Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Finland vraagt lidmaatschap NAVO officieel aan

Russische dreigementen maken geen indruk
Joop

Masturberende journalist verrast door werkende webcam

  •  
20-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
387890605_df96b7319c_k
Het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift The New Yorker heeft een van zijn langstzittende schrijvers, juridisch expert Jeffrey Toobin geschorst, omdat die tijdens een Zoom-werkoverleg zijn broek liet zakken en ging masturberen. Toobin dacht geheel ten onrechte dat de camera uitstond.
‘Ik heb een gênant domme fout gemaakt terwijl ik buiten beeld dacht te zijn,’ zei Toobin in een verklaring waarin hij tevens excuses aanbood aan zijn vrouw, familie, vrienden en collega’s. Hij ging in zijn verklaring niet in op de details van zijn vergissing, maar wilde alleen zeggen dat hij dacht dat geen van zijn collega’s in de Zoom-meeting hem kon zien.
Toobin schrijft al ruim een kwart eeuw voor The New Yorker. Daarnaast treedt hij geregeld op als juridisch analist in uitzendingen van CNN. The New Yorker laat weten dat Toobin geschorst is zolang er een onderzoek loopt naar wat er precies gebeurd is. CNN heeft laten weten dat Toobin voorlopig op eigen verzoek niet meer zal verschijnen.
Sinds het uitbreken van de coronapandemie en het veelvuldig thuiswerken, worden veel werkoverleggen gevoerd via videodiensten als Zoom. Daarbij gebeurt het vaker dat men ten onrechte denkt dat de camera uitstaat. Zo ontdekten eerder ook al een gemeenteraadslid in Spanje en ook een overheidsfunctionaris in Brazilië tijdens een meeting met president Bolsonaro. Beiden besloten om tijdens de vergadering een douche te nemen.
Los van fouten als die van Toobin, is er geregeld kritiek op Zoom omdat die het niet al te nauw neemt met de privacy van gebruikers. Privacyorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF) zette eerder dit jaar al een aantal problemen met de vergaderdienst op een rijtje. Zo had de beheerder van de meeting de mogelijkheid om te tracken hoe goed deelnemers opletten, een functie die inmiddels na hevige kritiek is uitgeschakeld. Ook word nog altijd veel data over deelnemers aan gesprekken verzameld. Aanvankelijk bleek ook dat de iOS-versie van Zoom gebruikersgegevens naar Facebook verzond. Ook dat is inmiddels verwijderd. Vanaf volgende week hoopt het bedrijf een nieuwe versie van de software te lanceren, waarbij de gesprekken wel worden versleuteld.
Bron: The Guardian / cc-foto: Niall Glynn

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Eric Minnens
Eric Minnens21 okt. 2020 - 5:26

Je kunt geen twee dingen tegelijk doen. (nee, ook vrouwen niet ????). Masturberen tijdens werkoverleg kan dus niet. Je moet je dan op andere zaken concentreren. Natuurlijk kun je het wel stiekem doen, maar dan ben je geen goede medewerker. Word je betrapt, jammer dan, dan ben je de lul, en moeten je de oren worden gewassen.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe21 okt. 2020 - 10:27

????

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 okt. 2020 - 10:29

Mijn desktop heeft geen camera. Voor online colleges gebruik ik alleen een headset als ik ook moet kunnen reageren.

Baggiebor
Baggiebor20 okt. 2020 - 19:35

1 van mijn leraren zei ooit. "Iedereen doet het, en degenen die het niet doen zijn niet normaal"

Theo Joekes
Theo Joekes20 okt. 2020 - 18:30

Ik vind hem in geen enkel opzicht strafwaardig omdat het duidelijk onbedoeld was dat iemand hem dit zou zien doen en de handeling zelf dus zeker geen kwalijke zaak betreft. Het enige wat je hem kan verwijten, maar dus geen straf waardig temeer het feit zelf hem al genoeg treft, is dat hij niet beter oplette. Voor de rest is de media-aandacht waar deze duidelijk een schandaalpers-niveau heeft waar geen medelijden maar een genieten van iemand's ellende speelt de enige kwalijke zaak.

Mostafa
Mostafa20 okt. 2020 - 17:53

Nou, nou nou.... lekker dan.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -20 okt. 2020 - 16:41

het thuiswerken zakt langzaam naar het niveau van liederlijkheid. Geen files meer , dat is een voordeel . ,maar de productiviteit wordt gereduceerd tot vluggertjes.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij20 okt. 2020 - 16:39

Daarom ALTIJD de camera afdekken als je hem niet wilt gebruiken. Hackers kunnen ook toegang tot je camera krijgen zonder dat jij dat ziet.

