Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Het ergert me dat de hele discussie nu weer gaat over de vraag of Mansvelt de Kamer wel juist heeft geïnformeerd. Het debat zou moeten gaan over de vraag hoe wij de spoorwegen in Nederland organiseren. Het (bijna-)monopolie van de NS met worden doorbroken. De problemen die in Engeland ontstonden bij de privatisering van het spoor kunnen makkelijk ondervangen worden als er in Nederland een overkoepelende niet-commerciële organisatie komt die alle personenvervoer per spoor beheert, en die commerciële bedrijven aanzoekt om dat vervoer uit te voeren. Met de mogelijkheid dat commerciële organisaties zichzelf melden. Meerdere aanbieders, zeker op de lange afstand zal spoorwegbedrijven leren om service te verlenen. Ongetwijfeld zullen er opnieuw mensen opstaan die bepleiten dat ProRail en de NS weer moeten worden samengevoegd. Maar dat is een poging om de duivel uit te drijven met Beelzebub. Dan krijgt de NS helemaal een verpletterend monopolie. Of de NS zou moeten worden omgevormd van een commerciële organisatie naar een beheerder, maar dan komen we in feite terug bij de structuur die ik hierboven voorstel. Al vind ik dat een beheerder eigenlijk niet tegelijk uitvoerder moet zijn. En we moeten heel snel af dat de NS alle stations beheert, zelfs stations maar nooit meer een NS-trein komt. Dijsselbloem zei het laatst al: moet de NS wel wel hamburgers bakken (zoals ze nu doen)? Het ergste is nog dat de NS z'n monopolie op de stations op misdadige wijze uitbuit. Vrijwel alle zaken op de stations zijn van Servex, een dochter van NS Stations. Zoals elke econoom kan voorspellen leidt dat tot een schraal en onnodig duur aanbod. Waar je op elk groter Duits stations een keur aan verrukkelijke bakkers treft, winkels van ketens die ook winkels in de stad hebben, moeten wij het met die peperdure "Broodzaak" winkels doen, waar het personeel de instructie heeft altijd aan je kop te zuren of je iets wilt drinken bij je broodje. Het verbaast me dat ondernemend Nederland nog niet in opstand is gekomen tegen deze misstanden want een locatie op een station is natuurlijk heel aantrekkelijk voor een onderneming, zeker als steeds meer mensen de trein in worden gedwongen door een dichtslibbend wegennet.
/Is het Fyra-rapport het eindstation van Mansveld?/ Ach wel nee, een paar uur verbolgen gekakel van de constructieve oppositie en een ik zal het echt niet meer doen van Mansveld. En dat was het.
Dan had zij geen trein-viagra aan die Fyra te geven ! Geef mij een rustige veilige trein dan.
Tja, ons democratisch model is wel duidelijk aan vernieuwing toe. Bevlogenheid en scherpte zijn slechts te bespeuren in de vier weken voor de verkiezingen. Verder is men in het parlement vooral met zichzelf bezig. Geen leiderschap, geen verantwoordelijkheidsgevoel, geen daadkracht maar zoals Koot & Bie al constateerden in de jaren '80: alleen draaikonten. Met de EU in Brussel wordt dat nog veel groter en dus leuker om de spot mee te drijven: de declaratieparlementariërs die er HELEMAAL niks van snappen. Want een land besturen valt al niet mee, laat staan ruime 20 landen die het oneens zijn. Nee, dat word allemaal erg leuk met die EU.
In dit drama hebben letterlijk alle betrokkenen gefaald: de achtereenvolgende kabinetten, de Tweede Kamer, de toezichthouders. Dan hebben we Prorail, de mislukte ICT- projecten, de vorming van de Nationale Politie, de ellende rond de PGB's, om maar een paar vergelijkbare fiasco's te noemen. Zullen we nu maar eens toegeven dat ons bestuursmodel ingewikkelde projecten domweg niet aan kan?
