Joop

Media-jacht op PvdA neemt bizarre vormen aan

  •  
12-03-2014
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
haat_300.jpg
Het verhaal achter een 'schokkende' foto
Het is verkiezingstijd dus Elsevier, Geenstijl, Powned en natuurlijk De Telegraaf verkeren weer volop in anti-PvdA modus. Op zich niks mis mee want pluriforme pers is een zegen voor de democratie maar soms maken ze het wel een beetje bont.
Vandaag wordt door Geenstijl krijsend de aanval geopend op een kandidaatraadslid van de PvdA Almere die op de 22e plaats staat. ‘Ah mooi. Haatsjeik aftermath PvdA-schade’ kopt de site. Het gaat daarbij om een foto waarop  Hassan Buyatui zit naast een beruchte fundamentalistische islamprediker. Beetje alsof er hier in een jihadist in de knop is ontmaskerd. Het bericht wordt gretig overgenomen door Elsevier, Telegraaf en zelfs de NOS. ‘PvdA’er lachend op de foto met omstreden haatimam al-Haddad’ schreven ze.
RTEmagicC_gs_300.jpg
De NOS meldt:
De PvdA in Almere zit in de maag met een actie van kandidaat-raadslid Hassan Buyatui. Die is vorige maand op de foto gegaan met de omstreden Britse imam Haitham al-Haddad. De Brit bracht een bezoek aan moslimjongeren in Almere.  De imam is berucht vanwege zijn uitspraken. Hij zei dat afvallige moslims en mensen die overspel plegen de doodstraf moeten krijgen. Ook praatte hij zelfmoordaanslagen goed en suggereerde hij ooit dat Osama bin Laden als martelaar naar de hemel zou gaan.
Nergens wordt vermeld dat er nog een andere foto bestaat, deze. Daarop is Hassan Buyatui ook te zien, schuin onder de man met de zwarte muts. De foto, vorige maand te zien op de site van Omroep Flevoland, is op dezelfde bijeenkomst genomen als de andere foto.
Wat was dat voor bijeenkomst en wie waren de aanwezigen?
Begin vorige maand werd in Almere in op een bedrijventerrein een bijeenkomst gehouden met Haitham al-Haddad. De PVV, Almere is een van de twee steden waar de partij in de raad zit, maakte daar grote ophef over. Andere partijen waaronder de VVD wilden de bijeenkomst niet verbieden omdat Nederland zoiets kent als vrijheid van meningsuiting. De burgemeester riep in een reactie de lokale politici op om de bijeenkomst bij te wonen om te weten wat daar gezegd werd.
PvdA-fractievoorzitter J ohn van der Pauw ging er heen , net als ChristenUnie-raadslid Roelie Bosch en volgens Omroep Flevoland ook andere lokale politici. De PVV bleef weg, uit angst. Er waren circa zestig belangstellenden en er was volgens de politici weinig controversieels te beluisteren totdat CU-politicus Bosch Al-Haddad vroeg wat hij er van vond dat in Iran afvalligen ter dood veroordeeld worden. De prediker antwoordde dat in een islamitische staat een dergelijk vonnis onder de wet valt en hij er daarom geen moeite mee heeft.  Van der Pauw en Buyatui waren het er na afloop over eens dat de uitspraken van Al-Haddad over afvalligen ‘niet kunnen’.
Van der Pauw wist dat Hassan Buyatui er ook was maar niet dat hij voor of na de bijeenkomst met Al-Haddad op de foto is gegaan. De PvdA-lijsttrekker noemt het poseren ‘buitengewoon onverstandig’. Maar verder was er dus niets geheim aan zijn aanwezigheid en is het veelzeggend dat de foto nu zo kort voor de verkiezingen ‘plots’ opduikt.
Pogingen van Joop om Hassan Buyatui persoonlijk te spreken leverden vooralsnog niets op. Op zijn Facebook-pagina wekt hij de indruk een vrome moslim te zijn. Hij promoot het Vrouwendebat, verwijst naar de discussie over de bijeenkomst, dat soort dingen. Enig opvallende is verder dat er ook de vlag van Saoedi-Arabië te zien, waarop de geloofsbelijdenis van de moslims staat. Via Twitter zegt hij in reactie op de commotie:
Grondwet en Universele rechten van de mens zijn wezenlijke waarden, neem afstand van alle uitspraken die daar niet mee te verenigen zijn.
In de media wordt hij op basis van Geenstijl geframed als iemand met de tegenovergestelde denkbeelden, zonder verdere context over de foto. 
Blijft de vraag waar die ‘geheime’ foto vandaan komt. Hij is afkomstig van de MoslimVandaag, een vorig jaar door de tot de islam bekeerde christen Josef Stevens opgezette site over de islam en hoort bij een verslag van de bijeenkomst, gepubliceerd op 8 februari. Zoals de media de ‘scoop’ nu brengen lijkt het alsof er een soort complot is ontdekt maar alle informatie was dus altijd al openbaar. 

