Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Massale protesten tegen Gaza-oorlog

  •  
19-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
demo_300_02.jpg
Beelden uit Londen, Parijs, Brussel en Belfast
Over de hele wereld vonden de afgelopen dagen massale demonstraties plaats om te protesteren tegen de Israëlische aanval op Gaza. In sommige plaatsen kwam het tot ongeregeldheden.
In Brussel demonstreerden duizenden uit solidariteit met de inwoners van Gaza. Voor de betoging was geen toestelling verleend. Na afloop kwam het tot ongeregeldheden met een kleine groep radicalen.
Ook in Parijs werd de demonstratie verboden en kwam het na afloop tot ongeregeldheden op de boulevard Barbès.
Premier Manuel Valles stelde in een reactie dat het conflict tussen Israël en Palestina niet in Frankrijk geïmporteerd moet worden.
In Londen kwamen tienduizenden mensen op de been voor een betoging die ordelijk verliep.
In Belfast kwam het tot een confrontatie tussen Palestina-demonstranten en rechtse loyalisten die waren blijven hangen na een andere demonstratie. De loyalisten zwaaiden met Israëlische vlaggen. Er volgde wat geduw en getrek tussen beide kampen. Onderstaand een video vanuit loyalistisch perspectief

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (30)

Alila
Alila19 jul. 2014 - 19:49

"Protesteert u om te beginnen zelf tegen die terreurdaden?" Ja, maar wat maakt het uit?

panterarosso65
panterarosso6519 jul. 2014 - 19:49

wel typisch dat bv in parijs men zich wilde verzamelen in de joodse wijk, ljkt me een provocatie en een poging er een joods islamitsche kwestie van te maken

2 Reacties
Klerck
Klerck19 jul. 2014 - 19:49

Dominantie. Geurvlaggen achter laten. Dierlijk gedrag, Niet iedereen op dit soort demonstraties komt met oprechte bedoelingen. Helaas zijn juist die types vaak de organisatoren.

Sachs
Sachs19 jul. 2014 - 19:49

[wel typisch dat bv in parijs men zich wilde verzamelen in de joodse wijk, ljkt me een provocatie en een poging er een joods islamitsche kwestie van te maken] Waarom heeft men dan niet in de Joodse wijk verzameld? En waarom zou dat een provocatie zijn? Grappig dat u Parijse demonstranten aanwrijft er een 'joods-islamitische kwestie van te maken. Hebt u mensen als Blair wel eens beluisterd? Of Voordewind? Of Israëlische ministers? Rechten voor de Palestijnen = Islamitische terreuraanval.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2014 - 19:49

Zinloos!

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger19 jul. 2014 - 19:49

De ellende (van het misbruik) van religie, aflevering 421. Israel is een eindeloos verhaal. Rechtse politici in Israel zien maar 1 oplossing dat is verdrijven van de Palestinians uit de Gaza. Het is al eerder ter sprake gekomen. Omliggende landen die in 1967 de onvoorwaardelijke steun gaven aan de Palestijnen hoor je nu nog maar nauwelijks. ook geen wonder als je religieus/politiek weinig op hebt met een terreur org. als Hamas...met uitzondering dan van Iran.

Mandara
Mandara19 jul. 2014 - 19:49

Ik hoorde in het eerste filmpje mensen allah akbar scanderen. Voor Hamas is dit een religieus conflict en geen politieke. Zij willen de Joden in zee verdrijven omdat zij denken dat het opperwezen dat van hun verwacht. Het ontkennen van dit aspect doet mij aan het dragen van oogkleppen denken.

3 Reacties
kapitanlaipose
kapitanlaipose19 jul. 2014 - 19:49

Voor Israel is dit ook een religieus conflict. Ze denken dat ze recht hebben op dat land want door God gegeven. Je kan zeggen dat Hamas de Joden in de zee wil drijven. Maar het feit blijft dat Israel decennia lang zich steeds meer grond toe eigent totdat er helemaal geen land meer is voor de Palestijnen

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 jul. 2014 - 19:49

De een mag de ander niet de zee in willen drijven, de ander mag de een wel daadwerkelijk de zee in drijven. Waarom bevreemd die mening toch altijd?

FrenkMahon
FrenkMahon19 jul. 2014 - 19:49

"Zij willen de Joden in zee verdrijven" Elke Grens van de Gaza is afgesloten, 2 miljoen mensen wonen op een heel klein stukje land en Israel geeft aan dat de bevolking weg moet uit dat gebied omdat het gebied beschoten gaat worden. De grenzen gaan niet open dus rest de Palestijnen niets anders dan te blijven of als lemmingen de zee in te gaan. Wie drijft wie in zee. Je zou bijna denken dat de inwoners van Israel hun roots in Rusland hebben want in Rusland wordt ook elke beschuldiging omgedraaid.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2014 - 19:49

Enge mensen, waarom worden deze oproeren niet gewoon verboden?! Net zoals Israel dat doet bij Hamas met Iron Dome doet moet in Parijs en Brussel deze mensen tegen zichzelf beschermd worden door verzamelverbod te geven.

