Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Massale ziekte en sterfte: Trump-bijeenkomsten blijken Covid-brandhaarden

  •  
31-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50548264808_f6e46a4f94_k
De massale bijeenkomsten van Donald Trump zijn ware besmettingshaarden van het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoeken van de Stanford universiteit en van CNN. Ondanks een nog altijd sterk oplopend aantal besmettingen in de Verenigde Staten, blijft Trump campagnebijeenkomsten houden in volle zalen waar de aanwezigen urenlang opeengepakt staan.
Het onderzoek van CNN richtte zich op 17 verschillende bijeenkomsten, gehouden tussen 17 augustus en 26 september. Daarbij werden de covid-gevallen per 100.000 inwoners van de regio vanaf enkele weken voorafgaand aan de bijeenkomsten gemeten, op de dag van de bijeenkomst zelf en vervolgens een maand erna. Van de 17 bijeenkomsten waren er 14 regio’s waar een explosieve stijging in het aantal besmettingen plaatsvond na de komst van Trump. In 8 daarvan was het aantal besmettingen juist teruggelopen voordat Trump er een bijeenkomst hield. Ook bleek dat in 10 regio’s de verspreiding van het coronavirus in tempo toenam ten opzichte van de rest van de staat, nadat Trump er zijn bijeenkomst hield.
Stanford monitorde 18 verschillende bijeenkomsten. Dat onderzoek leidde zelfs tot nog schrikwekkender conclusies: de onderzochte bijeenkomsten leidden tot 30.000 besmettingen en uiteindelijk 700 sterfgevallen. De onderzoekers schrijven in hun conclusie:
"Onze analyse onderschrijft de waarschuwingen en aanbevelingen van volksgezondheidsfunctionarissen met betrekking tot het risico van COVID-19-overdracht tijdens grote groepsbijeenkomsten, met name wanneer de mate van naleving van richtlijnen met betrekking tot het gebruik van mondkapjes en afstand houden beperkt is. De gemeenschappen waarin Trump-bijeenkomsten plaatsvonden, betaalden een hoge prijs als het gaat om ziekte en dood."
Hoewel in de Verenigde Staten het aantal nieuwe besmettingen nog altijd fors oploopt en Trump onlangs zelf nog op de intensive care werd opgenomen vanwege Covid-19, blijft de president zijn toehoorders verzekeren dat het virus niet ernstig is. Afgelopen week verklaarde het Witte Huis zelfs dat de strijd tegen de pandemie voorbij was. Sinds het begin van de uitbraak zijn er ruim 9 miljoen Amerikanen besmet geraakt het virus, 230.000 Amerikanen overleden aan de gevolgen ervan. Na een voorzichtige daling in september is de afgelopen het aantal besmettingen weer hard opgelopen. Vrijdag werden 98.859 nieuwe besmettingen geregistreerd, een record.
cc-foto: Gage Skidmore

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (78)

adriek
adriek2 nov. 2020 - 9:52

Trump zal ontkennen, CNN de schuld geven, nogmaals ontkennen, de democraten de schuld geven, ontkennen en stellen dat het wel meevalt (700 doden op een totaal van 300000 is toch haast niks?) De (bijna) driehonderdduizend kunnen niet direct aan zijn verantwoordelijkheid toegeschreven worden, nu zijn er in elk geval zevenhonder doden te betreuren die direct te linken zijn aan de ignorance van deze mislukkeling. Het zal verder weinig gevolgen hebben.

Willem D2
Willem D21 nov. 2020 - 12:25

CNN staat tot Democraten als FOX staat tot Republikeinen Onderzoek is nog al biased. Het interesseert me maar matig wie president wordt, ik vind het veel interessanter of de senaat eindelijk weer in handen van de Democraten gaat komen. Wat dat betreft biedt de opkomst van nieuwe kiezers hoop. In Texas hebben nu al meer mensen per post gestemd dan in totaal bij de vorige verkiezingen. Zou wat zijn Texas naar de Democraten.

3 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper1 nov. 2020 - 14:32

Willem D 1 november 2020 at 13:25 [ CNN staat tot Democraten als FOX staat tot Republikeinen ] Hou toch op met die onzin. CNN is van het midden, erg gericht op Wall Street en de zakelijke reiziger bovendien. Als je dan toch in cable news op zoek wilt naar een liberale tegenpool van Faux dan kom je uit bij MSNBC.

Willem D2
Willem D21 nov. 2020 - 23:15

Een paar weken geleden kreeg ik hier op Joop het goede advies om AP te volgen voor onafhankelijk nieuws. Kan ik iedereen aanraden. CNN is echt niet neutraal.Wellicht niet zo extreem als Fox, maar wel,pro Democraten.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 nov. 2020 - 10:40

Willem D 2 november 2020 at 00:15 CNN is pro-democratie. Zelfs die zogenaamd ' neutrale' news outlets van jou zullen moeten constateren dat het democratisch gehalte van de hedendaagse Republikeinen nogal laag is.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin1 nov. 2020 - 12:23

Over de death cult van Trump zal nog lang na gesproken worden, hoe een psychopaat mensen ertoe heeft gebracht hun leven op het spel te zetten voor de onverzadigbare hunkering van Trump naar bevestiging, zo’n 40% detrumpifiseren wat zo ongeveer neerkomt op denazificatie wordt een heikele klus zeker waar dat land anarchistische neigingen heeft, armed and gangerous is.