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (46)

BertF2
BertF212 mrt. 2014 - 14:05

Het is een feit: voor de rechtse media is niets te ordinair als het er om gaat, links af te serveren. Denk aan Paul Jansen, politiek hoofdredacteur van De Telegraaf, die het bestond om Roemer te vragen hoe het er bij stond met diens Maoïstische idealen, en die op Roemers verontwaardiging reageerde met: "Maar dat hoort toch bij het verleden van de SP?" Wat zou de reactie van Paul Jansen zijn geweest als Roemer hem had gevraagd, hoe het er bij stond met de antisemitische idealen van De Telegraaf, omdat die toch ook bij het verleden van zijn krant behoren. Denk aan de omslag van de Quote in 2012 waarop Roemer werd afgenbeeld in slagersjas en met een kettingzaag, beide druipend van het bloed. De discussie daarover in Pauw en Witteman ging over de vraag of dit geoorloofd was of niet, en niet over de ongekende ordinariteit. Des te ergerlijker is het dat datzelfde rechts moord en brand schreeuwt over bijvoorbeeld linkse indoctrinatie door de media, terwijl de rechtse omroepen Tros en Avro vrijwel niets doen aan kritische journalistiek.

FransLenaen
FransLenaen12 mrt. 2014 - 14:05

De grootste bedreiging voor de PvdA zijn niet de 'rechtse' media. De meeste Elsevier lezers stemmen toch nooit op de PvdA. Neen, de PvdA wordt vooral ongefundeerd aangevallen door hun 'vrienden' op links. Vooral de SP is hier een meester in. Zelf nooit verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen, maar wél de PvdA de maat nemen en gaan kakelen over 'neo-liberalisme' en dat de PvdA haar ziel verkocht heeft, blablabla.

Rode druppel
Rode druppel12 mrt. 2014 - 14:05

Prachtige gratis reclame voor de PvdA. En weer is het niet goed.

Yeahright
Yeahright12 mrt. 2014 - 14:05

Tsjonge, de pot verwijt de ketel... Een Joop-columnist verwijt Geenstijl dat ze 'krijsend' (de toon van het stukje is meteen gezet) de PvdA aanvallen. Het is verkiezingstijd dus de rechtse media 'verkeren weer volop in de anti-PvdAmodus.' En dit stukje staat op Joop, waar de anti-VVD-, anti-PVV en de anti-alles-wat-niet-SP-of-niet-GroenLinks-is-modus het hele jaar door aanstaat, verkiezingstijd of geen verkiezingstijd.

fratenca
fratenca12 mrt. 2014 - 14:05

jullie zoeken toch ook alles op om wilders zijn nek om te draaien en nou gaat het andersom ook zo. huil maar verder ze worden weggevaagd en ook in de grote steden.dag pvda

PimmetjeforAlways
PimmetjeforAlways12 mrt. 2014 - 14:05

Als Geert Wilders op de foto staat met een rabbijn die geweld predikt is Joop.nl de eerste die het publiceert. Wie met met een imam op de foto gaat staan die geweld predikt, kan er op wachten in het nieuws te komen. Normale zaak. Zou Joop.nl ook moeten doen. Maar jullie hebben zelfs niks geschreven over het ronselen van stemmen in Soest door een PvdA'er. En zo kan ik nog wel een hele lijst opnoemen van PvdA'ers die frauderen en dergelijke.

