Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mart Smeets, dit is de man, dit is z'n leven

  •  
09-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
163 keer bekeken
  •  
Mart Smeets is een tv-sportpresentator waar iedereen wat van vindt, zelfs de mensen die geen tv hebben, of niet naar sport kijken, of hem niet kennen. Matthijs van Nieuwkerk presenteert een eerbetoon aan de man waar heel Nederland wel eens mee gedineerd heeft, al zat hij dan aan de andere kant van het scherm. Een Saluut, van Apollohal tot Rio de Janeiro, vanwege de laatste sportzomer met deze legende die 40 jaar lang beeldbepalend was.
"Er zullen een boel mensen zijn die het overdreven vonden, deze zaligverklaring. Als iemand de hatewatchers aan zijn kont heeft hangen, is het de paus van de sportverslaggeving wel. Wie zich aan hem wil ergeren, kan zich aan hem ergeren, helemáál wanneer hij zich een soiree voor Smeetsbewonderaars laat welgevallen. Die bewonderaars zagen dat het goed was, bijvoorbeeld toen hij de belangrijkste les van zijn leermeester en oude baas bij Studio Sport Bob Spaak deelde. ‘Je moet vertellen wat je voelt. Met die boodschap werd je de wei ingestuurd. En eigenlijk ben ik dat een goede veertig jaar blijven doen: vertellen wat je voelt.’Gidi Heesakkers in De Volkskrant"
Die bewonderaars zagen dat het goed was, bijvoorbeeld toen hij de belangrijkste les van zijn leermeester en oude baas bij Studio Sport Bob Spaak deelde. ‘Je moet vertellen wat je voelt. Met die boodschap werd je de wei ingestuurd. En eigenlijk ben ik dat een goede veertig jaar blijven doen: vertellen wat je voelt.’ Gidi Heesakkers in De Volkskrant
 
Er keken 831.000 mensen naar de ode.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.