Joop

Marine Le Pen vraagt onderzoek naar buitenlandse inmenging. Conclusie: haar partij loopt aan de leiband van Moskou

  •  
02-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2394 keer bekeken
  •  
lepenpoetin

Een parlementaire commissie die op verzoek van Rassemblement National (RN) onderzoek heeft gedaan naar buitenlandse inmenging, is tot de conclusie gekomen dat de partij van Marine Le Pen onder invloed staat van Moskou. In een vernietigende conclusie schrijft onderzoeker Constance Le Grip dat het racistische RN een ‘transmissiegordel’ is van de Russische machthebbers.

RN had zelf om het onderzoek gevraagd in de hoop dat de onderzoekers het blazoen van de partij zouden oppoetsen. Le Pen staat te boek als een bewonderaar van massamoordenaar Vladimir Poetin. In 2014 sloot haar partij een lening van 9 miljoen euro af bij een Russische bank. Na de Russische invasie in Oekraïne liggen de banden van extreemrechtse Europese partijen met Moskou onder een vergrootglas.

Le Grip wijst erop dat de Russische expansiedrift nooit problematisch is geweest voor Le Pen. Na de annexatie van de Krim in 2014 zocht haar partij zelfs nadrukkelijk aansluiting bij Rusland. Tijdens de Franse presidentscampagne van 2017 sprak Le Pen af met Poetin in het Kremlin. Nu de resultaten van het onderzoek bekend zijn, jammeren RN-parlementariërs dat het rapport “oneerlijk” is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (47)

Roep en Toeter
Roep en Toeter3 jun. 2023 - 17:52

Le Pen heeft 9 miljoen euro geleend bij een Russische bank en in 2017 was ze op bezoek bij Putin. Waaruit bestaat nu de buitenlandse inmenging van Rusland in Frankrijk? Ongetwijfeld zullen de Russen net als iedereen proberen om hun invloed te doen gelden in andere landen. Maar dat gaat ze niet best af. De door het Westen gesteunde coup in 2014 door corrupte machthebbers in Oekraïne hebben de Russen niet kunnen voorkomen. De op agressieve op expansie beluste NAVO kernwapenmacht hebben ze niet kunnen weerhouden steeds verder op te rukken naar het Oosten tot pal aan de Russische grens. Met als gevolg dat we nu in oorlog zijn met de Russen. Uitgelokt volgens de Paus. Dankzij buitenlandse beïnvloeding door het Westen. Kost miljarden, mensenlevens etc. Maar dan draait in ieder geval je eigen wapenindustrie van de rijken met dikke winst op kosten van arbeiders die de rekening weer krijgen. De rijen voor de voedselbanken en voor luxe vliegvakanties worden steeds groter.

Pater
Pater3 jun. 2023 - 3:00

Uiterst verontrustend. Te meer waar Le Pen bij de laatste presidentverkiezingen 13.297. 760 stemmen haalde, 41,45 %.

Joost Spits
Joost Spits2 jun. 2023 - 14:20

Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt... Marine le Pen moet zich niet van de domme houden. Als je bereid bent om van een massamoordenaar € 9 miljoen aan te nemen, ben je geen knip voor je neus waard. Het was in den beginne (jan. 2000) bekend dat Putin een protégé is van de KGB, het tegenwoordige FSB. Jarenlang aan het hoofd gestaan van deze ongure organisatie, waar ze leren en alles doen wat God verboden heeft. Je met zo iemand verbinden - en dat doe je door € 9 mil. van Putin aan te nemen, - maakt Le Pen zichzelf chantabel en compromiteert ze zichzelf. Een beetje hetzelfde verhaal als die andere Putin- hielenlikker Thierry Baudet, die zelfs zo erg gecompromiteerd is dat hij in de Tweede Kamer weigert de agressie van Rusland tegen Oekraïne te veroordelen... NSB mentaliteit...