>>> Citaten: Mansveld bereikt eindstation, stapt op Parlementaire commissie geeft iedereen ervan langs: geld beluste politiek en NS schuldig aan Fyra-mislukking >>> Mansveld bereikt eindstation, stapt op Parlementaire commissie geeft iedereen ervan langs: geld beluste politiek en NS schuldig aan Fyra-mislukking >>> Vooreerst respect...!! en zelfs een Chapaeau..!!.. voordat besluit,met rechte rug..!! >>> Quick in depth analyzing: >>> In scherpe tegenstelling tot het getoonde gekronkel en gekonkel van het moeten aftreden van VVD politici....in deze chapeau voor de PvdA partij..!! >>> Echter een scherp verwijt, dat de PvdA in de val vaan de doorzichtige VVD is ingetrapt, door een staats secretaris te leveren, die meer, zwaarder en twijfelachtige portefeuille (zaken in verantwoordelijkheid heeft, in scherpe tegenstelling met een VVD minister....Shame and Scandal voor dit falende, onbetrouwbare hypocriete kabinet met deze treurige politieke mentaliteit en constellatie...waarbij de contraproductiviteit va miljarden schade dan alweer door bezuinigingen van de niet verantwoordelijke burger in de maag wordt geschoven..!! Facit: Typich van de economische regen (kreietcris) in de drup van Rutte I+II kabinet, die in haar 65 jarig bestaan niets heeft (ij)eleerd dan contraproductiiteit, onverde, opjomende anarchue heeftkune bewerkstelligen >>> Oprichtingn 1948...frappate griezelige waarschuwing door de Chinese astrologie ...1948 jaar van de 'RAT"..!! >> M.i. niet geloofwaardig, echter frappante confronterende overeenkomsten met de het politieke krakter van de VVD en speciaal de constlletie van de beide kabunetten Rutte I+II
En vergeet die rat Eurlings niet. Die heeft de boel belazerd om dat baantje bij de KLM te krijgen. Kan die man nog even aangepakt worden?
waarom dijsselbloem niet de commissie stelt dat hij ook niet de waarheid heeft gezegd en nu? simpel of de duitsers of de fransen vragen snel de lijn over te nemen
Zeer zeer kwalijk dat zoveel politici al die jaren zijn blijven liegen en bedriegen. Neemt Dijsselbloem ook zijn verantwoording? Hij heeft er nogal een handje van om onvolledig te informeren onderwijl belastinggeld rijkelijk weg blijft vloeien. Geef ze nog een lintje.
Jammer dat het zo is gelopen voor Mansveld, ik kan niet goed beoordelen hoe het komt dat ze de kamer verkeerd zou hebben geïnformeerd inzake de betrouwbaarheid van de Fyra treinen, is haar wel deugdelijke informatie aangeleverd, of heeft ze de zaken onderschat, ik weet het niet, hoe dan ook met een mens geworden inquisitie als van Toorenburg was zoiets wel te verwachten, waarmee ik niet expliciet zeg dat het rapport ondeugdelijk zou zijn, in de kern zijn er in de loop der jaren verschillende weeffouten geslopen, te beginnen met de privatiseer drift van de vvd, meer ingegeven door hun doctrine dan deugdelijk onderbouwde bestuursmaatregelen, het splitsen van de NS en Prorail wat tot veel ellende heeft geleid, maar ook geldkwesties wat wel moest leiden tot ontsporen, een Schultz Verhagen die voor spek en bonen in de regering zit met een pretpakket waar je je vingers bij aflikt en volgens mij geen reet uitvoert behalve een beetje geaffecteerd leuteren tot kunst verheffen, volgens mij een aartslui mens, hoe dan ook Dijksma gaat Mansveld opvolgen, ik hoop dat het tot een herverdeling van taken komt en dat Schultz flink aan het werk wordt gezet.
