Joop

Mea Culpa

  •    •  
18-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_Mea-culpa_01.jpg
Cartoon over veelvuldig misbruik in de Katholieke kerk
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen18 dec. 2011 - 8:53

Dat is toch wel een wc-borstel waarmee hij zwaait? Want een wijwaterkwast is in dit geval toch ongepast.

ANRandy
ANRandy18 dec. 2011 - 8:53

Al koppensnellend dacht ik even dat Soeterbroek eindelijk een mea culpa zou betonen. Maar nee. Wel terechte kritiek op de religieuze herders dit overigens. Zo zag ik links in het verleden, en zie ik liberaal nog steeds, graag als het over de religieuze heilige huisjes en haar pretentieuze uitbaters ging. Nu nog een wat bredere blik graag. Er is meer misbruik van anderen, niet alleen kinderen, in andere heilige huisjes door minstens zo pretentieuze uitbaters van de goedgelovigheid en het ontzag van aan hen vrijwillig maar nog vaker onvrijwillig onderworpenen.

Waterbeer
Waterbeer18 dec. 2011 - 8:53

limburgers weer

adriek
adriek18 dec. 2011 - 8:53

Nu is het tijd voor de stem van het volk in de tweede kamer om te roepen dat een instituut waar blijkbaar op structurele wijze kinderen misbruikt worden, en waar de leiding dit misbruik jarenlang willens en wetens onder de pet heeft gehouden, opgeheven en verboden wordt moet worden. (Minimaal moeten de belastingvoordelen voor dergelijke instellingen per direct en bij voorkeur met terugwerkende kracht, ingetrokken worden.)

neutralist
neutralist18 dec. 2011 - 8:53

Slechte tekening van Wilders

Bernie2
Bernie218 dec. 2011 - 8:53

Ik vraag me nu even af wat deze waanvolger onderaan zijn jurk steeds afturft. Zijn het de zelfdodingen, de totaal verwoeste levens die de katholieke kerk op haar clericale geweten heeft? Zijn het de geslaagde afgedekte escapes die (hem en) zijn misbruikende vriendjes ten deel vielen? Of de hoeveelheid verkrachtingen die alleen al deze feestjurk op zijn conto heeft bijgeschreven? Dat de gejurkte man eea. wegsproeit met een pleeborstel geeft in elk geval de totale perversie van het systeem aan. En dat ik geen verse misdienaartjes om hem heen zie snap ik ook. Geen zichzelf respecterend ouderstel dat zijn kids met de wetenschap van nu ook nog maar 1 minuut toevertrouwt aan de geoefende handen van zo'n prelaat.

1 Reactie
ElChe
ElChe18 dec. 2011 - 8:53

Een vriend van mij stierf op 49 jarige leeftijd, nadat zijn leven in zijn jeugd, verwoest was door deze schoften, waardoor hij niet meer in staat was om een langdurige relatie op te bouwen. Ik vervloek diegenen die dat op hun geweten hebben. Ik ben niet gelovig, maar op zo'n moment hoop je dat er een hel is waar ze eeuwig mogen branden.

MartinQuandt
MartinQuandt18 dec. 2011 - 8:53

Jarenlang roepen dat de weg van Christus de enige weg is, om niet in de hel te belanden. Doe goed, kijk niet om, andere wang etc etc.. In je vrije tijd kinderen molesteren - Noem mij vreemd, maar dat vind ik nogal tegenstrijdig. Het zou goedkoop zijn dit op religie terug te voeren. Maar onbewust blijf je dan toch denken; het komt toch wel verdraaid vaak voor in dergelijke kringen. Religieuze instituten en de scouting, het lijkt er wel voor ontworpen.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online18 dec. 2011 - 8:53

Religie is niks anders dan een machtsinstelling.

Bernie2
Bernie218 dec. 2011 - 8:53

Da's nogal stevige kost Che en ik kan me je woede eigenlijk best voorstellen. Ik hoef slechts de verhalen opnieuw op te roepen van een paar misbruikte vrouwen voor wie het leven ook voorgoed werd vernield. Wat mij betreft wordt de wet hier aangepast om deze criminelen op elk gewenst moment te kunnen vervolgen, zoals we dat ook met nazi's en andere (oorlogs)misdadigers doen. Voorts wil ik dat het kader dat plan- en beleidsmatig deze schurken beschermt/beschermde per onmiddellijk voor de rechters moeten worden gesleept. Wegens het faciliteren van kindersloperij en het beschermen en onderdak bieden aan herderlijke pedofielen.

2 Reacties
Bernie2
Bernie218 dec. 2011 - 8:53

Oops, hier ging iets verkeerd. Hierboven schrijf ik een reactie op El Che. (gisteren om 13.53 uur)

ElChe
ElChe18 dec. 2011 - 8:53

"Voorts wil ik dat het kader dat plan- en beleidsmatig deze schurken beschermt/beschermde per onmiddellijk voor de rechters moeten worden gesleept. Wegens het faciliteren van kindersloperij en het beschermen en onderdak bieden aan herderlijke pedofielen" Juist. Ik ondersteun ook de aanklacht van advocaat Jan Boone tegen het bisdom Rotterdam. Ik hoop dat hij succes heeft. Deze aanklacht mag wat mij betreft ook breder tegen de rooms katholieke kerk. Laat ze maar bloeden voor de misdaden, die zij mogelijk hebben gemaakt, de levens die zij verwoest hebben. Wat mij betreft mag de rooms katholieke kerk verboden worden omdat het een misdadige organisatie is of op z'n minst misdaden gefaciliteerd hebben. Een ieder die een slachtoffer van dicht bij heeft meegemaakt weet waar ik het over heb, weet welke pijn er is of geweest is, weet hoe daardoor gewoon menselijk geluk voor velen onmogelijk is gemaakt.