Joop

‘Mark Rutte en Geert Wilders voor de 400.000ste keer in debat’

  •    •  
15-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2646 keer bekeken
  •  
pieterderks

Over een maand vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Maar wie weet welke standpunten de partijen in de provincie innemen? “Gelukkig kwam EenVandaag gisteren met een aankondiging die ons kan helpen om een keuze te maken. Er komt een debat op 13 maart met zeven politiek leiders over stikstof, migratie en economie. Vooral die laatste twee zijn interessant: politici die niet op de kieslijst staan over onderwerpen waarover de provincie niet gaat.”

“Hoogtepunt van de avond is wat we ondertussen wel de Klassieker mogen noemen: Mark Rutte gaat in debat met Geert Wilders over het thema migratie. Het is een jubileum. Het is inmiddels de 400.000ste keer dat we naar deze krachtmeting mogen kijken. Wat voor verkiezing er ook is, op de een of andere manier eindigt het altijd met Geert Wilders en Mark Rutte die elkaar een wegloper noemen terwijl ze proberen het woord gelukszoeker met zoveel mogelijk walging uit te spreken.”

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

oproerkraaier
oproerkraaier16 feb. 2023 - 10:26

ja, want de MSM is zo verschrikkelijk links! /s

Nicolay2
Nicolay216 feb. 2023 - 10:00

Ik denk dat de PVV gecreëerd is om links buitenspel te houden en het is ze aardig gelukt doordat een behoorlijk groot niet nadenkend deel met de lage inkomens van de bevolking op deze populisten partij stemmen. Wilders was eerst een VVD'er en Bolkestein had het toen ook al veel over die buitenlanders.

Polarisario
Polarisario15 feb. 2023 - 19:14

Onderwerpen waar de provincies niet over gaan? De auteur snapt het niet helemaal. De verkiezingen gaan ook over de eerste kamer en dus ook over het voortbestaan van deze regering. Onderwerpen als migratie en economie zijn dus juist vreselijk belangrijk. Als deze regering (gesteund door PvdA en GL) de meerderheid in de eerste kamer verliest dan is het vrij snel afgelopen met deze wanhopig slechte regeringsploeg. Op het gebied van migratie is dit een dramatisch slechte periode. Ook als je voor onbeperkte migratie bent dan moet je toch ook zien dat het aan alle kanten vastloopt omdat het beleid simpelweg niet klopt. We bouwen bijvoorbeeld volstrekt niet voldoende woningen om de instroom op te vangen. Economie is ook prijsschieten voor de oppositie. Ja we doen het macro-economisch niet verkeerd, maar aan de onderkant van de samenleving zie je dat het mis gaat. Overigens heeft dat een enorm raakvlak met migratie aangezien de migrant daar ongewild voor het grootste deel terecht komt.

3 Reacties
pahan
pahan16 feb. 2023 - 6:22

Aan de onderkant van de samenleving zal het altijd 'mis' gaan. Daar is het de onderkant van de samenleving voor. Als iedereen miljonair is, zal er altijd iemand zijn die net iets minder miljonair is. De verkiezingen gaan gewoon over de provincie. Die ranzige spin van uitgerangeerde wolken gaat ze in de kont bijten, maar zal het politieke proces alleen maar verder frustreren. En voor je het weet hebben de oplichters vliegveld Lelystad toch in bedrijf.

Polarisario
Polarisario16 feb. 2023 - 17:59

@Pahan: nou dan snap jij het ook niet hoor. Indirect wordt de eerste kamer gekozen en staat het voortbestaan van de regering op het spel.

pahan
pahan16 feb. 2023 - 21:11

Ik snap het prima. Begrijp jij het ook?

PVDB2
PVDB215 feb. 2023 - 17:07

En als Nieuwsuur weer politici scherp aan de tand volet en inhoudelijke, kritische vragen stelt, dan is het afvragen of Geert deze keer wel aanwezig zal zijn. In 2021 in ieder geval niet. En aangezien het in feite niet veel met de provincie te maken heeft, maar wel veel invloed op de samenstelling van de eerste kamer, waarvan de meeste mensen überhaupt niet weten wie de lijsttrekker is, komen we weer op de proppen met tweedekamer politici die hun versleten stokpaardjes weer kunnen berijden. Geert die ook niet wilde komen (met een slap excuus, zeer toevallige gebeurtenis) vorig jaar toen Zelenski de tweekamer toesprak. Ik hoop dat het wat kijkcijfers opleverd. Inderdaad zal migratie aan het woord komen. Maar dan hopelijk binnenlandse migratie, van provincie naar provincie. En ook maar hopen dat er geen Israelische bemoeienis is door het bedrijfje van een oud commando. Want ook met dat land, personen met contacten in regeringskringen, daar is Geert en consorten in het verleden wel erg amicaal mee omgegaan. Reden voor de AIVD om de boel eens door te lichten destijds. Maar dat lag natuurlijk aan de elite. Of mainstream media, zeker (BNN/)VARA. Tuurlijk Geert. Je mist er waarschijlijk niks aan dit debat tussen Geert en Mark. Net als 4 jaar eerder tussen Thierry en Mark. Want van eerst genoemde was vaak naar korte tijd weinig meer in de PS te bekennen. https://www.bnr.nl/nieuws/politiek/10314907/aivd-onderzocht-wilders-om-israelische-contacten

Nejras
Nejras15 feb. 2023 - 16:23

“politici die niet op de kieslijst staan over onderwerpen waarover de provincie niet gaat.” Eh waarom gaat rutte eigenlijk in debat met wilders? Kan iemand dat uitleggen? Vooralsnog vind ik het de grootst mogelijke onzin. Leg de kiezer liever uit waar de provincies over gaan, waar je de relevante programma’s vind en houd op er een nationale politieke poppenkast van te maken. Mr. Derks was weer op dreef.

1 Reactie
Polarisario
Polarisario16 feb. 2023 - 18:41

@Nejras: die provincies zijn ondergeschikt aan het belang voor de eerste kamer. In feite zal de regering waarschijnlijk vallen als ze zonder de steun van PvdA en GL geen 38 zetels daar halen. Eigenlijk is het natuurlijk raar dat een regering met de pakweg 24 zetels die ze nu in de peiling hebben niet opstapt. Ook raar dat die twee linkse partijen deze regering in het zadel zal houden als ze dat kunnen.

EricDonkaew
EricDonkaew15 feb. 2023 - 14:44

Rutte heeft een grote persoonlijke voorkeur voor Wilders. De laatste was zijn persoonlijke mentor toen Rutte als jong broekje in de Tweede Kamer kwam. Dat heeft een aantal jaren geduurd. Zonder Wilders was Rutte nooit geworden wat hij nu is en dat weet onze huidige mp ook. Ik zeg dit zonder waardeoordeel. Het is gewoon zoals het is.

Ejoth
Ejoth15 feb. 2023 - 14:32

Wat ik graag zou willen horen is een inhoudelijke discussie belicht vanuit verschillende hoeken ondersteund door feiten in plaats van een gesprek waar of alle voor of alle tegenstanders aan een tafel zitten. De kiezer moet wat te kiezen hebben op basis van feiten. Benieuwd of de MSM dat voor elkaar krijgen. Wat denkt U ?