MichelReiziger
MichelReiziger12 mrt. 2014 - 14:05

Ik schreef een jaar geleden al dat de PvdA het CDA achterna gaat. Niets van sociaal beleid..laat staan socialisme of zelfs maar duidelijke herkenbaarheid, met uitzondering van de vaak terechte negatieve verhalen. Trucjes met iemand in een wollen trui naast iemand strak in het pak met een rode das op ondersteuningscampagne te sturen in een grote stad werken niet meer nadat je je trouwe kiezer na de laatste landelijke verkiezingen zo bedonderd hebt. Dat zit de kiezer nu nog zo diep in combinatie met het nu totaal waardeloze PvvdA beleid dat je daar keihard op wordt afgerekend, zelfs tijdens lokale verkiezingen. Dat staat dan nog los van lokaal beleid, vooral in de 4 grote steden. Hoe langer de PvvdA blijft deelnemen in dit kabinet, hoe moeilijker het wordt om ooit nog de PvdA te worden.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 mrt. 2014 - 14:05

Haha, nog even en ik heb medelijden met de PVDA. Het zal me een heel groot genoegen zijn om de PVDA eens flink er van langs te zien krijgen. De leugenbrokken en verraders van de zwakkere in onze samenleving verdienen enkel pek en veren. En qua berichtgeving, als er een club is die de linkse media meestal aan zijn kant heeft is het wel de PVDA. Dat nu zelfs een deel van de linkse media ze laat vallen hebben ze echt aan zichzelf te danken. Nogmaals ze verdienen geen enkel respect.

Robert Follon
Robert Follon12 mrt. 2014 - 14:05

Niemand schaadt de PvdA op dit moment meer dan de PvdA, vergeleken daarbij is het 'schokkende' feit dat Geenstijl (die meer anti-hypocrisie is dan anti-PvdA: ook de PVV en VVD krijgen er daar in gelijke mate van langs, iets waar Joop.nl van zou kunnen leren), Powned en de Telegraaf de PvdA niet zien zitten vrijwel peanuts. Linkse kiezers zijn teleurgesteld in het gebrek aan Links. De rest van NL is de regenteske hypocrisie vanuit de PvdA behoorlijk moe; er zit een hoop mis in de PvdA, iedereen ziet dit terwijl dit consequent onder het kleed wordt geveegd (want de PvdA bedoelt het toch immers heel goed). Karakus die in Rotterdam een klokkenluider eruit werkt, Kool die in Den Haag voor tonnen verstookt zonder enige verantwoording (en resultaat), Osman Suna die terugtreedt wegens stemmen ronselen, Bert van der Roest (enough said), Fatima Elatik die van debacle naar catestrofe hinkelt, Hilhorst die financieel in Amsterdam niets te vertellen heeft en SCP rapportages in diskrediet brengt... En. De. Lijst. Is. Bijna. Onmetelijk. Lang.

Brauswasser
Brauswasser12 mrt. 2014 - 14:05

Met dank aan Raven : http://www.vn.nl/Politieke-Integriteitsindex.htm Die lijst is niet gering qua PVDA-ers. Zet daarbij de Rotterdamse PvdA wethouder Karakus, die voorkeursbehandelingen geeft aan zijn geloofsgenoten, dan zijn PVDA-ers nog erger dan VVD-ers. Bij VVD-ers kun je dat verwachten, want die zijn niet van links lullen en rechts vullen.

msj_meijerink
msj_meijerink12 mrt. 2014 - 14:05

De onverwacht goede uitslag voor de PvdA bij de laatste verkiezingen was bedreigend en een fikse schok voor hun erkende bashers Telegraaf, Elsevier en Powned. Alle zeilen moesten worden bijgezet om een nieuw succes te voorkomen, maar volgens mijn maken ze dezelfde fout als de vorige keer: ze pieken te vroe. Ik wacht gewoon 19 maart 21:00 af om te zien wie dan wint en wie dan verliest. (En waar dit gebeurt.)

opgeheven
opgeheven12 mrt. 2014 - 14:05

Het probleem is niet dat de foto gepubliceerd wordt, het probleem is dat een verkiesbare PvDA politicus blijkbaar niet het besef heeft dat je niet met zo'n man samen poseert voor een foto, alsof je met je sportheld op de foto mag. Als je dat niet snapt heb je niks te zoeken in de politiek.

e1993469
e199346912 mrt. 2014 - 14:05

DEN HAAG – De PVV en de PvdA gaan aan kop in de peilingen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag, met allebei 7 of 8 zetels. Een kleine week voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft TNS Nipo in opdracht van de gemeente Den Haag gepeild hoe de partijen ervoor staan. http://www.omroepwest.nl/nieuws/13-03-2014/peiling-verkiezingen-den-haag-nek-aan-nek-race-pvv-en-pvda

seniorg
seniorg12 mrt. 2014 - 14:05

In de plaats waar ik woon doet de PvdA niet mee in het college. Al vier jaar niet. Niettemin wordt elke veronderstelde misstap van 'de politiek' in de persoon van wethouders van VVD, CDA of D66 luidkeels door de rechtse medemens aan de PvdA toegeschreven. De lokale leefbaren (nooit in de raad gezien, wel daarin gekozen) lopen hierin enthousiast voorop. Maar zij niet alleen. Er is veel voor te zeggen (ik zal dat niet doen) om bepaalde mensen het kiesrecht niet zondermeer toe te kennen.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mrt. 2014 - 14:05

Ook ik en vele linkse kiezers met mij sta al geruime tijd in anti-PvdA modus. Uiteraard om totaal andere redenen dan Elsevier, Geensex, Powneus en Telegrof.

