Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Frankrijk krijgt internationale hulp in strijd tegen toenemende bosbranden

'Oorlog tegen het vuur' vereist Europese aanpak
Joop

Mbo’er wéér de dupe van aanpak minister tegen stagediscriminatie

  •  
27-07-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
7504 keer bekeken
  •  
ANP-451708861

En weer is er een minister van Onderwijs die denkt het probleem van stagediscriminatie in het mbo op te kunnen lossen over de hoofden van de studenten zelf. Onlangs pleitte minister Dijkgraaf voor het afschaffen van het stagegesprek bij het leerbedrijf. Maar hij gaat daarbij volledig voorbij aan de positie van de mbo-student die wederom compleet genegeerd wordt in de aanpak van stagediscriminatie. Onacceptabel!

De discussie over stagediscriminatie – met name onder mbo’ers – is nog altijd relevant, maar even hardnekkig is het idee dat de problemen op te lossen zijn zonder de studenten daar zelf bij te betrekken. Minister Dijkgraaf spreekt veel en graag over gelijkwaardige behandeling van mbo-studenten ten opzichte van hbo’ers en wo’ers, maar komt met maatregelen die het tegenovergestelde bereiken. Door de onderwijsinstelling de stageplek te laten bepalen in samenwerking met het bedrijfsleven middels zogenaamde matching, blijft de mbo’er in een afhankelijkheidspositie en wordt diens zo gewenste keuzevrijheid verder beperkt, terwijl de hbo- en universitaire student die wel heeft. Waarom is het zo moeilijk om mbo’ers autonomie te geven? En waarom wordt er niet naar hen geluisterd? Jongerenvakbond FNV Young & United roept hier al jaren om. 

Het plan van Dijkgraaf is ook opmerkelijk, omdat hij afgelopen donderdag, een dag eerder, nog tijdens het tekenen van een manifest tegen stagediscriminatie in het hbo zei: "Je kunt op iedere straathoek een politieagent neerzetten, maar het is beter om iedereen de verkeersregels te leren." Iets waarover we het roerend met hem eens zijn. Maar nog geen 24 uur later komt hij met een plan dat helemaal niets doet aan het voorlichten van stagebedrijven in het mbo. Die worden juist buitenspel gezet. Gelden er soms andere regels als het om het mbo gaat?

Wat wij willen zijn maatregelen die de kern van het probleem aanpakken én die studenten respecteert. Om te beginnen door de komst van een meldpunt stagediscriminatie dat onafhankelijk is en waar expertise, middelen en geld is om de meldingsbereidheid onder studenten te verhogen. Ten tweede willen we dat er werk wordt gemaakt van een inclusieve werkvloer door trainingen te geven die dit bevorderen. De eisen aan een inclusieve werkvloer moeten worden opgenomen in een erkenningsprocedure waar leerplekken ook daadwerkelijk op getoetst kunnen worden door middel van zero tolerancebeleid. De kaders voor zo’n erkenningsprocedure zouden moeten worden opgesteld door professionals die kennis hebben van de thema’s diversiteit en inclusie binnen de stage-arbeidsmarkt. 

De rol van de stagebegeleider vanuit de onderwijsinstellingen moet versterkt worden door steviger in te zetten op scholing over de aanpak van stagediscriminatie en daar middelen voor beschikbaar te stellen. Ook voor de eisen die we aan deze stagebegeleiders willen stellen zouden vooraf duidelijke kaders moeten worden opgesteld. Kortom: leer iedereen de verkeersregels! Ook in het mbo.

Matching, waar de minister nu voor pleit, kan wat ons betreft onderdeel zijn van de oplossingsrichting. Maar alleen als de student daar zelf voor kiest. Bovendien is het probleem op de werkvloer er niet mee opgelost en veroorzaakt het hogere uitstroom – zoals we dat ook op de arbeidsmarkt zien. De vraag is nu dus of dit kabinet überhaupt openstaat om te leren van en te luisteren naar mbo’ers. Of zien we ook hier weer het resultaat van academische arrogantie in onze diplomademocratie?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

HaloOfFlies
HaloOfFlies29 jul. 2022 - 8:50

Turken en Marokkanen beginnen relatief vaak een eigen bedrijf - ik neemaan mede doordat ze minder snel aangenomen worden. Werf deze bedrijven nou als leerbedrijf; die zullen eerder geneigd zijn Marokkanen en Turken als stagiair te nemen - want anders als veel mensen denken; racisme is niet iets typisch 'wits' - 'hullie doen het ook'. Het zou ook goed zijn deze T/M wat extra te steunen zodat ze ook meer samenwerken met autochtone bedrijven - als je via je werk veel met Turken en Marokkanen te maken hebt zal het begrip over en weer ook toenemen. Dit werkt gegarandeerd beter dan al die FNV bureaucratie.

PGS
PGS28 jul. 2022 - 7:01

Dit betoog geeft het grote verschil tussen academici en de gewone hardwerkende mens: in de gewone wereld wordt gekeken wat je kunt. Niet in welk hokje past. Een zeer inclusief persoon die totaal niet weet hoe hij of zij om moet gaan met mensen is niet geschikt in een beroep waar veel intermenselijk contact is. Dan kun je nog zoveel cursussen afdwingen bij een stage bedrijf maar als de persoon in kwestie gewoon niet matcht met het werkgebied, dan is het een eindeloze weg. Er tijdens je stage-periode achterkomen dat je een verkeerde beroepskeuze hebt gemaakt, is ook een leermoment van een stage.