Richard58
Richard581 nov. 2020 - 8:12

Molly ik ben bang dat jouw hoop op verlies van Trump niet bewaarheid zal worden. Een poll gaat toch voor Trump en had het de vorige keer ook akelig goed. Wat pollbureaus maar niet willen leren is dat veel Trump aanhangers net als hier de Wilders aanhangers vaak liegen over hun stemkeuze. Het is het soort volk die niet houden van interviews en al zeker niet over hun favoriet durven praten. Dus doen ze politiek correct maar niet in het stemhokje. Het zijn vaak de maatschappelijke losers die chefs of andere bazen hebben die anders denken. Dus liegen ze over hun voorkeur. De enige manier om de middenklasse en hoger eens terug te kunnen pakken. Ze weten dat ze een racistisische en fascistische figuur steunen en schamen zich daarvoor om dat te uiten. Ze zijn namelijk precies hetzelfde en dat willen ze niet rondbazuinen. Kijk en die groep is veel groter dan je denkt plus de openlijke aanhangers maakt dat daar waar het to close to call us Trump zeker gaat winnen en dat levert genoeg kiesmannen op ook al haalt Biden in totaal meer stemmen op in de dichtbevolkte Democratische Staten. Dus die gek is nog zeker vier jaar aan de acht en alle remme gaan los. Ik roep het iedere keer de EU moet zijn eigen weg gaan. Aan de VS hebben we niks meer. Veel meer economische samenwerking en ondanks tegenargumenten van de hoge kosten ben die ik voor een sterk Europees leger incl. nucleair materiaal. Dan zijn er straks vier machtsblokken i.p.v. 3 waarbij de EU het lulletje van de klas is. De wereld is met Trump aan de macht definitief veranderd en het is of aanpassen aan of overlopen worden door. Meer smaken zijn er niet. Alleen een heel intensief samenwerkende EU kan de komende decennia meespelen willen we onze welvaart behouden.

2 Reacties
Zandb
Zandb1 nov. 2020 - 11:23

Richard Als het stemmen net zo makkelijk zou gaan, als in een poll verklaren op wie je zou stemmen, dan is zo'n poll ook betrouwbaar als graadmeter voor wie er president wordt. De uiteindelijke uitslag wordt helaas door te veel andere zaken bepaald, dan wie men graag president ziet worden.

Molly Veenstra
Molly Veenstra1 nov. 2020 - 18:00

@Richard Als Trump deze verkiezingen wint, wat niet onmogelijk is zoals je terecht opmerkt, is het definief afgelopen met de democratie in de VS. Er lopen veel politiek geschifte Amerikanen rond, daar geef ik JanB gelijk in, maar de meerderheid van de Amerikanen is dat niet. Trump is uiteindelijk gekozen door een minderheid van de kiesgerechtigden. Wat echter ook niet onmogelijk is, zelfs niet met dat malle en ondemocratische kiessysteem in de VS, is dat deze vier volkomen absurde jaren uiteindelijk toch nog ergens goed voor zijn geweest. Hoe mooi zou het niet zijn als de bende misdadigers die verantwoordelijk is voor Trump, juist vanwege het wangedrag van hun roverhoofdman, in zijn geheel definitief in de marge van de politiek zou wegkwijnen na deze verkiezingen. Altijd optimistisch blijven! Zonder je gevoel voor realiteit te verliezen uiteraard.

Minoes&tuin
Minoes&tuin1 nov. 2020 - 7:09

Hier hetzelfde fenomeen met vele demonstraties.

1 Reactie
adriek
adriek2 nov. 2020 - 9:48

Bronnen? Of zelf bedacht? Rondom de Trump bijeenkomsten zijn serieuze onderzoeken gedaan...

Molly Veenstra
Molly Veenstra31 okt. 2020 - 17:58

Dankzij deze complete gek die ieder gespeend is van ieder verantwoordelijkheidsgevoel dat zou passen bij zijn ambt is het niet alleen zeer waarschijnlijk dat de Republikeinen de verkiezingen voor het presidentschap verliezen, maar ook het Congres en de Senaat. Het is zelfs niet onmogelijk dat vanwege Trump, de door en door Republikeinse staat Texas naar de Democraten gaat. In dat geval is het definitief afgelopen met de Republikeinse partij die zich de afgelopen decennia meer en meer heeft ontwikkeld tot een criminele bende politieke oplichters. Als hij dit voor elkaar krijgt zou Trump, ondanks zichzelf, indirect en uiteraard onbedoeld, een zegening betekenen voor de VS en voor de wereld.

