Joop

Marcel van Roosmalen ernstig bedreigd na satirische column over FvD'er Van Meijeren

  •    •  
18-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4104 keer bekeken
  •  
724d98af-bb56-4188-b55c-67e9b9091173

Columnist Marcel van Roosmalen wordt bedreigd nadat hij in een satirische column in het radioprogramma De Nieuws BV Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren op de hak heeft genomen. In de column noemde Van Roosmalen de FvD’er onder meer een ‘spion van Vladimir Poetin’ en ‘een lizard’. 

De column leidde direct tot bedreigingen online, maar ook ontving hij dreigende post op zijn huisadres, waaronder een NSB-vlag. De bedreigingen namen nog verder toe nadat de extremistische complotomroep Ongehoord Nederland aandacht aan de column besteedde. Donderdag deelde iemand op Twitter het adres van de opvang van Van Roosmalens kinderen. 

Van Roosmalen doet nu aangifte tegen de mensen die hem hebben bedreigd. Daarnaast overweegt hij aangifte tegen Ongehoord Nederland en voorzitter Arnold Karskens. ‘Deze mensen zijn niet voor rede vatbaar,’ aldus Van Roosmalen. 

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Kuifje3
Kuifje319 mrt. 2022 - 9:18

Ook hier op Joop waren de commentaren niet uitsluitend positief op het stukje. Dat zegt ook wel dat het een beetje net over de rand was. Ik zag er ook niet echt satire in. Bedreigen, schelden, noem maar op… te gek voor woorden. Als een columnist over de rand gaat mag hij best aangesproken worden (tenslotte is zo’n column natuurlijk niet bedoeld om iedereen te pleasen), maar het lijkt wel alsof je tegenwoordig helemaal beter geen mening ergens over mag geven. Maar even voor iedereen die nu weer los gaat op ON is het misschien raadzaam om ook even in de spiegel te kijken. Zeker als je de NSB er weer bij moet halen ben je eigenlijk zo ongeveer net zo erg. Marcel van Roosmalen moet gewoon zijn stukjes uitspreken of schrijven. Daar kan iedereen het dan lekker mee eens of oneens zijn en het heeft voer voor leuke discussies. Schelden en bedreigen is geen discussiëren.

FredD2
FredD219 mrt. 2022 - 6:40

Ik sta echt even met mijn tanden te klapperen. Ik hoop van harte dat het goed blijft gaan met mijnheer van Rosmalen en zijn familie en dat er een keer een goed voorbeeld gegeven wordt hoe we met dit soort bedreigers omgaan.

MG1968-2
MG1968-218 mrt. 2022 - 16:12

"Deze mensen zijn niet voor rede vatbaar" O jawel, maar zullen ze niet uiten, dat past niet in het verdienmodel waarbij gelovigen gevoed moeten worden wat ze willen horen en niet noodzakelijkerwijs waar je zelf in geloofd of voor waar aanneemt.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt20 mrt. 2022 - 10:16

""Deze mensen zijn niet voor rede vatbaar" O jawel, maar zullen ze niet uiten" DUS, zijn ze NIET voor rede vatbaar. Hoe kun je voor rede vatbaar zijn als je je redelijkheid binnenhoudt? Dat niet toont en stoïcijns bijft?

∆
18 mrt. 2022 - 12:51

Bah. Forum voor Dreigementen/Demagogie/Dictatuur/...

Freek74
Freek7418 mrt. 2022 - 12:27

FvD... dat zijn eigenlijk al drie letters teveel besteed aan deze knakenclub. Van Roosmalen graag overal deze column laten uitspreken. Elke dag weer. En nog een FvD cartoon er van maken graag.

Erik20
Erik2018 mrt. 2022 - 12:04

En dit zijn de mensen die het altijd hebben over "absolute vrijheid van meningsuiting" en je dus alles zou moeten kunnen zeggen... totdat je een mening hebt waar ze het niet mee eens zijn. Het zal ook wel niet toevallig zijn dat ze een NSB-vlag thuis hadden liggen.