Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mediawaakhond onderzoekt 'Trump-schennis' Stephen Colbert

  •  
06-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-05-06 om 16.42.19
De Amerikaanse mediawaakhond FCC heeft een onderzoek ingesteld naar satiricus en tv-presentator Stephen Colbert. In zijn programma The Late Show besloot Colbert voor zijn door Donald Trump geschoffeerde collega op te komen met een spervuur aan grappen over de Amerikaanse president. De FCC wil nu uitzoeken of Colbert wat hen betreft te ver is gegaan.
Aanleiding was het bezoek van CBS-presentator John Dickerson aan het Witte Huis voor een interview in zijn programma Face The Nation. Tijdens dat interview wilde Dickerson van Trump weten wat hij nou precies bedoelde toen hij zei dat Obama hem aftapte en of Trump nog steeds achter zijn uitspraken daarover staat. Na wat onsamenhangend gestamel besloot Trump dat hij geen zin meer had in het interview en liep de kamer uit. Daarvoor had Trump nog laten weten dat hij het programma van Dickerson altijd Deface The Nation noemt.
Colbert besloot het daarom voor zijn collega op te nemen. ‘John Dickerson is een eerlijke journalist en een van de meest competente mensen die ooit in jouw bureau zullen binnenwandelen, en dan behandel je hem op die manier,’ begon Colbert zijn monoloog. En omdat Dickerson volgens Colbert ‘te veel waardigheid heeft om de president terug te beledigen’, wilde Colbert die taak wel op zich nemen.
‘Meneer de president, ik hou van uw presidentschap, ik noem het “ Disgrace the Nation ” (onteer het land)’, stak Colbert van wal. Om door te gaan met: ‘U bent niet de, maar de ‘ gloat-us ‘ (ons leedvermaak). En: ‘U bent de presi-dunce (presi-dombo) maar u wordt zo langzamerhand een echte prick-tator.’
Daar begon Colbert pas echt op stoom te komen:
‘Er protesteren meer mensen tegen u dan tegen kanker.’ ‘U spreekt als een gebarentaalgorilla die in het hoofd is geschoten.’ ‘Werkelijk, het enige waar uw mond goed voor is, is als peniskoker van Vladimir Poetin.’
De Trump-aanhangers konden er niet om lachen. Op Twitter werd al snel de hashtag #FireColbert trending en de FCC ontving ‘vele’ klachten.
Colbert zelf lijkt er vooralsnog niet mee te zitten. Een dag later besloot hij er nog even op terug te komen: ‘Ik denk dat Trump best voor zichzelf kan opkomen. Ik heb grappen, hij heeft de nucleaire lanceercodes. Dus het is een eerlijk gevecht.’
Bron: The Hill
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.