4 Reacties
JanB2
JanB231 okt. 2020 - 23:10

Je vergeet dat een groot deel van de Amerikanen knettergek is. Het feit dat Trump überhaupt werd gekozen in 2016 spreekt boekdelen. De peilingen van dit moment trouwens ook. Bij Trumps staat van dienst zou een procent of 10 de bovengrens moeten zijn voor wat deze volslagen gek nog aan stemmen binnen haalt. In plaats daarvan moet z’n tegenstander zelfs moeite doen om een redelijke maar niet al te grote overwinning binnen te halen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper1 nov. 2020 - 22:32

JanB 1 november 2020 at 00:10 [ Je vergeet dat een groot deel van de Amerikanen knettergek is. ] Dat is te veel eer. Knettergek kan nog wel interessant zijn, of excentriek. De 35% harde kern Trumpaanhang is vooral heel dom.

LBNB
LBNB1 nov. 2020 - 22:52

@JanB Maar wil dit ook niet iets zeggen over hoe het land en het systeem daar in elkaar zit? In een goed functionerend land zou Trump niet gekozen worden. Een hoop mensen in dat land moeten zich buitengesloten voelen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 nov. 2020 - 8:05

@LBNB [ Een hoop mensen in dat land moeten zich buitengesloten voelen. ] Klopt. Vooral New Yorkers en Californiërs die weten dat hun stem bij de presidentsverkiezingen er helemaal niet toe doet, omdat een kiezer in Wyoming 4 keer zoveel gewicht in de schaal legt bij het Electoral College. Diezelfde kiezer uit Wyoming heeft ook al 70 keer meer invloed in de Senaat.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout31 okt. 2020 - 16:57

Mindless thug. Overigens; America first? How America Helped Defeat the Coronavirus* *Just not in the United States. https://www.nytimes.com/2020/10/28/opinion/us-coronavirus-response-asia.html?action=click&module=Opinion&pgtype=Homepage

Tom Meijer
Tom Meijer31 okt. 2020 - 15:35

Ga zo door.

Karingin
Karingin31 okt. 2020 - 15:16

Tja, ik las in een reportage van een NL verslaggever dat de Trump-aanhang sowieso totaal lak heeft aan social distancing en zo, ze doen net of er nix aan de hand is. Ze merkte dat ze er bijna automatisch in mee ging, het blijkt heel lastig om bijv. een uitgestoken hand niet aan te nemen of afstand te houden als mensen rustig op je lip gaan zitten. Ik vraag me wel af hoe degenen die met besmetting te maken kregen er nu tegenaan kijken, en vooral of ze 't de Ferral Shouting Meatball kwalijk nemen

2 Reacties
gimli55
gimli5531 okt. 2020 - 17:03

Het zal de wil van God wel zijn, als je besmet wordt, opgenomen wordt, op de IC terecht komt en als je doodgaat.

Karingin
Karingin31 okt. 2020 - 19:29

Dat zal voor een deel vast wel gelden, maar niet alle aanhangers zijn zo zwaar religieus

sjaak5
sjaak531 okt. 2020 - 14:36

Trump mag het gewoon nog 4 jaar gaan doen. In het zadel gehouden door de malle, over the top aantijgingen en gedragingen van links. In Amerika gaan ze vol gas door. De economie zal daardoor sneller herstellen. Uiteindelijk zal ieder land evenveel doden tellen per capita. En met de oversterfte zal het uiteindelijk ook meevallen.

13 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer31 okt. 2020 - 15:36

schaam je

harmmeijer
harmmeijer31 okt. 2020 - 15:43

@ sjaak U heeft geen oog voor een land waar de politiek al decennia totaal verrot en gepolariseerd is met als hoogtepunt de krankzinnige Trump als president. What comes next.

harmmeijer
harmmeijer31 okt. 2020 - 15:50

Een gestoorde die niet van zins is zijn presidentschap op te geven zoals bijvoorbeeld Putin dat niet heeft gedaan. Trump is gek op dictators. Hij is zijn voorbeeld. ‘Dat zijn tenminste echte mannen, geen mietjes.’

harmmeijer
harmmeijer31 okt. 2020 - 15:56

De giftige masculiniteit van Trump c.s. is gevaarlijk. Hij heeft bijvoorbeeld geen problemen met de rechts extremistische Proud Boys. Echte mannen in zijn ogen.

harmmeijer
harmmeijer31 okt. 2020 - 16:07

Vanavond op NPO 2 VPRO om 22.25 uur: De eerste achttien maanden dat Trump president is, veroorzaken veel chaos in het Witte Huis en men weet niet goed hoe men moet omgaan met deze onvoorspelbare president.

WillemdeGroot
WillemdeGroot31 okt. 2020 - 16:19

Sjaak: zes zinnen en zes maal onzin, of, zoals jij dat pleegt te noemen: fakenieuws. a. 'Trump mag het gewoon nog 4 jaar gaan doen.' Altijd fijn dat er onfeilbare waarzeggers bestaan die zelfs geen glazen bol nodig hebben, maar wel, oh heerlijk, beschikken over een ruime woordenschat: fake nieuws (alles wat niet bevalt zo noemen), msm, deep state, bloed drinkende elite, kinderverkrachters, Bill Gates, and so on; b. 'In het zadel gehouden door de malle, over the top aantijgingen en gedragingen van links.' Razend benieuw wat je onder 'links' verstaat in de V.S. Als je daarmee de Democraten bedoelt, dan geef je blijk van een merkwaardig politiek inzicht; c. 'In Amerika gaan ze vol gas door.' Wie zijn die 'ze'? En waar gaat de rit, vol gas, naartoe?; d. 'De economie zal daardoor sneller herstellen.' Waardoor en welke economie?; e. 'Uiteindelijk zal ieder land evenveel doden tellen per capita'. Alweer die waarzegger. Zonder ook maar enige onderbouwing een subjectieve stelligheid poneren. Inhoudelijk uiteraard complete onzin; f. 'En met de oversterfte zal het uiteindelijk ook meevallen.' Wie dit begrijpt, mag het hier komen uitleggen.

