Joop

Marion Koopmans: nieuwe Delta-variant genoeg reden voor blinde paniek

  •    •  
24-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Geen video? Pas je cookie-instellingen aan of klik hier.
Deze week kwam de nieuwe afstammeling van de Delta-variant in het nieuws. Viroloog Marion Koopmans maakt zich zorgen, vertelde ze zaterdagavond bij Spaanders. “Jaap van Dissel heeft gezegd dat er nog geen enkele reden is voor paniek, dus dat lijkt me genoeg reden voor blinde paniek.”
Ook liet Koopmans haar licht schijnen over De Dansmarathon. “Voor de dansers is er volgens mij medisch gezien niet heel veel risico. Het risico zit meer bij de kijkers. Als je zolang wordt blootgesteld aan lelijke televisie kun je een kleine ontsteking krijgen aan het hoornvlies.”
De eveneens aanwezige John de Mol was ondertussen jaloers op het NOS Journaal. “Je moet opletten wat er de komende tijd gaat gebeuren met de kijkcijfers. Afgelopen week werd bekend dat Ron Fresen ongeneeslijk ziek is. Heel vervelend, maar hij blijft de komende maanden nog doorwerken. Dat is een meesterzet. Ga je toch iedere dag even kijken of Ron er nog staat.”
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Bert de Vries
Bert de Vries25 okt. 2021 - 6:11

De karikatuur van Koopmans was een schets van de werkelijkheid. In de media is Koopmans een nietszeggende gewichtigdoende uiterst loyale medeweker van een club pijpendansers. Aangestuurd door Van Dissel en het kabinet.

FredD2
FredD225 okt. 2021 - 3:45

Dusss... ik heb mij rotgelachen zeker aan het einde. Tussen minuut 10 en 11 deden zij een Trump juniortje waar op deze site nog schande van gesproken werd, maar wat hier dan niet erg is, maar vooral dat stukje dat Rutte in Brussel is. Briljant. Dit gebeurt niet vaak meer. Links had vaak humor omdat zij tegen heilige huisjes aan durfde te schoppen, maar links heeft nu meer heilige huisjes dan wie dan ook dus valt er weinig te schoppen en is er ook weinig humor te vinden aan linkerzijde. Echter deze aflevering, tenminste het kwartiertje dat ik er hier naar heb gekeken was erg vermakelijk.

The Apple
The Apple25 okt. 2021 - 0:49

Ik vind dat er best wat meer aandacht zou mogen zijn voor de wijze woorden van Berghuis

Nelisje
Nelisje24 okt. 2021 - 10:02

Alleen al dat woord paniek, tjee.

nikita72
nikita7224 okt. 2021 - 8:27

Volgens mij is Marion Koopmans zeer deskundig op het gebied van corona-virussen. ...On 2 December 2020, Koopmans was appointed to the 13 member team of the World Health Organization's investigation into the origins of COVID-19... https://en.wikipedia.org/wiki/Marion_Koopmans Ik vind raar dat ze zo'n lollige opmerking over de Dansmarathon maakt. Daardoor ga ik ook twijfelen aan haar opmerking over de Delta-variant en zijn nakomelingen.

6 Reacties
Gaanweweer2
Gaanweweer224 okt. 2021 - 9:29

Grap Uw hoofd

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl24 okt. 2021 - 15:27

peinzer denkt: "Volgens mij is Marion Koopmans zeer deskundig op het gebied van corona-virussen." Volgens mij is zij een dierenarts, doch dit terzijde, want deze Mevr. Koopmans is een satiricus in een satirisch programma. Even voor de duidelijkheid en om verdere blinde paniek te voorkomen bij hen die reeds beschermd zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe24 okt. 2021 - 18:13

Terzijde, de echte Marion Koopmans heeft er het nodige bijgeleerd sinds ze in 1983 aan de Universiteit Utrecht afstudeerde als dierenarts.

PintOfAle
PintOfAle25 okt. 2021 - 9:06

@DanielleDefoe Ja maar het bekt zo lekker... Alsof die studie niets voorstelt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 okt. 2021 - 10:25

PintOfAle 25 oktober 2021 at 11:06 Het zal wel weer een ongeinformeerde poging zijn om de deskundigheid van Koopmans onderuit te halen.

PintOfAle
PintOfAle25 okt. 2021 - 12:19

@DanielleDefoe Klopt, zag het in het verleden ook regelmatig over andere leden van het OMT voorbij komen.