Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marine Le Pen verduisterde geld dat was bestemd voor medewerkers

  •  
17-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1602 keer bekeken
  •  
marinelepen

Extreemrechtse politici bevestigen maar al te graag het bij hun achterban populaire vooroordeel dat alle politici zakkenvullers zijn. In Nederland hebben we Thierry Baudet die in allerlei schimmige handeltjes zit en zijn neveninkomsten niet opgeeft, in Frankrijk is er Marine Le Pen. De extreemrechtse presidentskandidaat wordt beschuldigd van het verduisteren van 137.000 euro.

Mediapart bericht dat uit een rapport van het Europese fraudebestrijdingsorgaan Olaf blijkt dat Le Pen geld dat was bedoeld voor medewerkers, achterover heeft gedrukt. De extreemrechtse politica die van 2004 tot 2017 in het Europees Parlement zat, gebruikte de 137.000 euro onder meer voor persoonlijke uitgaven en betalingen aan bedrijven die zijn gelieerd aan haar partij.

Ook Le Pens vader Jean-Marie, haar ex-partner Louis Aliot en partijbestuurder Bruno Gollnisch worden beschuldigd van fraude. In totaal gaat het om een bedrag van zes ton.

Over een week vindt de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen plaats, waarin Le Pen het opneemt tegen president Macron.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.