gimli55
gimli5531 okt. 2020 - 17:04

@ Sjaak Er bestaat geen links in de VS, de democraten zijn nog rechtser dan de VVD. Liberals is een scheldwoord voor "links" in de VS.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout31 okt. 2020 - 19:09

No, you’re not entitled to your opinion :) https://theconversation.com/no-youre-not-entitled-to-your-opinion-9978 Over ''aantijgingen:'' Impeachment Voor Republikeinen die hun eigen constitutie niet willen begrijpen op het moment dat het er toe doet, hoeft men geen achting te hebben. Zeker niet als deze Republikeinen vaak hebben benadrukt dat zij die constitutie willen uitleggen op de manier waarop de "framers'' dat destijds bedoelden. En met ''high crimes and misdemeanor'' was het de bedoeling om zich af te zetten tegen het autoritarisme en machtsmisbruik zoals dat in het Europa van destijds te zien was. Er kon weliswaar geen misdaad worden geconstateerd - high crimes betekent overigens misdaden door hooggeplaatste personen - maar obstructie van de rechtsgang door president Trump is zeker vijf keer duidelijk aan te tonen. Cruciaal was de vraag of Robert Mueller werd gehinderd bij zijn onderzoek. The New Yorker: As for obstruction of justice, [United States Attorney General] Barr explained that Mueller had “determined not to make a traditional prosecutorial judgment. Instead, for each of the relevant actions investigated, the report sets out evidence on both sides of the question and leaves unresolved what the Special Counsel views as ‘difficult issues’ of law and fact concerning whether the President’s actions and intent could be viewed as obstruction. The Special Counsel states that, ‘while this report does not conclude that the President committed a crime, it also does not exonerate him.’ *) Dat het onderzoek wel degelijk gehinderd werd is in het artikel van The New Yorker te lezen en in een eenvoudiger vorm te lezen bij justsecurity.org *) Conclusie in The New Yorker: Barr continued to diminish Mueller’s report and to dilute its impact. Trump finally had an Attorney General who put the President’s personal and political well-being ahead of the national interest, the traditions of the Justice Department, and the rule of law. But Barr was able to dismantle the Mueller report only because the special counsel and his staff had made it easy for him to do so. Robert Mueller forfeited the opportunity to speak clearly and directly about Trump’s crimes, and Barr filled the silence with his high-volume exoneration. Mueller’s investigation was no witch hunt; his report was, ultimately, a surrender. Conclusie bij justsecurity.org: What we do know is that steps were taken to keep the full truth from the investigators. Mueller found “numerous links” between Russia and the Trump campaign that are deeply troubling, but the evidence was insufficient to establish a violation of the conspiracy statute. Deliberate efforts by Trump and his associates contributed to that result. *) Why the Mueller Investigation Failed https://www.newyorker.com/magazine/2020/07/06/why-the-mueller-investigation-failed *) Did Trump and His Team Successfully Obstruct Mueller’s Investigation? https://www.justsecurity.org/64679/did-trump-and-his-team-successfully-obstruct-muellers-investigation/ ''Uiteindelijk zal ieder land evenveel doden tellen per capita.'' Dan zullen een hoop landen hun ''best'' moeten doen. Hier heb je er 150: COVID-19 deaths worldwide per million population as of October 30, 2020, by country Published by Raynor de Best, Oct 30, 2020 https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/ Nou, blij met al die aandacht?

Dave Velzen
Dave Velzen31 okt. 2020 - 20:17

Welk herstel u gelooft in sprookjes. Denkt u echt dat Amerika ooit haar schuldenberg gaat afbetalen. Trump presteerde het de corona-crisis in te gang met een 8 procent begrotingstekort. Lachen hoor. Van mij mag Trump nog een keer 4 jaar hoor. Ik vind de val van een wereldmacht prachtig om te zien.

JanB2
JanB231 okt. 2020 - 23:14

Trump heeft de beste kaarten in handen om de VS definitiefnaar de kloten te helpen. Hij is al aardig op weg. Economische voorspoed? Laat me niet lachen! Gewoon wat opgefokte beurskoersen die gebruikt worden om te verhullen dat het land geen middenklasse meer heeft en slechts een zeer kleine upper-class. De VS zijn een dood paard.

JanB2
JanB231 okt. 2020 - 23:16

@ Dave Verval heeft inderdaad een heel eigen schoonheid. Vooral als je er zelf geen deel van uitmaakt :-).