Jaco38
Jaco3820 okt. 2020 - 15:51

De schaamte zal enorm zijn, probeer mij even te verplaatsen en ik krijg het al warm, of schorsing daarbovenop nodig is vraag ik mij af. Gaat het om de activiteit zelf (dat zou nogal hypocriet / preuts zijn) of dat het tijdens werktijd gebeurt? Het laatste zou nog het meest steekhoudend zijn, maar benieuwd of medewerkers ook geschorst worden bij meer onschuldige privé activiteiten in werktijd. Met dat vele thuiswerken lopen werk en privé wel vaker door elkaar.

NoahAmber
NoahAmber20 okt. 2020 - 15:37

Whahahah...Ook al zet je de webcam uit. Trump weet te vertellen dat Huawei dat ding gewoon op afstand weer kan aanzetten...

Henri Zwols
Henri Zwols20 okt. 2020 - 15:07

Als je van plan bent om tijdens een Zoom-werkoverleg met collega's te gaan masturberen (ehh... wtf!?), dan maar even een plakker op de webcam voor de zekerheid.

OlavM
OlavM20 okt. 2020 - 14:19

Ik kan me voorstellen dat Toobin zich kapot geneert. Aan de andere kant: het gebeuren is zo ontzettend menselijk, en heeft natuurlijk niets te maken met zijn uitstekende professionele capaciteiten. Het zou jammer zijn als deze laatste verloren zouden gaan voor The New Yorker en CNN. Vergeven en vergeten dus, en later opnieuw beginnen.

2 Reacties
adriek
adriek20 okt. 2020 - 15:14

Menselijk (in de zin van normaal)? Masturberen tijdens een werkoverleg? Sorry hoor, maar in mijn ogen is tijdens werkoverleg niet gebruikelijk, ook niet met de camera uit.

Marcus A.2
Marcus A.220 okt. 2020 - 16:22

Ben het met je eens. Zolang het niet te pontificaal in beeld komt moet masturberen tijdens werkoverleg wel kunnen. In deze rare tijden lopen werk en privé nou eenmaal wat meer door elkaar, en dat is misschien zo verkeerd nog niet.

RonaldMokens
RonaldMokens20 okt. 2020 - 14:12

Zo blijkt hij toch aan het kortste eind te hebben getrokken.

Robert Follon
Robert Follon20 okt. 2020 - 13:25

Hij is de enige niet: https://youtu.be/IW3lhfVpLL4

Haz
Haz20 okt. 2020 - 13:20

Lol... pijnlijk.

Berend5
Berend520 okt. 2020 - 13:18

Dat hij hierop betrapt is lijkt me toch al meer dan genoeg straf voor die man. Als we (discreet) masturberen al als zonde gaan zien zijn we echt op het verkeerde spoor.

3 Reacties
adriek
adriek20 okt. 2020 - 15:16

Masturberen tijdens een zoom-werkoverleg kan ik niet erg discreet vinden. Zelfs niet met de camera en de microfoon uit.

Berend5
Berend520 okt. 2020 - 15:35

@Eirda waarom niet?

NoahAmber
NoahAmber20 okt. 2020 - 15:40

@Eirda 20 oktober 2020 at 17:16 Masturberen tijdens een zoom-werkoverleg kan ik niet erg discreet vinden. Zelfs niet met de camera en de microfoon uit. Dan is het geen zoom overleg meer als die twee uitstaan.

Karingin
Karingin20 okt. 2020 - 13:15

Nix mis met masturberen, maar om dat nou tijdens een meeting te doen, onder werktijd nota bene...de nood moet hoog geweest zijn...LOL En Zoom, tja ik gebruik 't niet. Wij gebruiken MS Teams, uiteraard strak ingeregeld aan de achterkant. Als je toch al een MS abo hebt dan zou ik dat gebruiken, ook als platform erg prettig werken. Je hebt trouwens geen abo nodig, er is ook een webversie, alleen heb je dan minder mogelijkheden. En ik weet niet hoe 't dan met je privacy zit...

Thuiszitter
Thuiszitter20 okt. 2020 - 12:45

Shit happens

2 Reacties
SG87
SG8720 okt. 2020 - 13:38

Wanking happens ;-)

Eric Minnens
Eric Minnens22 okt. 2020 - 7:11

@SG87 Maar maak van wanking geen happening... (Van shit ook niet trouwens.) ????