Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Massale actie tegen ultrarechtse belasting op vrije tijd

  •  
03-06-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2164 keer bekeken
  •  
geenhogerebtw

Een brede coalitie van organisaties uit de cultuur, sport, horeca en media verzet zich tegen de voorgenomen btw-verhoging van Wilders-I. De nieuwe ultrarechtse coalitie van PVV, VVD, BBB en NSC wil de btw op culturele goederen en diensten en logies verhogen van 9 naar 21 procent.

“De voorgenomen verhoging van het btw-tarief gaat onvermijdelijk leiden tot hogere prijzen, wat de toegankelijkheid en betaalbaarheid van sport, media, boeken, cultuur en horeca voor het publiek onder druk zet”, stellen organisaties als NOC*NSF, de KNVB, Koninklijke Horeca Nederland, Kunsten ‘92, NDP Nieuwsmedia en Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

“Geen hogere btw, je belast er heel Nederland mee”, luidt de boodschap die de organisaties verspreiden via een paginagrote advertentie in de kranten. “Het is een extra belasting op je kostbare vrije tijd, op je nieuwsgierigheid, op het toejuichen van je favoriete voetbalteam, op het boek dat je wilt lezen, op je schilderij aan de muur, op je fanfare in de buurt, op een hotelovernachting in het land, op het tijdschrift in de trein, op de kickboksschool in de wijk, en op de krant die je op de hoogte houdt van de wereld om je heen.”

De organisaties roepen het publiek op om de actie via sociale media te delen met de hashtag #geenhogerebtw en om de advertentiepagina voor het raam te hangen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.