1 Reactie
Selecterized
Selecterized2 jun. 2023 - 20:25

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen2 jun. 2023 - 13:21

Rechts en ultrarechts heeft altijd een enorm grote bek over persoonlijke vrijheid, vrijheid van meningsuiting (incl. het verkondigen van regelrechte leugens en complottheorieën) en zelfbeschikkingsrecht. Tót het over de persoonlijke vrijheid van een heel volk gaat, want dat mag rustig opgeofferd worden aan de luimen van een massamoordenaar, tót het over het blokkeren van een snelweg door extinsion rebellion gaat, want als extinsion rebellion zoiets doet is dat veel erger als wanneer de onvolprezen agrariërs de snelwegen met hun tractoren blokkeren en de bermen volplempen met asbest. Rechts en extreem rechts weten ook exact de partijen die ooit in de Russische shit trapten te benoemen, maar je hoort ze nooit over Hitler. Voor extreem rechts geldt voortschrijdend inzicht niet, want daar doen ze zelf niet aan. Ze doen sowieso niet aan inzicht, want dan zouden ze weten dat het huidige Rusland niets met communisme te maken heeft, niets met socialisme, laat staan met sociaal democratie. Rechts en extreem rechts kennen zelfs het verschil niet tussen socialisme en nationaal socialisme en zullen ook nooit de moeite nemen zich eens in dat verschil te verdiepen. Verder is het heel simpel: De Russische Federatie is een soeverein buurland binnen gevallen waar het plunderend, moordend en verkrachtend rondtrekt. Dat hoor je te verwerpen en daar is geen nuancering bij mogelijk. Ook niet doormiddel van het gewauwel van Baudet, Wilders, de SP, Wendela de Vries of de Golfgroep.

5 Reacties
Selecterized
Selecterized2 jun. 2023 - 20:34

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Andreas4
Andreas42 jun. 2023 - 21:49

"Dat hoor je te verwerpen en daar is geen nuancering bij mogelijk. Ook niet doormiddel van het gewauwel van Baudet, Wilders, de SP, Wendela de Vries of de Golfgroep." Het wordt toch ook verworpen door de SP, of heb ik iets gemist?

Joost Spits
Joost Spits3 jun. 2023 - 7:44

Het is juist wat u zegt. In een notendop komt het steeds op hetzelfde neer: Alles wat extreem is ( extremistisch), - rechts of links is, - is een gevaar voor een samenleving. In feite vaak met criminele gevolgen.

Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen3 jun. 2023 - 11:11

@Andreas4, De SP wil inzetten op een wapenstilstand en onderhandelingen. Ik vrees dat het eerste er toe zal leiden dat Rusland tijd heeft en neemt om een nieuwe inval voor te bereiden. Onderhandelingen? De onderhandelingen zullen per definitie ongelijkwaardig zijn en er op neer komen dat Oekraïne land en daarop woonachtige bevolking moet opofferen. Die keuze is aan Oekraïne en niet aan ons. @Selecterized Ik meende dat de VVD liberaal is. Is niet mijn partij, maar met rechts en ultrarechts bedoel ik partijen als JA21, Van Haga, PVV, Baudet etc. Ik onderscheid vier groepen die de wapenleveranties aan Oekraïne willen stoppen: 1: de mensen die het geen barst interesseert, zolang de prijs van het gas en de inflatie maar laag blijven. 2: de mensen die het met Poetin eens zijn. 3: de mensen die met het leven van Oekraïners als inzet, een beroep doen op waarden als pacifisme Voor die drie groepen heb ik geen goed woord over. 4: de groep die als de dood is voor WO3 en een kernoorlog. Die groep snap ik volkomen want dat is inderdaad een groot dilemma. De vraag blijft wel of het stoppen met wapenleveranties die oorlog zullen voorkomen of juist bespoedigen en ik vrees voor het laatste.