2 Reacties
wvdstraat
wvdstraat12 mrt. 2014 - 14:05

Ik neem aan dat u 'elsevies' bedoelt ? ;-)

A3iaan
A3iaan12 mrt. 2014 - 14:05

Verstandige keuze!

Bakoe
Bakoe12 mrt. 2014 - 14:05

Ach er zijn dan ook wel weer sites die de PvdA in bescherming nemen, en bijvoorbeeld helemaal niets over het stemmen ronselen plaatsen.

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg212 mrt. 2014 - 14:05

Dat was mij ook al opgevallen: heibel in een partij waar het dagelijks heibel is en die slechts in twee gemeenten meedoet met de verkiezingen is belangrijker dan ronselpraktijken door de PvdA.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mrt. 2014 - 14:05

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Jensbos
Jensbos12 mrt. 2014 - 14:05

"Dat is misschien niet zo populair, maar wel professioneel." Pragmatisch, het geloof in de achteruitgang.....

PeterDraman
PeterDraman12 mrt. 2014 - 14:05

"Inhoudelijk staat de PvdA gewoon sterk: het landelijke beleid is gericht op verantwoord saneren en verduurzaming. Dat is misschien niet zo populair, maar wel professioneel. " Dat de uitvoer van dat beleid mogelijk gemaakt moet worden door stemmen te ronselen is dan slechts bijzaak?

lembeck
lembeck12 mrt. 2014 - 14:05

Erwin, hoe kom je hierbij: "Inhoudelijk staat de PvdA gewoon sterk: het landelijke beleid is gericht op verantwoord saneren en verduurzaming. Dat is misschien niet zo populair, maar wel professioneel." Heb je Pauw & Witteman gemist gisteravond, of de herhaling vanmiddag? Geeft niet - ik geef je de link waar het om gaat. Namelijk die 'sanering': http://pauwenwitteman.vara.nl/media/310957 Vind je dat een goed idee?

Petertje2
Petertje212 mrt. 2014 - 14:05

Mijn God... Ik zal jullie - als linkse stemmer - even een wake-up call geven... WAT IS ER TOCH GEBEURD MET LINKS?????? Gaan we het nu goedpraten dat je op de foto gaat met een man (verdiep je eens in deze prediker) die afvalligen, homo's, joden, lesbo's, islam-critici etc. de DOODSTRAF wil geven???? Mijn god, mijn god, wat is er toch met ons linkse mensen gebeurd? De rillingen lopen me over de rug...

2 Reacties
Yeahright
Yeahright12 mrt. 2014 - 14:05

Peter, er wordt hier vooral ingegaan op de hypocrisie dat iemand op Joop.nl de rechtse media verwijt een hetze tegen de PvdA te voeren, terwijl ditzelfde Joop.nl sinds jaar en dag een venijnige, blinde haatcampagne voert tegen de VVD, PVV en alles wat niet links is. Voortaan beter lezen.

RonVa
RonVa12 mrt. 2014 - 14:05

+1 Het zal mij nooit duidelijk worden waarom homorechten of vrouwenrechten zo makkelijk het raam uit gekieperd worden omdat het nieuwe "kindje" van links er niets van moet hebben. Beangstigend ook inderdaad. Wat zal de volgende "hand boven het hoofd" groep worden en wie wordt daar dan de dupe van....

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa12 mrt. 2014 - 14:05

Een paar jaar geleden zag ik de rechts-extremistische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman die Nederland heeft bezocht vrolijk met Wilders aan het deneren was, op rekening van de belastingbetalers, inclusief de Nederlandse hardwerkende moslims!

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger12 mrt. 2014 - 14:05

Ja Mostafa Mouktafi, Dat is het nadeel van 'Nederlandse democratie', je geeft (als gemeente) subsidie aan moskeeen waar nu niet bepaald imams komen die vrede prediken en je geeft een kosher etentje (op kosten van de staat) aan een min. van BZ die niet helemaal kosher is. Daarnaast wil ik je nog graag duidelijk maken op de subtitle van een site als GeenStijl: "Tendentieus, Ongefundeerd & Nodeloos kwetsend."

