Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Schietpartij in Duitse bioscoop

  •  
23-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-06-23-om-16.45.46

© Beeld: Google Maps

Een zwaarbewapende man heeft donderdagmiddag een bioscoopcomplex in het Duitse Viernheim het vuur geopend. Dat meldt de Duitse krant Bild. Daarbij zijn gewonden gevallen.
Het bioscoopcomplex ligt in de omgeving van Mannheim en Heidelberg, in de deelstaat Hessen. Kort na 3 uur ’s middag zou een gemaskerde man gewapend en met een patronengordel om de bioscoop binnen zijn gegaan. Daar schoot hij eerst in de lucht, waarna de bezoekers massaal de bioscoop uit vluchtten. Er zou een bijtend gas zijn gebruikt, wat bij zeker twintig mensen tot verwondingen heeft geleid. Het is onduidelijk of er ook mensen door kogels zijn geraakt.
Duitse speciale eenheden zijn aanwezig bij de bioscoop, waar de man zich heeft verschanst. De omgeving is afgezet. Het is nog niet bekend of er sprake is van een gijzelingsactie.
Update 16:55 uur:  Volgens Bild is de man inmiddels aangehouden. Hij zou uitsluitend in bezit zijn van een stroomstootwapen. Alle verwondingen zijn het gevolg van het gebruikte traangas.
Update 17:06 uur:  De schutter is door de politie bij zijn aanhouding doodgeschoten. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Hessen gezegd. Over de identiteit van de dader is nog niets bekend. De enige verwondingen bij de bioscoopbezoekers zijn veroorzaakt door traangas, ingezet door de speciale eenheden.
Update 17:30 uur:  De Duitse regionale tv-zenders melden dat de politieactie voorbij is. Ook melden zij dat er wel traangas is ingezet, maar dat daarbij – in tegenstelling tot eerdere berichten – geen gewonden zijn gevallen. Het enige slachtoffer was uiteindelijk de gewapende man zelf.

Meer over:

wereld, nieuws, duitsland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.