Joop

Massaprotest in Rusland vanwege verkiezingsuitslag

  •    •  
10-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rusland_demo.jpg
UPDATE: President Medvedev stelt onderzoek in naar verkiezingsfraude ... Grootste protest sinds het einde van de Sovjet-Unie
In Moskou zijn ruim 50.000 agenten op de been om het massale protest tegen de verkiezingsuitslag in de hand te houden. In meer dan 70 Russische steden zijn vandaag acties gepland. In de oostelijke steden als Barnaoel, Tsjita, Tomsk, Krasnojarsk en Vladivostok kwamen al honderden mensen bijeen.
De demonstratie staat gepland als de grootste sinds het einde van de Sovjet-Unie, schrijft NOS. De demonstranten menen dat de verkiezingen zijn gemanipuleerd door de partij van Poetin, Verenigd Rusland.
Update zondag 19.30
President Medvedev heeft laten weten dat er een onderzoek komt naar de fraude bij de Russische verkiezingen. Duizenden Russen gingen de afgelopen weken de straat op omdat er er op grote schaal gefraudeerd zou zijn om dat partij van Medvedev en premier Poetin aan de macht te houden. Het is nog niet duidelijk of het onderzoek door een onafhankelijke partij wordt gedaan.
NOS: Protestdag Rusland van start Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

JoopSchouten
JoopSchouten10 dec. 2011 - 10:46

Het wordt warm in de winter.

maclofty
maclofty10 dec. 2011 - 10:46

Op een gegeven moment houdt het op met gedogen en malversaties. Laten we hopen dat er niet hard wordt ingegrepen.

ElChe
ElChe10 dec. 2011 - 10:46

Dit is een voorproefje voor de presidentsverkiezingen van Poetin.

JoopSchouten
JoopSchouten10 dec. 2011 - 10:46

Laatste ontwikkeling.: 'De gouverneur van de stad Vologda is vanmorgen opgestapt, omdat zijn partij Verenigd Rusland in die provincie maar 33 procent van de stemmen heeft gekregen. Die gouverneur vindt dat hij niet genoeg vertrouwen van de bevolking heeft gekregen om verder te regeren. In zijn provincie zijn in totaal maar veertien schendingen van de kieswet gemeld, dus de uitslag voor VR lijkt redelijk in overeenstemming met de werkelijkheid.' Bron: http://weblogs.nrc.nl/moskou/2011/12/12/concessies-aan-de-ontevredenen/