In de artikelen over dit drama kom ik regelmatig de naam van Camiel Eurlings tegen, en zie ik voor mijn geestesoog weer zijn welhaast hysterische optreden tijdens het CDA- congres dat ons uitleverde aan het kabinet Rutte 1. Zijn latere successen, onder meer bij de KLM, zijn bekend. En dan te bedenken dat Us Camieleke werd getipt als toekomstig CDA-leider! Ik denk dat we aan een groot gevaar zijn ontsnapt. Sharon Dijksma wordt genoemd als opvolgster van Wilma Mansveld: iemand die nooit buiten de politiek heeft gewerkt, maar die een groot talent heeft om uiteenlopende departementen op koers te houden. Misschien moeten we voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie ook maar eens buiten de kring van juristen gaan zoeken.
Dit onderzoek, het onderzoek naar woningbouwverenigingen en nog enkele andere onderzoekscommissies bewijzen niets meer dan dat het hele politieke systeem door en door verrot is. Lieden die deze beroepsgroep vormen zijn begaan met arrogantie, hebzucht en machtsmisbruik. Laat ik het zo zeggen, respect heb ik niet voor deze "bestuurders".
De een na de ander vliegt eruit in dit kabinet Rutte. Kan ook niet anders, want het hangt van bedrog aan elkaar. Niet het landsbelang of de burger staat voorop in het beleid, maar het grote geld. Daar komen ze niet eerlijk voor uit, dus moeten daarvoor allerlei smoesjes worden verzonnen, die door de media niet bekritiseerd worden, maar die toch wel door de mand vallen. Met enorme schadeposten ten gevolg. Wat hadden heel veel ouderen het beter gehad, als die 11 miljard die door dit soort verkeerde keuzes over de balk werd weggegooid bij hun terecht was gekomen. En onze premier? Die is natuurlijk weer foetsie en zal wel weer ergens buiten Nederland met de multinational en elite vrienden z'n vingers aflikken.
Als Sharon Dijksma volgt Wilma Mansveld op, als nieuwe secretaris van Infrastratuur en Mileau, dan hoop ik dat PvdA kamerlid Martijn van Dam binnenkort de kans zal krijgen, om Sharon Dijskma op te volgen, als nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken. Beide hebben al veel ervaring in Politiek Den Haag en dat is blijkbaar heel erg belangrijk tegenwoordig, om in zulke wespennest te kunnen overleven!.
Sorry hoor maar hoeveel van dit soort rapporten moeten er zijn voor we zien dat bedrijven het volk/ algemene belang NOOOOOOOOOIT voor ogen heeft!! of het gas is of het paardenvlees en nu NS! Sorry maar ik ben er klaar mee dan SP stijl alles wat de staat ooit heeft laten privatiseren weer terug nemen. en onder de staat terug te brengen. Wij als burgers hoeven dit bullshit toch niet te pikken!! Elke keer trekken wij aan de kortste eind!
Inderdaad: zelfs Bill Gates geeft al aan dat de markt lang niet alles kan oplossen, en dat het de taak van de staat is daarin te voorzien. http://cnsnews.com/news/article/bill-gates-capitalism-has-systemic-problems-government-should-address Bij wat hij noemt kunnen we ook inspecties optellen; dat is inmiddels wel duidelijk.
Voorzichtig, want voor dat je het weet wordt je geassocieerd met Stalin, Mao en Pol Pot Iedereen weet tegenwoordig dat het bedrijfsleven alles veel goedkoper kan dan de staat , omdat ze anders failliet gaan en dan rijdt er geen trein meer en dat wil toch niemand?
Sorry, maar bedoel je nou dat ambtenaren het dan beter zouden doen??? Nee toch? Ik snap je punt hoor maar ambtenaren die bv de ICT inkopen op de markt doen toch ook ongelooflijk stomme dingen. Dus jouw voorstel zal NIETS uitmaken. Goed opdrachtgeverschap is een issue binnen de overheid. Geldzucht bij sommige bedrijven is zeker aan de orde maar onverschilligheid met geld bij ambtenaren is ook niet alles. Zonder winstoogmerk maar tegelijk met een veilige baan ontbreekt het aan scherpte. Ik heb het een jaar 'mogen' meemaken.
eh .. de staat en de politiek komen hier OOK niet erg goed voor de dag ....