Ikkyu
Ikkyu12 mrt. 2014 - 14:05

Dat hij rechts-extremistisch is is jouw persoonlijke mening. Hij was een minister van een democratisch land waar Nederland goede relaties mee onderhoud, dus er niets mis mee als die met kamerleden wil praten.

harryo2
harryo212 mrt. 2014 - 14:05

Alles van waarde is weerloos...

1 Reactie
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 mrt. 2014 - 14:05

U ziet in de PVDA iets waardevols, of interpreteer ik uw opmerking verkeerd?

peterh2
peterh212 mrt. 2014 - 14:05

Als je als PvdA serieus denkt dat Geenstijl, Powned en Elsevier de oorzaak zijn van de grote neergang dan heb je wel een bord voor de kop. Hoewel overdreven schreeuwerig gebracht zijn het wel stuk voor stuk serieuze zaken: machtsmisbruik, stemmen ronselen, vriendjespolitiek, religieus fanatisme, fraude, diefstal, wanbeleid... Het zou ook de taak van de linkse media zijn om dit uit te zoeken!

2 Reacties
e1993469
e199346912 mrt. 2014 - 14:05

"Als je als PvdA serieus denkt dat Geenstijl, Powned en Elsevier de oorzaak zijn van de grote neergang dan heb je wel een bord voor de kop. " Klopt, het werkt wel mee, maar het is niet de oorzaak. De oorzaak is omdat een deel van het electoraat niet kan leven met de realiteit die weerbarstiger is dan de gewenste omstandigheden. Een politieke partij moet nu eenmaal impopulaire maatregelen nemen. Er zijn altijd mensen die nadeel ondervinden van beleid, en als die mensen het grotere geheel niet snappen, dan gaan ze de partij die de maatregelen neemt de schuld geven van hun ellende. In het verleden zijn om die redenen vaak populistische partijen aan de macht gekomen, en die trends zie je nu weer. Populistische partijen leven op de onvrede van de mensen die nadeel hebben van beleid, en zijn dus per definitie bezig met het verbaal tegemoet komen aan die mensen. Ze negeren dus, per definitie, de weerbarstige werkelijkheid en voegen zich naar de mensen die het grotere geheel niet snappen. In Nederland zijn echter zo'n pakweg 70% van de mensen wel slim genoeg om in te zien dat populisme de zaak alleen maar erger maakt.

seniorg
seniorg12 mrt. 2014 - 14:05

Uw lijstje is zonder veel moeite uit te breiden resp. samen te stellen voor CDA, VVD en waarschijnlijk elke politiek partij. De PvdA is daarin niet anders dan anderen: mensenwerk. Ik zou graag door een licht als u zien uitgezocht hoe het dan precies zit met de verhouding tussen de partijen. Wie is het stoutst? Lees voor de lol eens in het NRC van gisteren hoe half of helemaal corrupte (VVD) politici bezig zijn in Helmond een sociaal werkvoorzieningsbedrijf naar de ratsmodee te helpen.

[verwijderd]
[verwijderd]12 mrt. 2014 - 14:05

De lijst van corrupte, baantjes verdelende, ons kent ons, en geld van een ander uitgevende Pvda'ers is wel erg lang bij die partij. En dan nog met droge ogen beweren dat het allemaal sociaal moet. Die partij staat allang niet meer waar het vroeger voor stond. De gewone werkende man, die voelt zich bij de Pvda allang niet meer thuis. Maar zit je aan het subsidieinfuus en vind je het leuk om geld van een ander uit te geven: Welkom!

2 Reacties
pietdeg2
pietdeg212 mrt. 2014 - 14:05

"De lijst van corrupte, baantjes verdelende, ons kent ons, en geld van een ander uitgevende Pvda'ers is wel erg lang bij die partij." Niet langer dan bij VVD en CDA. Voor een beetje duiding: deze week is de jaarlijkse sjoemelindex van Vrij Nederland weer verschenen. http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/Winnaar-van-sjoemeljaar-2013-de-VVD.htm

A3iaan
A3iaan12 mrt. 2014 - 14:05

Volkomen mee eens. De PvdA is door en door corrupt en verloederd. Money makes the people go mad!!!

