Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Marianne Thieme zet tanden in 'bekeerde' Dijkhoff

  •  
18-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
keejole
Het wordt het belangrijkste politieke debat van het jaar genoemd maar daar was in het begin nog weinig van te merken. “Wilders gebruikte zijn spreektijd eigenlijk alleen om het proces dat tegen hem gevoerd wordt, te beïnvloeden. Het ging hem alleen over hemzelf, hij wekte niet de indruk dat hij iets voorbereid had of zich had ingelezen. En daar krijgt hij dan een ton per jaar voor,” aldus Francisco van Jole bij De Nieuws BV. Zijn collega-commentator Peter Kee haalde aan dat Wilders opperde om de opbrengst van de beursgang van ABNAMRO terug te geven aan de burger, een idee waar hij D66-leider Rob Jetten bijna in mee leek te krijgen.
Daarna gaat het over de rol van Dijkhoff die volgens Van Jole een draai van 140 graden maakt door zich af te keren van het aandeelhouderskapitalisme. Hij oogst daarmee lof van PvdA, GL en SP. “Een kus des doods,” vertelt Peter Kee. Van Jole meent dat het enige heldere oppositiegeluid vooralsnog komt van Marianne Thieme die vindt dat Dijkhoff eerst maar eens door het stof moet omdat de VVD immers jarenlang het tegenovergestelde beleid heeft gevoerd, met alle gevolgen van dien.
Meer Kee & Van Jole? Natuurlijk! Abonneer je op de podcast en ontvang iedere week gratis het nieuwste commentaar. Via RSS , iTunes of Stitcher.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.