Het Fyra-rapport bewijst ondubbelzinnig dat het fiasco volledig is te wijten aan politici met een onwrikbaar geloof in de marktwerking. Het is niet aannemelijk te maken dat die politici linkse labbekakken waren. Integendeel, het waren vrijwel zonder uitzondering rechtse visionairs die Nederland klaar wilden maken voor de 21ste eeuw. De totale kosten van dit rechtse debacle kunnen oplopen tot 11 miljard euro. Wie durft nu nog iets te zeggen over link dat maar geld over de balk blijft gooien?
Voor mij als Groningse (met scheuren in de muren) om uit m'n vel te springen. Miljarden euro's aan gasbaten zijn over de balk gesmeten.
De NS wordt niet uit de gasbaten betaald, maar uit de inkomstenbelasting van Zuid-Hollanders. Snel terugbetalen dus.
Het gaat niet alleen om Wilma Mansveld. Het gaat hier om de baantjesjagerij en de zeteltjeswinst. Dat loopt door de hele Tweede Kamer. Jorritsma, Netelenbos, Peijs, Eurlings en hun partijen. De gehele 2e kamer dus. Er is maar een oplossing: De regering en de gehele Tweede Kamer naar huis en nieuwe verkiezingen. Maar ja, de belangen zijn te groot. Er zal ontdekt worden dat en Haag (de keizer) geen kleren aan heeft. De uil is verguisd maar kwam ons op de TV vertellen dat er een oliecrisis was en dat de wereld gaat veranderen. Waar is Rutte of zelfs de koning om de problemen van deze tijd te benoemen en een oplossing (beslissing) voor te leggen? Welnee, wegkijken en de centen tellen dat is belangrijk. Het is een zooitje in Nederland.
mansveld is nu het prototype van een VVD graaier, oftwel een prima vertegenwoordigster van dit kabinet
Dijsselbloem moet natuurlijk nu ook aftreden. die heeft de kamer ook verkeerd geïnformeerd over dit dossier.
De staatssecretaris doet wat een bewindspersoon behoort te doen: de verantwoordelijkheid nemen en de conclusie daaruit trekken. Daarmee herstelt zij een principe, dat al te lang niet meer in ere werd gehouden. Ook als de bewindspersoon de mesthoop van anderen heeft geërfd en haar de handen in feite gebonden zijn. Respect.
Op zich, maar dat is principeel a posteriori; je had natuurlijk ook de boel niet bij elkaar kunnen liegen en daadwerkelijk proberen op te lossen. Dat was pas respect geweest.
[Daarmee herstelt zij een principe, dat al te lang niet meer in ere werd gehouden.] Gezien de vele malen dat zij eerder op onjuist en onvolledig informeren werd betrapt en niet opstapte is er bij deze mevrouw van een principiële overweging beslist geen sprake. Ze zal de inschatting hebben gemaakt dat het deze keer onhoudbaar was geworden.
Dat al die jaren de toenmalige politieke kanjer de boel belazerd hebben ,en nu het meisje MANSVELD weer dat krijg je als kennis niet belangrijk is maar wie je kent . Het FYRA debacle heeft op en of andere manier voor diverse mensen iets opgeleverd ,er was een andere speler die goedkoper inschreef en ook betere condities gaf dan de ITALIAANSE TREINEN BOUWER . Maar ja de ITALIAANSE holding maatschappij is niet vies van steekpenningen zo al eerder bleek in de NEGENTIGER JAREN vorige eeuw ,met die vliegende wrakken in BELGIE .Ook daar kwamen zij aan bod met slechtere papieren en valse beloftes ,er zijn toen bij vele politieke partijen slachtingen aangericht onder hen die zich hadden laten spijzen door de ITALIANEN .Dat zal ook hier wel het geval zijn niet zo vreemd hetzelfde is bij de noord zuid lijn gebeur ,en misschien in nog wel meer dossiers .