Sonic2
Sonic21 nov. 2020 - 10:09

Als Biden wint( waar ik nog niet zeker van ben) is het juist het compleet tegenovergestelde van wat u en ook Ploert al tijden roepen. Trump heeft vier jaar lang alles gedaan om de gematigde kiezer in de voorsteden af te schrikken en weg te jagen. Het is ook iets wat je aan kan zien komen. In 2018 bij de midterms zag je al een hele duidelijk shift in de voorsteden. Dat zag je vooral onder vrouwen. Misschien komt Trump er Dinsdag nog mee weg, maar dat Trump die gematigde kiezers in voorsteden weg jaagt met zijn totale focus op de base is volledig voorspelbaar. Volledig te voorzien. Als Biden wordt verkozen dan wordt hij in het zadel gehesen door Trump. Want daar zijn ultra nationalisten ook goed in. Hun tegenstanders verenigen. Geen stemfraude op Dinsdag hoor als Biden Trump in de voorsteden verplettert. Dat hij het elders compenseert wil ik ook wel geloven. En als FvD en PVV een beetje zelfreflectie hebben( wat ze niet hebben) zouden ze dat als een hele grote waarschuwing moeten zien. Blijf vooral door schreeuwen. Complot denkers omarmen. In de nieuwbouwwijken( onze versie van voorsteden) zul je de volledig voorspelbare klappen ontvangen waar je om vraagt.

vdbemt
vdbemt1 nov. 2020 - 14:26

"Trump mag het gewoon nog 4 jaar gaan doen." Dat zullen we 4 november weten. "In het zadel gehouden door de malle, over the top aantijgingen en gedragingen van links." Er is geen aantijging zo bizar, of Trump heeft het ook werkelijk gedaan. De man is buitensporig. En zelf in alles over the top. "In Amerika gaan ze vol gas door." Door Trump zou dat zo maar eens naar een burgeroorlog kunnen zijn. Je ziet NU al, ook hier op de site, hoe Trumpaangangers gewapend tekeer gaan. "De economie zal daardoor sneller herstellen." Werkelijk. Ziende blind. "En met de oversterfte zal het uiteindelijk ook meevallen" Wat het 'meevallen'? Dan nóg is het OVERsterfte. Uiteindelijk zal ieder land evenveel doden tellen per capita. En met de oversterfte zal het uiteindelijk ook meevallen.

Dave Velzen
Dave Velzen31 okt. 2020 - 14:04

Prachtig dit alleen kinderen zijn niet schuldig, maar moet ik met deze mensen medelijden hebben. Nee hoor. Wat mij betreft ruimt het lekker op Corona is toch fakenews. Ik vind de val van Amerika prachtig. Ga vooral zo door en met 4 jaar Trump erbij gaat dit zeker goedkomen.

1 Reactie
WillemdeGroot
WillemdeGroot31 okt. 2020 - 15:12

Neem me niet kwalijk, Dave, maar dit soort onbezonnen reacties lijkt me net zo erg als de onbezonnen horde die achter een autocratische leugenaar aanlopen: zielig.

Pater
Pater31 okt. 2020 - 13:38

"Veel laffer en erger zijn de figuren die dit altijd maar weer goed praten." Laffer wel, enger niet. En T. gaat niet meer dan 45 % halen en verliest Florida.

[verwijderd]
[verwijderd]31 okt. 2020 - 13:03

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
Karingin
Karingin31 okt. 2020 - 15:07

Niet waar, google zelf maar

The Apple
The Apple31 okt. 2020 - 15:08

fact check: dus ook bij openluchtbijeenkomsten afstand houden en een mondmasker dragen.

Karingin
Karingin31 okt. 2020 - 15:09

Zoekterm: trump rally indoor

Nick the Stripper
Nick the Stripper31 okt. 2020 - 15:50

@Mark Het zijn inderdaad ook regelmatig volle arena's buiten, waar Trumpzeloten uren achtereen hutjemutje zonder mondkapjes ppe staan opgepakt. Soms in extreme hitte: www.forbes.com/sites/nicholasreimann/2020/10/29/weather-be-damned-trump-keeps-holding-rallies-in-extreme-conditions/#33f7fe4112f3 Dan weer bij extreme kou, wachtend op transport dat niet geregeld is: eu.usatoday.com/story/news/politics/2020/10/28/omaha-trump-rally-thousands-attendees-stranded-cold-after-event/3760175001/ Want voordat ze aankomen op hun TrumpSuperspreaderEvent worden ze vaak opgepakt als haringen in bussen aangereden, aangezien die events vaak plaats vinden in of naast het vliegveld, waar Trumpolini snel in en uit het (door de belastingbetaler betaalde) vliegtuig kan stappen.

NoahAmber
NoahAmber31 okt. 2020 - 16:21

@Mark 31 oktober 2020 at 14:03 fact check: “in volle zalen” onjuist. Bijeenkomsten worden altijd buiten gehouden Fake news

GoudenBergen
GoudenBergen31 okt. 2020 - 18:47

@Mark Of ze nu binnen of buiten bij elkaar komen maakt niet uit. Die mensen zijn buitengewoon dom, nonchalant en onverantwoord bezig. Hun gedrag neigt naar dood door schuld.

