Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mark Rutte doet wat hij belooft

  •  
16-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De hardwerkende Nederlander krijgt de rekening van de crisis voor zijn kiezen
In april 2010 schreef ik dat de hardwerkende Nederlander bij de VVD niets te zoeken had. De voorstellen in het VVD-verkiezingsprogramma zouden hen hard treffen. De begroting voor 2012 toont de harde realiteit. De hardwerkende Nederlander krijgt de rekening van de crisis voor zijn kiezen.
Alleenverdieners
In 2012 gaan we er met zijn allen 1% op achteruit. Zoals verwacht gaan uitkeringsgerechtigden er wat meer op achteruit dan anderen, maar opvallend genoeg zijn het degenen die het hardst werken die er het meest op achteruit gaan. De alleenverdieners (niet te verwarren met alleenstaanden) met een laag tot redelijk inkomen leveren minimaal 2% in. Met een gezin rondkomen van één inkomen was al niet makkelijk en dat wordt volgend jaar dus weer een stukje moeilijker.
CDA
Het CDA lijkt de onderhandelingen verloren te hebben. Niet alleen de eenverdieners gaan er fors op achteruit, ook de grote gezinnen leveren flink in. Beide groepen zijn zwaar oververtegenwoordigd binnen de CDA-achterban. Ook andere voor het CDA belangrijke terreinen, zoals ontwikkelingssamenwerking, worden niet ontzien.
Ontzien
Vooral diegenen die gebruik maken van de zorgtoeslag, kinderbijslag, kinderopvang en huurtoeslag worden door de bezuinigingen getroffen. Juist mensen met een modaal inkomen zullen de gevolgen daarvan voelen. De renteniers met een koopwoning worden natuurlijk ontzien. De hardwerkende Nederlander heeft bij de VVD dus nog steeds niets te zoeken.

Meer over:

opinie, economie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.