Het FYRA debacle heeft op en of andere manier voor diverse mensen iets opgeleverd ,er was een andere speler die goedkoper inschreef en ook betere condities gaf dan de ITALIAANSE TREINEN BOUWER ] Ik heb het hele Fyra verhaal goed gevolgd, maar dit is nieuws voor mij. Welke aanbieder bedoel je? Kan je hier nader op ingaan, misschien met een linkje erbij?
Nadat de PvdA-top is uit vergaderd stapt Mansveld geheel vrijwillig om. Maar niet zonder te benadrukken dat het toch vooral is vanwege de verantwoordelijkheid voor het beleid van haar voorgangers. Alsof zij de Kamer niet heeft voorgelogen en alsof de enquêtecommissie haar niet alle hoeken van de kamer heeft laten zien. Het aftreden is in ieder geval in lijn met het optreden.
Wanneer niemand zich verantwoordelijk voelt en slechts bezig is met zijn of haar eigen toekomst, dan krijg je dit. Politici/ leiders en bestuurers moeten persoonlijk vernatwoordelijk worden gesteld voor ingrijpende besluiten (zoals nu met een Fyra), het enige wat kan helpen.
Ik zal er geen traan om laten, maar liever zag ik Kleinsma vertrekken. En nóg veel liever het hele kabinet natuurlijk.
Dag R Crumb. Pas na maart 2017 sowieso, voilá!. Ik hoop juist dat dit kabinet gewoon blijft, tot en met 2017, puur om Geert Wilders dwars te liggen, wat betreft zijn zeepbel van virtuele zetels!. Dat is toch mooi, met name dat hij zijn virtuele zetels niet kan incasseren. In maart 2017, bij echte verkiezingstijd, is zijn zeepbel van virtuele zetels al lang uitgebarsten, neem ik aan. What goes up comes down.
Voor jouw informatie: Jetta Kleinsma heeft niets met Verkeer en Waterstaat te maken. Het zou dus niet logisch zijn, als ze zou opstappen naar aanleiding van dit dossier.
" Het hele project met de Fyra is mislukt omdat de staat alleen maar geïnteresseerd was in de financiële opbrengsten en de NS de eigen MONOPOLYPOSITIE op het spoor op nummer één zette" Heeft iedereen het goed gelezen? MONOPOLYPOSTIE. En dat is nog steeds wat de linkse partijen koste wat kost willen handhaven. Nee geen concurrentie op het spoor want stel je voor dat er iemand beter is dan de NS. Overal waar lijnen beheerd worden concurrenten is het kwaliteit met sprongen vooruit gegaan. Waar eerst een defecte dieseltrein van de NS reed rijden nu fonkelnieuwe treinen Concurrentie is het enige medicijn tegen de de totaal verziekte situatie op het spoor.
Ik zie meer in terug naar nationalisatie. Net als in België, Frankrijk, Duitsland, enz. Complete privatisering, die toch zou moeten samengaan met volledig open concurrentie, is de heilloze weg van onder meer Engeland. Een zootje.
Politici hebben een heiligvertrouwen in het systeem dat hun ten dienste kan zijn. Goedbeschouwd zijn ze alleen maar bezig met hun eigen toekomst. Daar is op zich niets mis mee, mits ze zich wel verantwoordelijk voelen voor wat ze doen, dat ze zich verantwoordelijk voelen voor de besluiten die ze nemen. Als dan het systeem (huidige marktwerking/ EU-dromen, etc) persoonlijke verrijkking betekent (geldelijk en macht), tsja, dan moet je wel verrekte integer zijn als person om daar mee om te kunnen gaan en te denken aan het algemeen belang. Onze politici in ieder geval niet, want die grens kunnen ze zelf niet trekken. Daarom moet je ook strafbaar worden gesteld als je aantoonbaar hebt gefaald als leider/ bestuurder/ politicus.
Heb groot respect voor Mansveld. Ze kreeg een dossier waar al grote fouten in waren gemaakt. Dit mag je op rekening van CDA, VVD en PvdA schrijven. Er is 1 ding wat mij opvalt. Een dossier wat zo ingewikkeld is, daar zou je een minister toch op zetten. Maar de VVD minister houdt zich angstvallig stil. En daar kan ik weinig waardering voor opbrengen.
