omdat het feit dat bescherming van vaccin niet 100% geeft jou de mogelijkheid je ware aard te laten zien. Je voelt je onbespied in het veroorzaken van extra leed en extra doden. Maar goed, ook daarin zit je mis. Denk aan die zelf aangebrachte stempel. Iedereen in je omgeving weet wat voor vlees in de kuip zit. Als het je zo uit komt ga je over lijken. "uit onvrede over je eigen keus" Nou nee, het vermogen van solidariteit bezitten heeft geen onvrede tot gevolg. Het uit de wind houden van anti-solidaire is nou eenmaal niet een impliciet onderdeel van solidariteit. Het verondersteld juist een basale basis van wederkerigheid die afwezig blijkt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 dec. 2021 - 16:51

Het moet niet gekker worden!

Martin108
Martin10823 dec. 2021 - 16:05

Als de politie niet was wegbezuinigd zou er tegen kunnen worden opgetreden. Misschien is het het beste als heel die (a)sociale media wordt verboden. Is weinig goeds van gekomen.

Uw Psychiator
Uw Psychiator23 dec. 2021 - 16:05

Brrr... je kunt al lang niet meer spreken over individuele ontsporingen van de spreekwoordelijke 'verwarde mannen'. Van hysterie naar massapsychose, daar begint het op te lijken. Wat maakt dat ogenschijnlijk gewone burgers zó worden? Ik schreef het eerder: er zal een onderliggend psychiatrisch probleem zijn; misschien een dat al lang sluimerde. Dat tot dan toe min of meer succesvol gecamoufleerd kon worden. Bij de één zag je af en toe onredelijke woede-aanvallen, bij de ander irrationele angsten voor alles wat met overheid en autoriteit te maken heeft; angsten die onder het petje gehouden konden worden. En zo zijn er talloze voorbeelden van latente psychologische problemen; de verschillen kunnen bijzonder groot zijn. Totdat... totdat er iets zó duidelijks en dominants op het pad van iedereen komt, dat het vinden van een gemeenschappelijke vijand een schot voor open doel geworden is. Mensen praten er tesamen over, bevestigen elkaar voortdurend inzake de vreemdste theorieën en vermeende samenzweringen, dat het een ware cultus wordt; een cultus, die zich later ontpopt als de enige ware en geloofwaardige werkelijkheid. Er is geen andere realiteit meer denkbaar in de geest van de sekteleden. En dat gezamenlijk beleden waandenkbeeld, die manie, die is dan de voedingsbodem voor vernielzucht en geweld tegen anderen. Bedreigen alleen is alweer iets van gisteren. Er is een reëel gevaar gekomen; zodanig dat groepen mensen niet kunnen toekomen aan een booster-injectie; anderen ervaren schade toegebracht aan hun auto of hun huis; en weer anderen moeten vrezen voor hun leven. Paranoïdie en psychoses lijken mij geen té hoog gegrepen termen in dit geval.

2 Reacties
watcher3
watcher323 dec. 2021 - 22:36

Jan: Op Facebook of YouTube zeker?

Satya
Satya24 dec. 2021 - 11:22

Watcher Hoog aangeschreven medici beginnen te klagen dat er geen kritisch geluid meer mogelijk is naar aanleiding van corona. Dat is zorgwekkend. Het is belangrijk dat er kritisch onderzoek word gedaan en mogelijk wordt gemaakt. Dat is wat vooruitgang brengt in de wetenschap.

watcher3
watcher323 dec. 2021 - 15:19

Volkomen van het padje af. We zullen als maatschappij deze lieden allemaal moeten deprogrameren.

EenMening
EenMening23 dec. 2021 - 15:15

De anti-vaxxers zijn op zoek naar de Heilige Graal of mogelijk zelfs de Steen der Wijzen, maar dan wel de Internet variant. Als ze die niet vinden, kunnen ze altijd nog Haarlemmer olie aanschaffen, zoals bekend een panacee voor alle kwalen.

3 Reacties
Daslief
Daslief24 dec. 2021 - 14:07

De provaxxers hebben hun Heilige Graal al gevonden: het mRNA "vaccin". En als de huidige Graal niet werkt dan kunnen ze altijd nog een nieuwe ontwerpen.

MG1968
MG196824 dec. 2021 - 16:16

@Daslief Daar kun je natuurlijk tegenover zetten dat toen her en der bekend werd dat de open riolen binnen de steden verantwoordelijk waren voor nogal wat medisch ongemak waren er ook mensen die niets moesten hebben van deze nieuwigheden en bleven doen wat ze anders ook deden. En daar houd de vergelijking op. Want van die doorpoepers kan nog betoogd worden 'ze wisten niet beter'. Wat van de niet gevaccineerde natuurlijk niet gezegd kan worden behalve degene waar de informatie de persoon niet bereikt heeft. En dat is hier op dit forum natuurlijk niemand. "haarlemmer olie, steen der wijzen, panacee voor alle kwalen" Niemand heeft ook gezegd dat het dat zou zijn. Sterker nog de eis van het goedkeuren van een vaccin lag als ik het goed heb ergens net onder die 60% voor de oorspronkelijke variant. En dat nieuwe varianten zouden ontstaan was ook van het begin duidelijk. Sterker nog, ook jij bent er nooit vanuit gegaan dat het de oplossing van alles zou wezen maar nu doe je net alsof dat wel zou moeten en dat daar de gevaccineerde van uit zouden gaan. Dat is natuurlijk onzin. Waarom doe je dat? "..kunnen ze altijd nog een nieuwe ontwerpen" Weet je wat beters?

Daslief
Daslief26 dec. 2021 - 16:42

[Daar kun je natuurlijk tegenover zetten dat toen her en der bekend werd dat de open riolen binnen de steden verantwoordelijk waren voor nogal wat medisch ongemak waren er ook mensen die niets moesten hebben van deze nieuwigheden en bleven doen wat ze anders ook deden.] Interessante vergelijking @MG. Daarbij kun je ook denken aan de mensen die gewoon door willen feesten, kroeglopen, op vakantie gaan en teveel hamburgers eten. Die niets moeten hebben van structurele oplossingen. Wat een prik niet is (daar zijn we inmiddels wel achter) en wat een prikabonnement hoogstwaarschijnlijk ook niet is (zeer grote kans dat we daar komende jaren ook achter komen). [Sterker nog, ook jij bent er nooit vanuit gegaan dat het de oplossing van alles zou wezen maar nu doe je net alsof dat wel zou moeten] Doe ik dat? Nee, ik heb hier al maanden kritiek op De Jonge die doet alsof dat zou moeten. Die zoveel vertrouwen in prikdrang had dat hij aan het begin van het griepseizoen gewoon ff de anderhalve meter los liet. Ik ben al maanden voor maatregelen die de verspreiding wèl tegengaan: ventilatie en gedrag. En vaccinatie voor degene die dat nodig hebben of niet nodig hebben maar wel graag willen. [kunnen ze altijd nog een nieuwe ontwerpen] Volgens mij zijn ze dat nu met omikron (eindelijk) aan het doen. Had natuurlijk met Delta ook al gemoeten, was het grote voordeel van mRNA niet dat je die zo makkelijk en snel kon aanpassen? Maar ja, of ze dat kunstje met die 95 % nog eens kunnen herhalen??

Peter Stans
Peter Stans23 dec. 2021 - 14:58

Helaas laat het zogenaamde volk van "liefde" zich weer eens echt kennen als gewoon onvervalst crimineel tuig.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin25 dec. 2021 - 6:36

Men is gewend geraakt aan directe behoeftebevrediging!