Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Mauro's moeder is nergens te bekennen'

  •  
16-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
Mauro_02.jpg
Jonge Nederlandse Angolees heeft al twee jaar geen contact met zijn moeder ... Leers sprak destijds van een 'bestaande relatie'
Dat Mauro in een zwart gat valt als hij terug moet naar Angola is duidelijk. Volgens Leers zou de pijn echter verzacht worden omdat de jongen een bestaande relatie met zijn moeder zou hebben. Volgens bronnen rondom Mauro Manuel blijkt die relatie echter twee jaar geleden te zijn gestopt. Leers zei eerder in de veronderstelling te zijn dat Mauro in Angola goed zal worden opgevangen door familie.
De moeder van Mauro zou verblijven in de Angolese stad Luanda, maar van haar is nog geen spoor gevonden. Voorzover bekend heeft geen Nederlandse of Angolees-Nederlandse instantie contact met de moeder van Mauro. De Angolese media hebben ook weinig tot geen aandacht besteed aan de zaak-Mauro. Wat ook niet zo opmerkelijk is. In de IKON documentaire ‘Terug naar Angola’ is te zien hoe al reeds uitgezette Nederlands-Angolese jongeren nog altijd op zoek zijn naar hun familie.
Destijds heeft de moeder van Mauro ook toestemming gegeven voor adoptie van haar zoon door zijn Nederlandse gastouders. De rechtbank in Roermond weigerde hier toen op in te gaan omdat het niet in het belang van de jonge Angolees zou zijn.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.