Sonic2
Sonic231 okt. 2020 - 12:02

Trump is zichzelf. Een kleuter, een waardeloze president, een fantast, opschepper en een leugenaar. En een ultra radicaal. Een seksist en een racist. Maar hij is wie hij is. En ergens is hij zichzelf. Veel laffer en erger zijn de figuren die dit altijd maar weer goed praten. En die dit monster in het zadel houden en faciliteren. Hieronder ook weer een figuur die het beter bij Bassie en Adriaan had kunnen houden als dat hij zich zou moeten bemoeien met politiek. En ik ben er ook niet helemaal van overtuigd dat de Amerikanen Dinsdag wel iets verstandigs gaan stemmen. Het zit niet in mijn karakter om ergens moedeloos van de worden, maar dit is echt om moedeloos van te worden. Dat er na vier jaar nog mensen achter die leugenachtige fantast staan. Het is echt om hopeloos en moedeloos van te worden. Trump is niet eens het hoofdprobleem. Net als Trump niet racisme is. Het zijn degene die de rode loper elke dag uitrollen. Die zeer laf en NSB achtig mensen schofferen die kritisch op Trump zijn en wel verzet aantekenen. En die geen partij willen kiezen. Dit betoog is niet hopeloos of wanhopig bedoeld, maar op deze manier krijgen we figuren als Trump nooit weg en racisme en seksisme nooit de wereld uit. Wat ik al zei.. . Hopeloos.

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer31 okt. 2020 - 15:38

"maar op deze manier krijgen we figuren als Trump nooit weg" we?

NoahAmber
NoahAmber31 okt. 2020 - 16:22

@TomMeijer 31 oktober 2020 at 16:38 “maar op deze manier krijgen we figuren als Trump nooit weg” we? Ja, Sonic en zijn medestanders

Sonic2
Sonic21 nov. 2020 - 7:33

@ Tom De hele fatsoenlijke wereld tegenover de wereld van de Trump fantasten. En laat ik het maar bij fantasten houden. Ik heb nog wel een aantal andere woorden voor de figuren die er op stemmen en hem gedogen. Gisteren vonden wat "aanhangers" van Trump het leuk om een campagne bus van Biden in Texas te omsingelen.

Aldtsjerk
Aldtsjerk31 okt. 2020 - 11:40

Als je het onderzoek leest, bevat het een litanie aan aannames. Maar het belangrijkste euvel is dat het geen gerandomiseerd onderzoek is met een controlegroep. Om hem daarom een rechtse leugenaar (PVDB - alsof Stalin on Mao het goed met de waarheid voor hadden) of moordenaar te noemen (vdbemt) gaat wel ver.

6 Reacties
Pater
Pater31 okt. 2020 - 13:42

Controlegroep: grapje zeker. Simpele constatering dat de besmetingen na de massabijeenkomsten sterk groeien, veel sterker dan elders.

ton14024
ton1402431 okt. 2020 - 13:42

Een onderzoek is alleen nodig als bewijs. Voor de waanzinnigen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper31 okt. 2020 - 15:54

Stanford vergelijkt de counties met TrumpSuperspreaders ™ met vergelijkbare counties in de buurt zonder die evenementen.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij31 okt. 2020 - 17:22

[ Maar het belangrijkste euvel is dat het geen gerandomiseerd onderzoek is met een controlegroep. ] Het is ethisch niet toegestaan mensen in gevaar te brengen. Je kunt dus niet zeggen "mensen met een A gaan zonder mondkapje handjes schudden bij een bijeenkomst van Trump en mensen met een B moeten thuis blijven". Gerandomiseerd onderzoek is met een controlegroep is dus onzin.

stokkickhuysen
stokkickhuysen31 okt. 2020 - 18:52

Mwah, hem een moordenaar noemen omdat er door zijn daden mensen dood gaan lijkt me tamelijk on point. En als je reageert met een lijst van voorbehouden, be a doll en zet die lijst erbij?

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij31 okt. 2020 - 19:46

[ of moordenaar te noemen ] Als je bewust doet alsof het virus een griepje is dat vanzelf zal weggaan terwijl je beter weet, als je staten bewust tegenwerkt als die maatregelen tegen corona willen nemen, als je bewust voorbeeldig handen gaat schudden, als je bewust rallies organiseert waarbij je van te voren weet dat mensen onbeschermd komen en zich gedragen... en zo voorts... Dan ben je een moordenaar.

badgast
badgast31 okt. 2020 - 11:36

Tja. Misschien een gevalletje Darwin in actie?

PVDB2
PVDB231 okt. 2020 - 10:49

Ja wat verwacht je. Zoals het een echte rechtse rakker betreft gaat men door liegen om te hopen dat de leugen aankomt en geloofd word. Het is ene poging iets recht te lullen niet alleen wat krom is maar meer een hoefijzer vorm heeft. Zoals ik in mijn omgeving wel eens mee maak dat men wel erg ver gaat zoeken om maar nog een excuus te kunnen vinden ondanks dat de cijfers duidelijk zijn. Zoals je ook wel eens in nieuws reportages ziet vraag je soms wel eens af hoe mensen bij gedachten komen. Je zou het een vorm van indoctrinatie kunnen vormen. Het begint klein, men gaat verder zoeken of het klopt of er meer mensen zijn die zo denken als jij en als zo, dan gaat weer verder zoeken en kan het eigen gelijk bevestigen. Haat en polarisatie kan zo ontstaan en dat is niet voor de eerste in de geschiedenis. Niet alleen in het westen maar ook in andere delen van de wereld. Wat het voor de hand liggende weer bewijst. Waar je ook woont, de menselijke geest is overal beïnvloedbaar. Met leugens en propaganda.

