Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Medewerkers klagen over machtsmisbruik en pestgedrag D66-Europarlementariër

  •  
13-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8044 keer bekeken
  •  
samira

© cc-foto: U.S. Helsinki Commission

Drie voormalige medewerkers hebben klachten ingediend tegen D66-Europarlementariër Samira Rafaela. Zij zou zich hebben schuldig gemaakt aan machtsmisbruik, intimidatie, pestgedrag en bedreiging. De Commissie integriteitsonderzoeken van D66 verklaarde die klachten gegrond, meldt NRC. Volgens de commissie is er sprake van een “onveilige werksituatie”.

In een reactie laat Rafaela aan de krant weten dat ze zich “niet herkent” in de conclusies. Ze heeft een advocaat ingeschakeld. Volgens Rafaela heeft het partijbestuur onvoldoende naar haar geluisterd.

Er is een scheuring ontstaan in de Europese D66-fractie, schrijft NRC. “Tussen Rafaela en delegatieleider Sophie in ’t Veld (58) is een conflict ontstaan dat dusdanig is geëscaleerd dat Rafaela zich heeft teruggetrokken uit de samenwerking.” In 't Veld en Rafaela spreken elkaar nauwelijks meer.

Dit weekend is er een bijeenkomst voor D66-leden over de kwestie-Frans van Drimmelen. Die maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag tegenover een D66-medewerker. Zij klaagde dat de partij haar klachten onvoldoende serieus nam.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.