Joop

Massale staking legt België plat

  •    •  
22-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
87 keer bekeken
  •  
ANP-stakingbelgie_300.jpg
Belgen komen in actie vanwege Di-Rupo's plan om te snijden in de regeling voor vroegtijdige pensioenen
Treinen rijden niet en omroep VRT bericht vandaag alleen nog maar over de actie. België ligt donderdag plat omdat ambtenaren het werk neerleggen als protest tegen de pensioenplannen van de nieuwe regering Di Rupo. Het OV ligt zo goed als stil, de post komt vandaag niet, het vuilnis blijft liggen en bibliotheken en zwembaden zijn dicht.
Di Rupo’s plan om te snijden in de regelingen voor vroegtijdig pensioen schiet de ambtenaren in het verkeerde keelgat. In eerste instantie zouden alleen treinen niet rijden, maar de rest van het openbaar vervoer ligt ook grotendeels plat meldt De Morgen.
De Internationale luchthaven Zaventem ondervindt tot nu toe nog geen hinder van de stakingen. De luchthaven van Luik ligt wel stil en de haven van Antwerpen loopt vertragingen op omdat de loodsen enkele uren staken.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

FransAkkermans1947
FransAkkermans194722 dec. 2011 - 7:45

Sociale onrust bij de concurrentie. Altijd welkom.

TheBigLebowski
TheBigLebowski22 dec. 2011 - 7:45

Daar kunnen wij nog wat van leren als mak volkje.

Joaquim
Joaquim22 dec. 2011 - 7:45

Mensen gaan de straat op omdat de overheid het land de afgrond instuurt. "Snoeien om te groeien" heeft in heel Europa gefaald en we lijken op dit punt een nieuwe extreme snoei fase in te gaan. Het probleem ligt echter niet bij overheidsschulden maar veel meer bij private schulden en de banken: http://www.bbc.co.uk/news/business-16290598

JanB2
JanB222 dec. 2011 - 7:45

Zo hoort dat!

pietdevries2
pietdevries222 dec. 2011 - 7:45

Die landen waar men denkt met staken rijker te worden hadden nooit de euro mogen krijgen. Maar misschien hebben die stakingen als achtergrond sociale tegenstellingen, dan ligt het euro probleem nog dieper.

2 Reacties
Michiel Online
Michiel Online22 dec. 2011 - 7:45

"Die landen waar men denkt met staken rijker te worden hadden nooit de euro mogen krijgen." Hier in Nederland luisteren we braaf als ons pensioenstelsel wordt afgebroken.

Waterbeer
Waterbeer22 dec. 2011 - 7:45

Inderdaad als de belgen gewoon nog de frank gehad hadden waren ze het net zo absurd rijk als de zwitsers.

msj_meijerink
msj_meijerink22 dec. 2011 - 7:45

De Belgen komen er nu pas achter dat het menis is met de crisis.

1 Reactie
Waterbeer
Waterbeer22 dec. 2011 - 7:45

Nee de Belgen hebben nu eindelijk een regering

[verwijderd]
[verwijderd]22 dec. 2011 - 7:45

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Waterbeer
Waterbeer22 dec. 2011 - 7:45

Nederland wacht ook hetzelfde Let maar op We zijn bepaald geen eiland. De Britten zijn vermoedelijk de enigen in de EU die de dans ontspringen wegens slim optreden. En wat de Belgen betreft . Het ging goed tot ze weer een regering hadden. En de EU hoeft niet te concurreren met de rest van de wereld. Dat deden we al jaren niet meer - met veel succes . We hebben amper grondstoffen of kennis ... we zijn de consumenten . Waardeloos en vervangbaar . Krijg je er van als je jarenlang rechts beleid steunt

Dehnus
Dehnus22 dec. 2011 - 7:45

Of de rest van de wereld moet ook maar eens vroeger met pensioen. Maar nog beter is gewoon langer doorwerken maar minder per week werken. Zodat het voor mensen langer vol te houden blijft en de algemene levenstandaard omhoog gaat (Meer tijd met gezin en Sociaal leven) . Probleem alleen is dat je dat er nooit doorkrijgt, niet alleen zullen bedrijven dat nooit toestaan, ook regeringen krijgen dan een rol beroerte ;). En Internationaal krijg je dat al helemaal niet voor elkaar. Het is raar maar het lijkt alsof de Economie een beest op zichzelf geworden is. We produceren te veel (meer dan dat de hele wereld nodig heeft) en nog moeten we meer produceren. We kunnen met veel minder uren per week eigenlijk overleven als je naar een individu kijkt, maar toch moeten we meer maken want de productie moet hoog blijven. Als je er even over nadenkt is het maar een vreemd iets, maar je kan er niet zo gauw een oplossing voor vinden want dan stort de wereld in armoede :).

JanB2
JanB222 dec. 2011 - 7:45

Europa zal moeten concurreren met de rest van de wereld. Onzin. Europa is de spil van de mondiale economie. Als de europese markt wegvalt dan valt de hele wereldeconomie stil. En die markt valt inderdaad weg als hier de lonen omlaag gaan en chinese salarissen de norm worden. De Chinezen zelf zijn niet voor niets zo zwaar over de zeik nav de Eurocrisis. Hun belangrijkste afzetmarkt staat op het spel.