[verwijderd]
[verwijderd]12 mrt. 2014 - 14:05

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
boeie
boeie12 mrt. 2014 - 14:05

"sociale partij" Ik denk dat elke partij sociaal probeert te zijn, maar een discussie over wat socialisme nu precies zou moeten inhouden in deze welvarende tijd is niet gek.

Voice
Voice12 mrt. 2014 - 14:05

Ik denk, dat het met een spreekwoord te maken heeft, welke is: Wat men zaait zal men oogsten. Decennia lang heeft de PvdA en de betreffende media, alles wat maar riekte naar kritiek op de multiculte samenleving afgedaan als fascisme, nazisme, racisme, enz. enz. Als het aan deze site en andere linkse sites gaat, dan wordt de PVV zo zwart mogelijk gemaakt en alles wat er bevestigd of onbevestigd naar buiten komt over de PVV gebruikt om deze partij in een kwaad daglicht te stellen. Daarom vind ik de media en dus ook GS, Joop Telegraaf, Volkskrant enz. enz. media, die niet naar waarheid willen berichtgeven, maar werken vanuit veronderstellingen en opportunisme. Dat mag, vrijheid van de pers, maar het plaats zaken niet in het perspectief zoals het werkelijk is. Dat is hetgene, wat er zo ontzettend jammer is aan media of opinie berichtgeving.

2 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer212 mrt. 2014 - 14:05

Decennia lang heeft de PvdA en de betreffende media, alles wat maar riekte naar kritiek op de multiculte samenleving afgedaan als fascisme, nazisme, racisme, enz. enz. De PvdA had daar gelijk in, zo blijkt steeds meer. Eén rechte lijn van Janmaat naar Wilders. Hoe salonfähig die twee tegenwoordig ook zijn.

hminkema
hminkema12 mrt. 2014 - 14:05

Noud Aerts schreef: "Decennia lang heeft de PvdA en de betreffende media, alles wat maar riekte naar kritiek op de multiculte samenleving afgedaan als fascisme, nazisme, racisme, enz. enz. " Ik ben 50 en heb een restje Drees meegemaakt, Den Uyl en Van Thijn meegemaakt, Kok en Bos; Van den Berg, Sint en Rottenberg, Vreeman en Koole; een aantal PvdA-regeringscoalities en -Kamerfracties, en talloze Kamerleden en lokale PvdA-politici. Over het door hen gevoerde PvdA-beleid kun je van alles in kritische zin zeggen, en dat doe ik ook, en ik ben géén PvdA-man (en nooit geweest). Maar noch in de oppositie, noch als regeringspartij heb ik de PvdA zien of horen doen wat jij hen hier in de schoenen schuift. Mag ik je er aan herinneren dat het parlementair 'cordon sanitair' dat om Janmaat werd gelegd van links tot rechts werd gedeeld? Dat hij en Joop Glimmerveen door de rechter werden veroordeeld, niet door Jacques Wallage of Thijs Wöltgens? PvdA-bashen is salonfähig geworden met het Fortuijnisme. Daarbij hebben twee mythes vaste grond onder de voeten gekregen: dat de immigratie van allochtonen hoofdzakelijk door PvdA-beleid zou zijn gekomen, en de mythe die jij hier bezigt: dat de PvdA elke kritiek op de multiculturele samenleving als facistisch en racistisch zou hebben afgedaan. De feiten spreken beide mythes tegen. Maar ja, in de feiten lijken PvdA-bashers niet geïnteresseerd. En een leugen die maar vaak genoeg herhaald wordt...

[verwijderd]
[verwijderd]12 mrt. 2014 - 14:05

Wat een krokodillentranen...dikke boehoe. Joop doet precies hetzelfde en maakt van iedere PVV-mug een bruine olifant. Dat krijg je er nu van als je gewoon meedoet met dat roeren in de onderbuik, of je nu linksom of rechtsom roert, het blijft gewoon stinken.

1 Reactie
JandeBoer2
JandeBoer212 mrt. 2014 - 14:05

Ha prachtig, daar is-ie weer, het 'huiliehuilie' -argument (?) Heb je ook een *inhoudelijke* reactie?

opmerker
opmerker12 mrt. 2014 - 14:05

Waar hebben we het over. Als blijkt dat de financiele sector in staat blijkt alle private schulden, publieke schulden te maken,

1 Reactie
JoopSchouten2014
JoopSchouten201412 mrt. 2014 - 14:05

Ja, 'money rules' Wim. 'Ons' economisch en monetair systeem is in de basis zo rot als een mispel.