3 Reacties
Zandb
Zandb31 okt. 2020 - 11:40

PVDB "Een echte rechtse rakker" liegt. Wat een nietszeggerij weer. Mensen liegen, allemaal. Zijn dat allemaal rechtse rakkers?

LaBou
LaBou 31 okt. 2020 - 11:49

Dát is nou geloof: vasthouden aan je mening ondanks alle overweldigende bewijzen voor het tegendeel.

wegmetons
wegmetons31 okt. 2020 - 13:27

Dus omdat Trump een aartsleugenaar is, is alles wat rechts van het midden zit een leugenaar? Is dan iedereen die links is ook een leugenaar omdat Maduro nog nooit de waarheid heeft gesproken?

vdbemt
vdbemt31 okt. 2020 - 10:48

Zo heeft hij dat bedoeld, "het virus stopt vanzelf". Hij houdt gewoon massale organisaties en vermoordt zijn aanhangers. Dan stopt het ook.

Handige harry
Handige harry31 okt. 2020 - 10:25

CNN zou ik niet echt onpartijdig noemen ten aanzien van trump. Dat is hetzelfde als fox vandaag met een onderzoek komt met een tegenovergestelde uitslag. De conclusie van Stanford kan ook niet kloppen. 30.000 besmettingen tegen 700 doden. Als de mortaliteit volgens het WHO 0,25% is zou dat op 30.000 besmettingen 75 doden zijn. Als je uitgaat van 700 doden zou je 280.000 besmettingen gehad moeten hebben. Ergens zit het dus niet goed. Ik ben niet voor of tegen, maar vraag me af hoe het dan echt zit.

15 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper31 okt. 2020 - 11:12

Handige harry 31 oktober 2020 at 11:25 [ CNN zou ik niet echt onpartijdig noemen ten aanzien van trump. Dat is hetzelfde als fox vandaag met een onderzoek komt met een tegenovergestelde uitslag. ] Onzin. CNN blijft vasthouden aan middle of the road bothsiderism. Dat is de reden dat bij CNN nog altijd rechtse gekken als David Urban, Steve Cortez en Rick Santorum aan het woord komen, net zoals in het verleden republikeinse beroepsleugenaars als Kayleigh McEnany, Jason Miller, Paris Dennard en Jack Kingston een podium kregen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper31 okt. 2020 - 11:27

[ Als de mortaliteit volgens het WHO 0,25% is zou dat op 30.000 besmettingen 75 doden zijn. ] Volgens mij zegt de WHO dat mortaliteit verschilt van plaats tot plaats. In Trumpistan zijn er (afgerond) 9,3 miljoen vastgestelde coronagevallen met 235.000 doden, wat neerkomt op een mortaliteit van 2,52% Maak zelf het sommetje maar af.

PVDB2
PVDB231 okt. 2020 - 11:43

@Handige Harry: Misschien het gemiddelde sterfcijfer overall en niet alleen in de omgevingen waar over gesproken word? De WHO doelt meer op wereldschaal het heet niet voor niet de World Health Organisation. Misschien dat de CDC hier ook meer informatie over kan geven. De VS is nogal groot waar het voornamelijk in grote steden voor komt waar mensen dicht op elkaar zitten en komen. Het platteland zal je dat minder duidelijk zijn. Stanford is een toonaangevende universiteit die zijn naam niet te grabbel zal willen gooien aan gegoochel met cijfers in rapporten. De kans is dus groot dat de cijfers zullen kloppen. Mocht je wel eens FOX kijken dan weet je hoe men uit de bocht kan vliegen; met name Sean Hannity die het vaak niet zo nauw neemt met de feiten. Je kan je dan afvragen of FOX wel met dit nieuws zou komen. Men heeft 4 jaar lang een pathologische leugenaar als president goed gepraat. Zeker als je het met andere nieuwsshows vergelijkt en de voorbeelden die daar gegeven worden (kranten/tv). Al zullen er altijd meningsverschillen blijven over de politieke richting van deze programma's. Zolang het daar bij blijft tenminste. Dat CNN niet pro Trump is mag je wel aannemen. Het is een mooi tegenwicht van Fox. Ook die hebben een naam en te faam te beschermen die men wereldwijd heeft opgebouwd met name in de jaren 90. Want je succes is afhankelijk van het verifieerbaarheid van het nieuws dat men brengt.

Zandb
Zandb31 okt. 2020 - 11:43

harry U goochelt er weer lustig op los en spreekt zichzelf tegen. Ik bedoel, waarom zou de WHO wel objectief zijn? Waarom zou u wat die beweren nu wel willen geloven? Als u zich afvraagt, hoe het echt zit maar u kunt niemand echt onpartijdig noemen - wat ook zo is, overigens - wie wilt u dan geloven?