Joost Spits
Joost Spits4 jun. 2023 - 1:14

@ Adrienne van Diepen u schrijft: "Rechts en extreem rechts kennen zelfs het verschil niet tussen socialisme en nationaal socialisme en zullen ook nooit de moeite nemen zich eens in dat verschil te verdiepen." Kent u het verschil eigenlijk wel? Het is wel belangrijk dat uzelf het verschil tussen politiek rechts en (extreem) ultra rechts uitelkaar houdt. U noemt die twee stromingen nu in een adem en dat is ongenuanceerd en onjuist. De VVD steunen Oekraïne met raad & daad; dat valt gewoon niet te ontkennen. En dat is een rechtse politieke partij. Zolang links of rechts niet ultra of extreem is, en dat betekent tolerant naar andere politieke partijen of opvattingen en respect voor democratische beginselen.

Gentleman
Gentleman2 jun. 2023 - 11:16

In Nederland heeft Poetin ook een paar prima vrienden. Wilders, Eerdmans en Baudet.

EenMening3
EenMening32 jun. 2023 - 10:08

Aangezien Poetin een grote vijand is van het Westen is en bovendien een bedreiging voor Europa, is begrip voor Poetin niet meer iets vrijblijvends. Dat is het eigenlijk al niet meer sinds de annexatie van de Krim in 2014. Wie niet uitdrukkelijk afstand neemt van Poetin en zijn misdadige regime, zit gewoon fout. Dat geldt voor Le Pen, maar net zo goed ook voor de hier aanwezige (crypto)-Putinversteher. Er is, net als tijdens WOII, geen tussenweg mogelijk.

2 Reacties
Robbin_T
Robbin_T2 jun. 2023 - 12:31

"Er is, net als tijdens WOII, geen tussenweg mogelijk. " Gezien wij toch niet helemaal zin hebben om Putin echt te verslaan in een alles vernietigende oorlog zal er op een gegeven moment toch echt gewoon gepraat gaan worden over een oplossing. Er komt uiteindelijk een tussenweg.

Andreas4
Andreas42 jun. 2023 - 21:54

@Robbin: er komt een tussenweg wat betreft de oorlog en vijandelijkheden. Dat betekent niet dat de vriendschapsbanden (als je dat zo mag noemen) met Poetin en zijn kliek hersteld gaan worden. Nieuwe vriendschapsbanden met Rusland zijn w.m.b. pas mogelijk als het huidige regime helemaal verdwenen is.

Cor van de Zaak
Cor van de Zaak2 jun. 2023 - 9:49

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Markzelluf
Markzelluf2 jun. 2023 - 9:21

Het feit dat FN zelf om het onderzoek vroeg, vind ik positief. Eruit blijkt dat ze zich van geen kwaad bewust waren. Het afsluiten van een lening bij een buitenlandse bank lijkt mee ook niet per se een aanwijzing van buitenlandse inmenging. Wellicht leent D66 wel geld van Credit Suisse, maar niemand zal dan beweren dat de partij wordt beïnvloed door Zwitserland. Subsidies die sommige politieke partijen krijgen en kregen van buitenlandse regeringen (SP China, voorloper GL van Rusland) zijn veel sterkere aanwijzingen voor inmenging. Dat moet je niet willen, lijkt me. Maar laten we ervan uitgaan dat het rapport klopt. Hopelijk doet FN er dan haar voordeel mee en lossen ze de lening af of sluiten die over naar een Franse bank. Of FN dan een nette partij wordt, weet ik nog steeds niet, maar het verwijt dat ze aan een buitenlandse leiband lopen uit financiële overwegingen, kunnen we niet meer maken.

5 Reacties
Zandb
Zandb2 jun. 2023 - 10:23

Mark Even zo goed kun je stellen dat het FN 'de bui al zag hangen' en maar zelf om een onderzoek vroeg om zichzelf in een slachtofferrol te kunnen plaatsen. Ik weet natuurlijk niet wat er precies aan de hand is - u kunt gelijk hebben - maar u plaatst het FN wel heel kritiekloos in die slachtofferrol. Tel daarbij op dat de financiën niet de enige motivering is van de onderzoekscommissie, en uw eindconclusie, ik citeer: ".....het verwijt dat ze aan een buitenlandse leiband lopen uit financiële overwegingen, kunnen we niet meer maken." is een onverantwoorde.