1 Reactie
Zandb
Zandb28 jul. 2022 - 8:56

PDS Dat vind ik een sterk geromantiseerde voorstelling van zaken: "In de gewone wereld wordt gekeken wat je kunt. Niet in welk hokje past." Ik ben het er mee eens dat het verstandig is om zo te denken. Maar dat de gewone wereld er het op dat gebied veel beter van afbrengt dan academici, daar geloof ik niets van. Natuurlijk is de uitgangspositie van academici heel anders dan wat u dan "de gewone wereld" wilt heten. Als u dat bedoelt, dan kan ik er in mee gaan. Dan hebben we wat mij betreft twee kanten van een medaille die elkaar aan kunnen vullen.

Phantom3
Phantom328 jul. 2022 - 7:00

Veel plezier en succes met je meldpunt en procedures. Papieren tijgers gaan je probleem niet oplossen.

haarklover
haarklover28 jul. 2022 - 6:08

Ik weet niet wat een betere oplossing is: "matching" of bewustwording (meldpunt, trainingen enz.). De combinatie van "vrij solliciteren" en matching lijkt mij wel een ramp, want dan komen in de matching-groep juist de MBO-ers die in de gediscrimineerde groep vallen (tussen de MBO-ers die geen enkel initiatief tot solliciteren genomen hebben).

Sam V
Sam V27 jul. 2022 - 18:54

Wiens opinie is dit? Verder wat HenryHansen al zei. Wat een bureaucratische insteek hier toch weer.

komputerhulp
komputerhulp27 jul. 2022 - 18:15

Soms moet je een beetje out of the box kunnen denken. Een ICT docent MBO-4 heeft het niet makkelijk. Die heeft te maken met 3 stromingen en niveaus in zijn of haar klas. De doorstromers van ICT-MBO-2 en 3 met al doorlopen stages. Instromers met MBO-3 vanuit een andere vakrichting, maar die wel toelaatbaar zijn voor ICT-MBO-4. En de VMB0-T-ers die ook direct naar 4 mogen, maar ook de nodige ICT kennis ontberen. Ga er maar aan staan om voor zo’n gemêleerde groep stageplaatsen of BBL werkplekken te vinden. Maar er is een leerwerkbedrijf waarbij die MBO-ers in 2-3 maanden dusdanig worden bijgespijkerd dat ze zelfs een voorsprong behalen. https://www.komp-u-ter-hulp.nl/Opleidingen/Girls_in_tech/Girls_in_tech_NL.pdf

Mokker
Mokker27 jul. 2022 - 17:35

Het is iets te makkelijk om de verantwoordelijkheid alleen bij de bedrijven te leggen en maar blind inclusiviteit te eisen. In tweede kamerfracties die dit heel hard roepen is diversiteit vaak ook ver te zoeken. Wat zou een werkgever moeten doen die stageplaatsen heeft gecreëerd en steeds weer slechte ervaringen heeft met 'bepaalde groepen', dat kost een heleboel goodwill. Dan rest je als werkgever de keuze om er mee te stoppen of de lat hoger te leggen.

3 Reacties
Satya
Satya28 jul. 2022 - 7:55

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Satya
Satya28 jul. 2022 - 15:23

"Wat zou een werkgever moeten doen die stageplaatsen heeft gecreëerd en steeds weer slechte ervaringen heeft met 'bepaalde groepen', dat kost een heleboel goodwill. " Dit is het soort racisme dat van veel mensen het leven verwoest.

Mokker
Mokker29 jul. 2022 - 9:14

Waarom is het racisme Satya? Mensen hebben het recht hun reputatie te verkloten, maar de consequentie is wel dat anderen uit je eigen groep, die wel serieus aan de slag willen, het dan ook moeilijker krijgen.

Peace ....
Peace ....27 jul. 2022 - 16:31

Alleen academici zijn van belang... d66 he

Greendutch
Greendutch27 jul. 2022 - 16:06

in deze tijd van de vele personeelstekorten zouden bedrijven juist moeten staan springen om stagiaires binnen te loodsen als aanvulling op nu en voor de toekomst. maar je kunt mensen, bazen, bedrijfseigenaren niet dwingen om de jonge leerlingen te waarderen en respecteren, dat moet groeien daarvoor is kennismaking nodig want onbekend maakt onbemind is wel een cliché maar clichés zijn niet voor niets ontstaan.

1 Reactie
Mokker
Mokker29 jul. 2022 - 9:21

Bedrijven willen vaak best mensen een kans geven, maar als die mensen het blijkbaar zelf niet willen aanpassen aan hoe een bedrijf wil werken houdt het een keertje op. Bij de probleemgroepen is het juist vaak het gebrek aan waardering en respect vanuit de stagiairs zelf.

HenryHansen
HenryHansen27 jul. 2022 - 14:39

Scholen zijn niet gek en stagebegeleiders zijn niet dom... Meldpunt, inclusiviteisrstrainingen, procedures, kaders, toetsingen..... daar hebben scholen al genoeg van. Er zijn genoeg bedrijven die mbo-ers stages aan kunnen bieden, en die zien het liefst mbo-ers met een motivatie voor het betreffende bedrijf of bedrijfstak. Help MBO-ers met arbeidsmarkt oriëntatie, en zorg voor goede lesprogramma's hierover. En zorg dan voor een goede matching. Administratieve rompslomp gaat dit probleem in ieder geval niet oplossen.