Grozny
Grozny31 okt. 2020 - 12:10

Die mensen die daar heen gaan zijn niet je algemene bevolking.

Haz
Haz31 okt. 2020 - 12:13

@Zandb Klopt dat het lastig zal zijn om iemand te vinden die echt onpartijdig is. Maar van CNN en Fox News is het wel heel overduidelijk dat ze respectievelijk zeer links en zeer rechts zijn. Dat maakt wel dat je berichten van deze partijen het liefste nog even fact-checked met andere bronnen (tenzij je een schaapje wilt zijn). Verder over het artikel: erg onverstandig al die rally's, vooral als ze binnen plaatsvinden (volgens mij verschilt dat per locatie). Sowieso krijg ik beetje tokkie-gevoel van al die mensen die als schaapjes die doen alsof ze bij een concert zijn en Trump de popster is.

badgast
badgast31 okt. 2020 - 12:24

Tja. Als de WHO dat zou zeggen, sloeg je verhaal misschien ergens op. Maar als we kijken naar hoe de gegevens echt liggen (voor Nederland bijvoorbeeld https://coronavirus.jhu.edu/region/netherlands ), kom je op heel andere cijfers. Dan zit je al gauw op 2 procent mortaliteit. En de mortaliteit is natuurlijk geen op zich staand gegeven, maar gerelateerd aan de kwaliteit van de zorg in het land in kwestie. En op dertigduizend gevallen is zevenhonderd doden wel degelijk in de buurt van de mortaliteit zoals die uit empirisch onderzoek blijkt. Oh jee. Is je post misschien toch niet zo heel handig?

Nick the Stripper
Nick the Stripper31 okt. 2020 - 13:01

[ En de mortaliteit is natuurlijk geen op zich staand gegeven, maar gerelateerd aan de kwaliteit van de zorg in het land in kwestie. ] En aan de gezondheid van de populatie, natuurlijk. Daarom ligt de mortaliteit in een land met veel obesitas ook hoger.

harmmeijer
harmmeijer31 okt. 2020 - 13:28

“Dat is hetzelfde als fox vandaag met een onderzoek komt met een tegenovergestelde uitslag.” Natuurlijk, dat doet Fox News al jaren: Trump in zijn krankzinnigheid steunen. Het maakt Fox News niet uit. De miljoenen kijkers zijn belangrijk. FOX News is in circa 85 miljoen Amerikaanse huishoudens te ontvangen. Trump is er kind aan huis, al sinds hij zich kandidaat stelde als president. Als Fox News niet had bestaan, was de kans dat Trump in 2016 president was geworden zo goed als nihil.

ton14024
ton1402431 okt. 2020 - 13:57

Altijd leuk cijferen met alfa´s.

Crunchy Frog
Crunchy Frog31 okt. 2020 - 17:58

[Als de mortaliteit volgens het WHO 0,25% is] O, en waar zegt de WHO dat dan? Er is nauwelijks een plek ter wereld waar de verhouding sterfte/aantal besmettingen (dat is waar jij verder mee rekent) zo laag is als 0,25%. Dus om zeker te zijn dat je geen getallen door elkaar haalt, of ze ergens uit een heel oude doos haalt, of zoals de Amerikanen het zelf zo stijlvol zeggen 'out of your ass' trekt, zou een bronvermelding wel welkom zijn.

GoudenBergen
GoudenBergen31 okt. 2020 - 18:52

@Handige harry Of ze nu binnen of buiten bij elkaar komen maakt niet uit. Die Trump-aanhangers zijn buitengewoon dom, nonchalant en onverantwoord bezig. Hun gedrag neigt naar dood door schuld.

LBNB
LBNB31 okt. 2020 - 23:59

@badgast [En op dertigduizend gevallen is zevenhonderd doden wel degelijk in de buurt van de mortaliteit zoals die uit empirisch onderzoek blijkt. Oh jee. Is je post misschien toch niet zo heel handig?] Nou kom maar op met die empirische onderzoeken. Het is al lang bekend dat het mortaliteitscijfer vergelijkbaar is met een ernstige griep.

vdbemt
vdbemt1 nov. 2020 - 8:41

Echt waar?

Nick the Stripper
Nick the Stripper1 nov. 2020 - 15:20

LBNB 1 november 2020 at 00:59 [ Het is al lang bekend dat het mortaliteitscijfer vergelijkbaar is met een ernstige griep. ] Oh ja joh? De virologen die ik ken zeggen allemaal dat het nog te vroeg is en dat er te weinig harde data zijn om daar al te boude uitspraken over te doen. Maar gelukkig hebben we jou. De man die dingen gewoon weet. Anyways. Laten we eens aannemen dat je gelijk hebt. In de VS staat de coronadodenteller (volgens Worldometer) vandaag op 236.000. Bij een aangenomen mortaliteit van 0,1% (zijnde de mortaliteit van influenza) betekent dat, dat er 236 miljoen Amerikanen besmet zijn of zijn geweest. Dat is 72% van de Amerikaanse bevolking. Kortom, als wat jij beweert klopt kan in de VS de champagne open, want de treshold voor herd immunity is bereikt! En nou ga jij me vertellen dat dit juist is?