Martin van der Linde
Martin van der Linde2 jun. 2023 - 10:44

Het gaat niet om LePen maar over de partij en infiltranten. Dat zij daar niet van op de hoogte lijkt me voor de hand liggend. Bovendien kan ze nu ontkennen op de hoogte te zijn. Baudet werd ook benaderd door Russen net als Trump. En nu blijkt dat in RN ze zelfs invloeden ed hebben op het beleid. Ze weten waar ze moeten zijn. Een geslaagde infiltratie.

Markzelluf
Markzelluf2 jun. 2023 - 12:42

Dag Zand en Martin, natuurlijk zou het kunnen dat FN ‘de bui al zag hangen’ en ook ‘kunnen er best Russische infiltranten’ bij FN zijn. En toegegeven; het lijkt me geen frisse partij. Maar als onze instelling altijd is dat wat anderen doen ‘niet goed is of niet deugt’, wat van maatschappij krijg je dan? Ik zeg niet dat jullie zo in het leven staan, maar die sfeer hangt vaak op dit platform. En hypocrisie. Voorbeeld: elders staat een post over grensoverschrijdend gedrag in het Europees parlement. En daar wordt ook de Telegraaf bij gesleept, want altijd fout, oorlog of niet. Maar ook binnen de vara komt grensoverschrijdend gedrag voor. Daar zei ik iets over, maar ja, we wijzen liever naar anderen, dus mijn post werd geweigerd. Ik verbaas me.

Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen2 jun. 2023 - 13:29

Zwitserland staat niet bepaald bekend als dictatuur en staat er evenmin om bekend vliegtuigen uit de lucht te schieten en anderen de schuld te geven, tegenstanders op westers grondgebied te vergiftigen, diplomaten in elkaar te slaan zoals dat in het vriendschapsjaar met een Nederlandse diplomaat in Moskou gebeurde, verkiezingen in andere landen te beïnvloeden, voorzieningen in andere landen te bombarderen met Ddos aanvallen etc.. Om van "speciale militaire operaties" nog maar te zwijgen. Ongetwijfeld zijn dit maar details, maar toch....

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 jun. 2023 - 14:45

'Maar als onze instelling altijd is dat wat anderen doen ‘niet goed is of niet deugt’, wat van maatschappij krijg je dan?' Dat helpt niet, maar wat nog minder helpt is om dan maar zaken die niet goed zijn of niet deugen acceptabel maken. Dan krijg je de gepolariseerde maatschappij die we nu hebben.

VeganHarrie
VeganHarrie2 jun. 2023 - 8:52

Raar hoor, dat juist extreme nationalisten zich door buitenlanders laten beinvloeden.

1 Reactie
Zandb
Zandb2 jun. 2023 - 10:28

Harrie Dat komt omdat nationalisten geen nationalisten zijn maar lieden die inwoners van een land indelen op grond wel heel bijzondere kenmerken waarbij het 'nationale aspect' slechts een cosmetische rol speelt. (Cosmetisch dus, om de ware doelstellingen te verbergen.)

Robbin_T
Robbin_T2 jun. 2023 - 7:54

Iemand betichten van banden met Moskou is het McCarthism van de 21e eeuw maar dan vanuit linkse hoek. Wat op zich verwonderlijk is want in dezelfde kringen was men in de 20e eeuw juist groot voorstander van banden met Moskou. Het kan verkeren.

