Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

McDonald's gaat in Engeland calorieën publiceren

  •  
04-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_mcdonalds_300.jpg
Stap is onderdeel van overheidsstrijd tegen obesitas
De McDonald’s vestigingen in Groot Brittannië gaan bij alle items op het menu vermelden hoeveel calorieën er in zitten.
Dat meldt de Huffington Post. De Engelse overheid heeft deze actie opgezet om obesitas te bestrijden. In diverse ketens, waaronder McDonald’s, KFC, Pizza Hut en Starbucks, zal het aantal calorieën van alle producten worden vermeld op grote borden aan de muren. McDonald’s heeft ook beloofd kunstmatige transvetten uit zijn producten te verwijderen, maar weigerde te beloven het zoutgehalte omlaag te brengen. Foto CC: lehcar1477
Vet!: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (19)

Centurion2
Centurion24 sep. 2011 - 14:54

Dat doen ze in NL ook al sinds enige tijd. Mijn gemiddelde bezoek aan de Mac heeft een inhoud van ca. 2400Kcal. Maar dat zal nu wel minder zijn sinds ze die geweldige Big Tasty er tijdelijk uit hebben gehaald... Bad move. Maar goed, leuk initiatief maar de strijd tegen obesitas moet door de consument zelf begrepen en gevoerd worden. Eigen (!!) verantwoordelijkheid en een beetje logisch nadenken.

vanessa2
vanessa24 sep. 2011 - 14:54

Geweldig. Op sigaretten hebben we het al. Ook voor sex op tv. En vergeet niet het energielabel op de koelkast. Vervuilingsgraad van auto's gaat zelfs samen met korting. Doe dit wel, doe dat niet, en dat de hele dag door. Vreemd is dat er nooit een waarschuwing komt voor te hard werken, of een label op de commerciele tv-zenders die de debiliseringsgraad van het programma aangeeft.

Michiel Online
Michiel Online4 sep. 2011 - 14:54

we houden allemaal van lekker eten maar we zijn niet allemaal in staat om ons in te houden. friet friet friet!! :p hoe slecht moeten mensen mogen leven voordat we zeggen dat het genoeg is, of zien we het verkeerd en is vrijheid op de markt een uitnodiging om verkeerde dingen te consumeren? zou het anders moeten en we de samenleving moeten stimuleren om goeie dingen te consumeren? hoe zou je dat moeten doen zonder de boel af te breken? :S ...

IraHayes
IraHayes4 sep. 2011 - 14:54

Ach, over smaak valt niet te twisten... Veel mensen vinden dat McD een hoop lekkers verkoopt. Ikzelf ben geen erge fan, maar de McFish oid is toch wel erg lekker af en toe. En dat voor een euro, hoe krijgen ze het voor elkaar! Koffie is ook van goede kwaliteit, en goedkoop! Verder lijkt het me dat iedereen met een IQ hoger dan dat van een baksteen wel weet dat dit niet het meest gezonde voedsel op de markt is. Bovendien heeft McDonalds het beleid al jaren geleden aangepast, en besloten de voedingswarde van de producten zeer duidelijk te vermelden (op de placemats /hamburgerdoosjes bijvoorbeeld) en veel producten gezonder gemaakt. Let wel, hier kwam geen overheidsdwang aaan te pas, deze zeer positieve veranderingen waren puur door marktincentives in werking gezet.

Dewik2011
Dewik20114 sep. 2011 - 14:54

wat een superonsmakelijke foto...ik ga daar nooooit meer eten. Vanaf morgen want ik ga nu eerst een hamburger halen.

MichelReiziger
MichelReiziger4 sep. 2011 - 14:54

Als ze ook de toegevoegde stoffen bekend gaan maken die de vraag naar 'vet' (voedsel) stimuleren, dan is dat mooi meegenomen. Maar dat zal wel niet. Ik ben bang dat bekendmaking van de calorieën nauwelijks enig nut heeft. Mensen gaan gericht naar MC Mickey's om vet te eten, ze gaan er niet heen om te letten op calorieën. Een waarschuwing zoals op pakjes sigaretten "deze hamburger kan bijdragen tot een vroege dood" zal al ietsjes meer nut hebben denk ik.

1 Reactie
caquerlaque
caquerlaque4 sep. 2011 - 14:54

hou toch op met die betuttelarij zeg .

Yggdrasil
Yggdrasil4 sep. 2011 - 14:54

Ik wil eigenlijk wel een waarschuwing op de verpakking zien staan. Het eten van een Big Mac kan leiden tot ernstig hartfalen, een hartinfarct of zelfs een hartaanval op jonge leeftijd. Of zoiets.

3 Reacties
sjaakie2
sjaakie24 sep. 2011 - 14:54

Waarom wil jij altijd gelijk overgaan tot extreme maatregelen? Zo is het toch gewoon duidelijk wat mensen eten?

caquerlaque
caquerlaque4 sep. 2011 - 14:54

En een verbod op reclame, en vastgestelde prijzen die elk half jaar stijgen en het structureel demoniseren van hamburgereters, het verbieden van het eten van hamburgers in restaurants, verbod op aanbiedingen of extra's bij aankoop etc. etc.

Centurion2
Centurion24 sep. 2011 - 14:54

Waaruit blijkt dat dat zo is? Je verkondigt kolder.

Michiel Online
Michiel Online4 sep. 2011 - 14:54

bleh het zou verboden moeten worden..gelukkig is de subway dichterbij dan de mac..alhoewel er daartussen net zo goed rotzooi zit.

1 Reactie
caquerlaque
caquerlaque4 sep. 2011 - 14:54

allebei pervers

Lucyfer
Lucyfer4 sep. 2011 - 14:54

Nee, zout kunnen ze niet verminderen: zout is er om het gebrek aan smaak te maskeren. Zonder zout vallen ze allemaal door de mand.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger4 sep. 2011 - 14:54

Daarom koop ik altijd producten met het 'kies bewust' logo....LOL

Florian2
Florian24 sep. 2011 - 14:54

Obesitas is opeens het probleem van de overheid die nu weer eist dat er nog meer waarschuwingsborden/stickers/teksten komen? Mensen hebben hun eigen verantwoordelijkheid!!!! Je hoeft geen diëtiek gestudeerd te hebben om te weten dat McDonalds eten vet en zout is en dat je dat maar af en toe kan eten!!!! Nog even en ALLES staat vol waarschuwingen en stickers. Mensen moeten hun EIGEN verantwoordelijkheid nemen: voor het eerst zo lijkt het.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger4 sep. 2011 - 14:54

Inderdaad! Als ik weer met een promillage van 2.2 in mijn auto stapte. Als ik dan weer eens op de IC wakker wordt en die artsen staan zo hoofdschuddend om me heen i.v.m. de volgende 10.000'den euro's kostend herstel en de enorme financiële nasleep die gelukkig compleet wordt betaald door mijn ziektekostenverzekering van a 210 Euro p/m dan denk ik ook altijd: zeik toch niet zo, het is mijn eigen risico hoor.

Ikweetnietwieikben
Ikweetnietwieikben4 sep. 2011 - 14:54

Jammie.. jammie... lekker smullen hoor zo'n... Un-Happy Meal... http://www.mccruelty.com/

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil4 sep. 2011 - 14:54

http://www.omroepvenlo.nl/images/userfiles/nieuwsfotos/A-F/Dikke_kinderen.jpg