Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Massamoordenaar Assad krijgt uitnodiging voor klimaattop

  •  
17-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1093 keer bekeken
  •  
assad

De Verenigde Arabische Emiraten hebben de Syrische massamoordenaar Bashar al-Assad uitgenodigd voor de klimaattop eind dit jaar. De organisatie rechtvaardigt de uitnodiging met de smoes dat er een “inclusief proces nodig is dat oplossingen oplevert”. “Dat lukt alleen als iedereen aanwezig is”, aldus een woordvoerder van de Verenigde Arabische Emiraten tegenover persbureau Reuters.

Volgens het Syrische Netwerk voor Mensenrechten heeft Assads leger sinds het begin van de burgeroorlog in 2011 zeker 200.000 burgers, onder wie bijna 23.000 kinderen, vermoord – een veelvoud van de ellende die ISIS heeft aangericht. Het Assad-regime is daarnaast berucht vanwege de horrorgevangenissen waar politieke tegenstanders de meest gruwelijke martelingen moeten ondergaan.

De afgelopen maanden proberen landen in de regio de banden met de dictator niettemin te herstellen. Na de aardbevingen in februari liet de Arabische Liga Syrië weer toe. Recent bracht Assad een bezoek aan Saoedi-Arabië.

De uitnodiging voor het klimaatoverleg eind dit jaar is niet de enige faux-pas van de Verenigde Arabische Emiraten, schrijft Mo.be. "Oliestaat VAE lag eerder al onder vuur als organisator van de COP28-klimaattop, omdat het de ceo van staatsoliebedrijf Adnoc als voorzitter van de internationale VN-klimaatconferentie selecteerde."

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.