21 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens2 jun. 2023 - 9:05

@ Robbin "Het kan verkeren" Ja. Op zich niet 'verkeerd' toch? En hoe 'verkeerd' /veranderd ben jijzelf? Of houd jij je nog steeds vast aan Poetin? Geloof jij echt in dat linkse McCarhisme? Dus dat links bezig is met een soort heksenjacht op pro-Poetinisten? Dus Rutte is ook links? En Hoekstra et cetera? Heb jij je eigen reactie wel goed doordacht? Of ben jij simpel vóór Poetin? En zit je gewoon een beetje te trollen?

Vuurrood
Vuurrood2 jun. 2023 - 9:12

Robbin T: Waarom schrijft jij eigenlijk regelmatig regelrechte onzin hier op Joop? Op wiens loonlijst sta jij eigenlijk?

Robbin_T
Robbin_T2 jun. 2023 - 9:23

@Vuurrood Werd Trump ook niet beticht van banden met Moskou waar bij nader onderzoek niets van leek te kloppen? Overigens, zijn hier loonlijsten waar mensen op staan om te posten? Zo ja meld ik mij graag aan en tegen een redelijke vergoeding zal ik voortaan de wenselijke mening ventileren.

Eric Minnens
Eric Minnens2 jun. 2023 - 10:06

@Robbin Kom maar bij mij op de loonlijst. Niet voor wenselijke, maar voor onwenselijke meningen. Ik betaal met oorvijgen. Twee oorvijgen per onwenselijke mening.

Woeki Hypo
Woeki Hypo2 jun. 2023 - 10:22

@ Eric Minnens, 2 jun. 2023 - 11:05, McCarthyisme, vanuit de linkse hoek. Interessante opmerking van Robbin. Ik vrees, dat er te veel waarheid in zit. Is je niet opgevallen, dat links, Joop, en progressief (van hoogopgeleiden) tegenwoordig sterk binair gepolariseerd denken (negatieve retoriek)? Met zelfs een voorkeur voor "Goede" censuur met repressie. Waarbij ze negatief retorische termen overnemen, welke eerder bij elitair rechts lijken te behoren. Dat is precies het verkeerde denken van de geschiedenis, dat we bij elitair rechts of het Westers globaal neoliberalisme ook aantreffen. Globaal neoliberalisme (binnenlands of buitenlands) is ook een Restauratie en een sociaal darwinisme. Woeki Hypo is gematigd liberaal.

Zandb
Zandb2 jun. 2023 - 10:33

Robbin Als er toen, ten tijde van McCarthy werkelijk bewijzen waren dat iemand in de Vs de Sovjet Unie ten dienste stond, zou u dan willen beweren, dat McCarthy een schurk was? Ik wil maar zeggen, daar gaat het om: Bewijzen. U kunt toch moeilijk ontkennen dat o.g.v. de aangedragen kloppende feiten het FN in deze zin niets aan te rekenen valt? Oh ja, en dit, ik citeer: "Werd Trump ook niet beticht van banden met Moskou waar bij nader onderzoek niets van leek te kloppen?" is keihard gelogen.

MG1968-2
MG1968-22 jun. 2023 - 10:35

@Woeki "Woeki Hypo is gematigd liberaal. " Maar gaat nooit in op kritiek op zijn stellingen en zal alleen als hij applaus van rechts krijgt deze in ontvangst nemen. I'll pass.

Martin van der Linde
Martin van der Linde2 jun. 2023 - 10:50

Robbin, en wat is er tegen om op te treden tegen de Nazis van de 21ste eeuw? Of vind je wat Rusland doet gewoon moet kunnen? Wat Trump betreft, je onwetendheid is ontroerend. Mullers conclusie was dat er wel degelijk banden waren. Maar Trump heeft die conclusie laten weg lakken door zijn minister van Justitie.

