Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Maurice de Hond start sociale beweging

  •  
10-05-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
dehond
 
ANP-17371515
Dinsdagochtend is het platform WijSamenVoorElkaar van start gegaan, een nieuw sociaal initiatief van Maurice de Hond. De bekende opiniepeiler die al jaren de mening van Nederland volgt, zag in zijn onderzoeken dat burgers steeds meer wantrouwen in de politiek en politici hebben en wilde daar iets tegen doen. WijSamenvoorElkaar is een sociaal platform waar mensen hun ideeën en initiatieven kunnen delen.
Volgende verkiezingen De Hond vreest dat het na de volgende verkiezingen nog moeilijker wordt om een regering te vormen, om maar niet te spreken van een stabiele regering met brede steun van de bevolking. Ondertussen groeit de groep mensen die zelf de handen uit de mouwen steken met kleine en grote initiatieven om de samenleving te verbeteren. Via WijSamenvoorElkaar hoopt hij deze mensen bij elkaar te brengen en anderen te inspireren ook mee te doen en zo het groeiende populisme tegen te gaan.
De bekende opiniepeiler en bedenker van onder andere de iPad-school, lanceert zijn plan samen met oud LPF-politicus Steven van Eijck en Mickey Huibregtsen. Huibregtsen was onder andere directeur van het consultancybureau McKinsey.
Op de site komen onder andere sociale initiatieven te staan op het gebied van de deeleconomie, actief burgerschap, duurzaamheid, onderwijs, kunst en cultuur, sport en zorg en welzijn.
Niet alleen wordt de site een platform voor sociale projecten, De Hond zal er ook onderzoeksmateriaal over de mening van de Nederlandse bevolking aan koppelen.
Vooralsnog wordt het initiatief van De Hond gesteund door een een aantal landelijke ondernemingen, sportbonden en maatschappelijke organisaties. Zo hebben onder andere het Rode Kruis, De Zonnebloem, de KNHB, KNGU en FrieslandCampina zich aangesloten.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.