1 Reactie
pietdeg2
pietdeg219 jul. 2014 - 19:49

"waarom worden deze oproeren niet gewoon verboden?" Omdat we in de beschaafde wereld voorstander zijn van vrijheid van meningsuiting. Ooit van Voltaire gehoord? Zegt dit je niks: 'Ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht verdedigen om die te uiten'? Dit is bij uitstek een gelegenheid om mensen het recht te geven hun abjecte meningen te uiten. Uiteraard zolang ze die mening alleen verbaal uiten en zich daarbij aan de grondwet houden.

PimmetjeforAlways
PimmetjeforAlways19 jul. 2014 - 19:49

MASSALE protesten ? Tegenwoordig wordt er wel heel snel het woord massaal gebruikt. Waarom heb ik nooit massale protesten tegen Assad gezien ? Waarom heb ik nooit massale protesten tegen ISIS gezien ?

1 Reactie
Lopez
Lopez19 jul. 2014 - 19:49

[‘Waarom heb ik nooit massale protesten tegen Assad gezien ?
Waarom heb ik nooit massale protesten tegen ISIS gezien ?’] Ja, Pimmetje, leg eens uit. Waarom gaat u niet de straat op? Waarom organiseert u niet een demonstratie? Vooruit, aan de slag. Geef een seintje als plaats en datum bekend zijn.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2014 - 19:49

Waar zijn deze mensen wanneer hamas weer eens raketten afvuurt of bomaanslagen pleegt? Dan staan ze te juichen. Ze zijn niet anti-geweld maar anti-israel en een aanzienlijk deel ook anti-joods. Eng om openlijk een europeese jood te zijn deze dagen, schandalig dat daar zo weinig tegen wordt opgetreden.

1 Reactie
Lopez
Lopez19 jul. 2014 - 19:49

[‘Waar zijn deze mensen wanneer hamas weer eens raketten afvuurt of bomaanslagen pleegt? Dan staan ze te juichen. Ze zijn niet anti-geweld maar anti-israel en een aanzienlijk deel ook anti-joods.’] O ja? Was u er vorige week bij in Den Haag? Hoeveel mensen liepen daar te juichen om de terreurdaden van Hamas? Drieduizend? Vijfduizend? En vindt u het vanuit uw bezonken visie niet vreemd dat er, niet alleen in Nederland, nogal wat joden zijn die de opvattingen van de demonstranten delen? Zijn zij ‘anti-joods’ dan wel ‘anti-Israël’?

Alila
Alila19 jul. 2014 - 19:49

Toch blijf ik het vreemd vinden dat zo gauw Israël betrokken is deze demonstranten de weg naar de straat vinden. De terreurdaden van ISIS, Boko Haram maar ook Assad zijn blijkbaar niet erg genoeg om "massaal" tegen te protesteren.

1 Reactie
Lopez
Lopez19 jul. 2014 - 19:49

[‘De terreurdaden van ISIS, Boko Haram maar ook Assad zijn blijkbaar niet erg genoeg om "massaal" tegen te protesteren’] Protesteert u om te beginnen zelf tegen die terreurdaden?

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2014 - 19:49

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Lopez
Lopez19 jul. 2014 - 19:49

[‘Ze willen geen vrede, Israël moet simpelweg van de kaart worden geveegd in hun ogen, uitzonderingen daargelaten… Het maakt deel uit van een internationaal religieus offensief.’] U was erbij, in Londen, Belfast, Parijs en Brussel? Of vorige week in Den Haag? Hoveel van de zesduizend demonstranten in Den Haag wilden ‘geen vrede’, maar riepen dat ‘Israël van de kaart moet worden geveegd’? Een stuk of 5.900? En is het niet vreemd dat, als we met een ‘internationaal religieus offensief’ te maken hebben, de organisatoren van de demonstratie in Den Haag seculiere Nederlandse organisaties zijn?

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2014 - 19:49

Extreem links samen met de banlieu jeugd...de twee gewelddadigste groepen samen. Samen alle joden dood roepend. Iedere met een geweten dient weg te blijven van zo'n demonstraties of eigen ordetroepen mee te nemen om deze twee groepen weg te houden Dat er gister 100 mensen vermoord werden door bokom hara in nigeria was geen reden om te protesteren. Dat is alleen als de moslims niet de dader zijn.