Eric Minnens
Eric Minnens2 jun. 2023 - 11:17

@Woeki Hypo Hoe kun je anders op het neoliberalisme reageren dan het met alle macht proberen tegen te werken? Polarisatie (vanuit links) is in dit verband volgens mij de enig juiste instelling. Maar om links nu een soort McCarthyisme in de schoenen te schuiven lijkt mij ver over de rand gaan. Het verdedigen van Poeten lijkt mij uiterst onbetamelijk, en daar mag wat mij betreft net zo hard tegen worden geageerd als tegen het neoliberalisme. Overigens vind ik het, zoals betoogd, helemaal niet gek als mensen van mening veranderen, en wellicht eerst een tijdje (naïef) met Poetin wilden samenwerken, om vervolgens (plots) te ontdekken op het volstrekt verkeerde paard te hebben gewed. Ondanks alle polarisatie dienen we natuurlijk wel zo genuanceerd mogelijk tegen allerlei ontwikkelingen aan te kijken. Niet polariseren omdat het zo lekker is om te polariseren...

Robbin_T
Robbin_T2 jun. 2023 - 11:28

@Eric Minnens "Kom maar bij mij op de loonlijst. Niet voor wenselijke, maar voor onwenselijke meningen. Ik betaal met oorvijgen. Twee oorvijgen per onwenselijke mening. " Is dit een poging tot heropvoeding? Dat is dan wel weer iets klassieks 20ste eeuws Russisch.

Mag
Mag2 jun. 2023 - 12:21

@ Eric Minnens, 11.05 Wat voor onzin schrijft u om uw voorganger waarop u reageerde in discredit te brengen. Dat zijn geen echte argumenten, alleen insinuaties. Dat is inderdaad niet links om Vóór wapenleveranties te zijn, om diplomatie uit de weg te gaan, om VS tot je vriend bombarderen (letterlijk en figuurlijk) om feiten niet te willen zien of in historisch verband te willen plaatsen. Dat is niet links of u moet behoorlijk in de war zijn.

Mag
Mag2 jun. 2023 - 12:31

@Vuurrood En op welk lijstje staat U, zoveel onzin dat van u + gelijkgestemden vloeit, dat kan ik me niet voorstellen dat het niet vergoed is. Wie is uw werkgever? om u met hetzelfde wapen te bestrijden. Mag dat? Ik zou me schamen zoveel niet op feiten gestaafde rommel te produceren.

Robbin_T
Robbin_T2 jun. 2023 - 12:34

@Martin van der Linde "Robbin, en wat is er tegen om op te treden tegen de Nazis van de 21ste eeuw? Of vind je wat Rusland doet gewoon moet kunnen? " Ik vind zeker niet dat wat Rusland doet gewoon moet kunnen maar om ze nou het absolute kwaad te noemen gaat ook wat ver. Dan hebben wij in het Westen een enorme berg boter op ons hoofd.

Vuurrood
Vuurrood2 jun. 2023 - 13:50

Robbin T; Jij schrijft: Werd Trump ook niet beticht van banden met Moskou waar bij nader onderzoek niets van leek te kloppen? Een regelrechte leugen. Er bleek van alles aan te kloppen. Dus mijn vraag op welke loonlijst jij staat is een terechte vraag.

Vuurrood
Vuurrood2 jun. 2023 - 13:55

Mag: Jij vraagt wie mijn werkgever is. Dat zal ik jouw eens haarfijn uit de doeken doen alhoewel ik betwijfel of een zeer rechts persoon die uiteenzetting zal begrijpen. Wel nu, mijn werkgever heet sociaal fatsoen! Enig idee wat sociaal fatsoen is? Jij schrijft warempel foutloos het woord "schamen". Enig idee wat dat woord inhoud?

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 jun. 2023 - 14:49

Links / rechts en het leveren van wapens: Einstein was pacifist, en toch begreep hij en steunde hij bewapening. Het bijstaan van mensen is links, het aan hun lot overlaten van mensen is rechts. Ook als het gaat om oorlog.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 jun. 2023 - 14:52

Woekie vindt het weer een interessante gedachte om 'Mccarthism' te constateren. Dan moet hij wel laten zien dat het om een heksenjacht gaat. Ik denk dat Woekie zijn eeuwige 'gematigd liberaal' zo langzamerhand beter kan weghalen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 jun. 2023 - 14:58

'Iemand betichten van banden met Moskou is het McCarthism van de 21e eeuw maar dan vanuit linkse hoek. ' 'Ik vind zeker niet dat wat Rusland doet gewoon moet kunnen maar om ze nou het absolute kwaad te noemen gaat ook wat ver.' niemand noemt Rusland het absolute kwaad in welke reactie dan ook. je overdrijft dus om die overdrijving te gebruiken om een heksenjacht te suggereren. Interessante gedachte.

Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen2 jun. 2023 - 15:13

Tot in de 21e eeuw waren er wel meer stromingen voor goede banden met Moskou. Vandaar dat zo ongeveer iedereen de reet van Poetin likte, er stelselmatig voorbij werd gegaan aan de belangen van en de waarschuwingen door Oekraïne en de Baltische Staten. Geen lievvver Persoon als Poetin, een Krim kon gewoon geannexeerd worden, een MH17 uit de lucht worden geknald en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit alles vanwege onze onvolprezen handelsbetrekkingen en het goedkope gas. Maar ach, u hebt ongetwijfeld zelf onderzoek gedaan. En daaruit is vast gekomen dat Rusland, waarop sedert 1945 geen bom gevallen is, zich vréééselijk bedreigd voelt door de NAVO en daarom een land aan is gevallen dat helemaal geen NAVO lid was. Fijn weekend verder en besteedt eens wat minder tijd aan zelf onderzoek doen en wat meer aan zelfonderzoek.

Eric Minnens
Eric Minnens2 jun. 2023 - 20:10

@Mag "Dat is inderdaad niet links om Vóór wapenleveranties te zijn, om diplomatie uit de weg te gaan, om VS tot je vriend bombarderen (letterlijk en figuurlijk) om feiten niet te willen zien of in historisch verband te plaatsen" Oké, als jij dat vindt... Heb je nog meer voorbeelden van wat niet links is? En waar heb ik gezegd dat dat wél links is? Over insinuaties gesproken...

Eric Minnens
Eric Minnens2 jun. 2023 - 20:20

@Robbin "Is dit een poging tot heropvoeding?" Nee, dat lijkt me onbegonnen werk. Is trouwens meer klassiek 20e eeuws Chinees dan klassiek 20e eeuws Russisch. Wees maar blij dat je geen Oeigoer bent.

PVDB2
PVDB22 jun. 2023 - 7:51

Ook onze eigen Blondie, die ooit misschien nog een nummer uit brengt onder de titel Vladi, Vladi, heeft een bezoekje gebracht aan het Kremlin. Nadat Rusland de Krim was binnengevallen, nadat bekend werd dat Rusland achter MH17 zat. Met als gevolg 198 overleden Nederlanders die een partner en of kinderen in rouw achterlieten. En trost op de foto ging achter de katheder van Poetin. En met zijn speldje. Zijn weigering Zelenski te ontmoeten, de Magninsky wet uit te breiden. Motie 35925.Waar toevallig alle extreemrechtse clubjes tegen waren. Opmerkelijk.

Top jop
Top jop2 jun. 2023 - 7:21

Wel opmerkelijk dat het rapport is geschreven door Iemand van een andere politieke partij “ Dans un rapport accablant rédigé par la députée Renaissance Constance Le Grip, la commission accuse le RN” Ik begrijp dat er een debat komt en dat er wordt gesproken over een politiek gekleurd rapport. Of dat waar is, zal later duidelijk worden.

3 Reacties
Zandb
Zandb2 jun. 2023 - 10:35

Top Had u misschien liever gezien dat het VN zichzelf onderzocht had?

Top jop
Top jop2 jun. 2023 - 13:19

Nee, onafhankelijk. Alsof Ajax een rapport gaat schrijven over Feyenoord.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 jun. 2023 - 17:23

Ik dacht dat RN er zelf om gevraagd had. Maar bij het verkeerde loket volgens jou?