1 Reactie
Lopez
Lopez19 jul. 2014 - 19:49

[‘Samen alle joden dood roepend.’] Schandelijk. Op welke tijdcodes van de filmpjes kunnen we dat horen? [‘Dat er gister 100 mensen vermoord werden door bokom hara in nigeria was geen reden om te protesteren.’] Niet? U bent de straat niet opgegaan? Waarom niet?

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2014 - 19:49

Waar maken die lieden zich in 'onze' steden druk om en wat doen die gasten hier, behalve oproer kraaien.. Fit in or f*** off Westen achter trouwe bondgenoot Israel, zoals ware vrienden betaamt.

1 Reactie
Lopez
Lopez19 jul. 2014 - 19:49

[‘Waar maken die lieden zich in 'onze' steden druk om en wat doen die gasten hier, behalve oproer kraaien..

Fit in or f*** off’] Die ‘lieden in onze steden’ willen dat Israël na 47 jaar de bezetting en kolonisatie van 95 procent van Palestina beëindigt, Van Delft. Dat kunt u bijvoorbeeld lezen op de borden die zij meedragen. Die ‘gasten’ vinden dat de Palestijnen dezelfde rechten hebben als Israëliërs. Dat is wat die ‘gasten’ onderscheidt van lieden als u. Dat u ervoor pleit dat ‘gasten’ met deze mening oprotten uit ‘onze’ steden, is veelzeggend.

Florian2
Florian219 jul. 2014 - 19:49

Als Israël niet zou terugvechten zou het vernietigd worden inclusief alle inwoners. DAT is de doelstelling van Hamas en niets minder! Iemand mag hier eens uitleggen wat dan WEL een goed Israëlisch antwoord zou zijn op Hamas behalve terugschieten en geweld gebruiken????

5 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen19 jul. 2014 - 19:49

[Iemand mag hier eens uitleggen wat dan WEL een goed Israëlisch antwoord zou zijn op Hamas behalve terugschieten en geweld gebruiken????] Samen met de internationale gemeenschap een plan ontwikkelen dat de Palestijnen hun land teruggeeft en de Palestijnse joden beschermt, en dat vervolgens (laat) uitvoeren.

dino_radja
dino_radja19 jul. 2014 - 19:49

Israel wil geen vrede, israel is al jaren bezig met een aanvalsoorlog met als doel een groot joods israel. De palestijnen die al in palestina wonen moeten maar oprotten uit hun huizen, zo roept israel dagelijks, en zo gaat de etnische zuivering verder. Het is een fabeltje dat israel verdedigd. De palestijnen verdedigen zich na uit hun huizen verjaagd te zijn.

arieroos
arieroos19 jul. 2014 - 19:49

[Als Israël niet zou terugvechten zou het vernietigd worden inclusief alle inwoners. DAT is de doelstelling van Hamas en niets minder!] Wat een onzin. Hamas kan nog geen deuk in een pakje boter slaan, wat dat betreft, het is echt bij lange na niet in staat om Israel te vernietigen. [Iemand mag hier eens uitleggen wat dan WEL een goed Israëlisch antwoord zou zijn op Hamas behalve terugschieten en geweld gebruiken???? ] - Stoppen met nieuwe Nederzettingen op de West Bank - Stoppen met de bijna totale blokkade van de Gaze strook - Verklaren, dat Israel, onder bepaalde voorwaarden, bereid is om akkoord te gaan met een of twee Palestijnse Staten

AmelA
AmelA19 jul. 2014 - 19:49

Als Israel nou een stopt met landjepik, razzia praktijken en kinderen ontvoeren/vermoorden dan heeft hamas ook geen reden om zelf in elkaar geflanste raketten af te voeren. Israel is nooit uitgeweest op vrede, maar op uitbreiden van nederzettingen. Gaza is ene opluchtgevangenis. Hoe kan Hamas vanuit Gaza 3 jongens in Israel ontvoeren? Zelfs jij moet dat toch kunnen inzien? De dood van de drie jongens kwam Israel goed uit om weer duizenden Palestijnen af te maken.

AmelA
AmelA19 jul. 2014 - 19:49

Als Israel nou eens stopt met landjepik, razzia praktijken uitvoeren en kinderen ontvoeren/vermoorden, dan heeft hamas ook geen reden om zelf in elkaar geflanste raketten af te voeren. Israel is nooit uit geweest op vrede, maar op uitbreiden van nederzettingen. Gaza is een openluchtgevangenis. Hoe kan Hamas vanuit Gaza 3 jongens in Israel ontvoeren? Zelfs jij moet dat toch kunnen inzien? De dood van de drie jongens kwam Israel goed uit om weer duizenden Palestijnen af te maken. En ze komen er, zoals altijd, ermee weg ook! Ik moet op facebook zien wat zich in Palestina momenteel afspeelt, omdat de media niet haar werk doet, behalve propaganda uitspuwen, waar Goebels jaloers op zou zijn.