Die vraag is al menigmaal gesteld t.a.v. VVD-minister Melanie Schultz. Het echte werk, de zware portefeuilles, liggen / lagen allemaal bij staatssecretaris Mansfeld.
Gezien haar ervaring was ze natuurlijk volledig kansloos in deze positie. Iemand zonder enige ervaring in het managen van grote bedrijven de verantwoording geven om orde op zaken te stellen? Maar ja, PVDA selecteert niet op capaciteiten maar op het plaatje.
Welke VVDer in het kabinet is wel geschikt om een groot bedrijf te leiden?
Nee, die treinen mochten niet in Nederland worden gebouwd. En bovendien moest/moet de maakindustrie hier zoveel mogelijk de nek om worden gedraaid. Want milieu, globalisering, EU, etc.. Stork Werkspoor? Honderden arbeidsplaatsen met onvervangbare vakmensen en vakkennis? In de WW en in het flex uitzendcircuit geschopt, terwijl de jongsten en de goedkoopsten, bij doorstart op 1 locatie en voor een pisloontje, verder konden bij Wartsila. Fyra moest het worden, want dat was het helemaal! Want in Nederland kunnen wij geen treinen maken. Hoewel wij die dingen tot diep in de jaren 70 zelfs nog naar Argentinie en Zuid Afrika exporteerden. En ze rijden daar nog steeds. Je zou die faalhazen toch. Mevrouw Mansveld kan daar echter niet zo veel aan doen. Want ze heeft deze rommel voor het grootste deel alleen maar doorgeschoven gekregen van haar voorgangsters.
De spoorwegindustrie is in Nederland al in de jaren '70 teloorgegaan. Daar kan de huidige of toekomstige minister / staatssecretaris ook niet zoveel aandoen. En natuurlijk kunnen er in Nederland treinen gebouwd worden, maar het opnieuw vanaf nul 'Werkspoor' 'Allan' 'Beijnes'etc. opzetten is ook iets wat tijd kost. Een klantenbasis moet je opbouwen. Hetzelfde geld voor een bedrijf als Fokker. Natuurlijk konden we vliegtuigen bouwen - hele goede zelfs - maar hoeveel subsidie moet je in een bedrijf willen pompen om het overeind te houden? Niet alles moet om geld draaien, maar Veel van dat soort zaken heeft wel een grens. Maar het is niet alleen in ons land dat de spoorwegindustrie in verdampt. In nogal wat andere Europese landen is door fusies en andere rationaliseringen het nodige verloren gegaan. In veel gevallen is die industrie die nog bestaat ook onderdeel van slechts enkele grote concerns. Nederland is dus helemaal geen uitzondering Bovendien heeft ook Werkspoor de plank weleens mis geslagen. Mat'34 was ook pas in 2de instantie een succes, en de NS2600 locomotief is dat nooit geworden, en werd ook na 5 jaar al buiten bedrijf gesteld. Ook de beroemde Britse locomotief ontwerper Sir Nigel Gresley zat er weleens naast. De P2 klasse - ontworpen als expresse locomotief voor de verbinding tussen Edinburgh en Aberdeen was geen succes. Maar hij ook de A4 klasse ontwikkeld waarvan er eentje 'de Mallard' nog steeds het snelheidsrecord voor stoomtreinen heeft. En de door jou genoemde order voor Argentinië heeft Werkspoor uiteindelijk mede de das omgedaan. Deze order nam zoveel capaciteit in beslag dat er onvoldoende overbleef om een aantal NS orders te kunnen leveren. Toen de Argentijnse order geleverd was, was de NS elders gaan shoppen en waren er geen buitenlandse vervolgorders. De binnenlandse markt was te klein en de buitenlandse markt te wispelturig. Exit werkspoor.
En ik al die tijd maar denken dat CDA'er Karla Maria Henriëtte Peijs de hoofdschuldige aan dit debacle is geweest.
Wie is dan de hoofdschuldige: Camiel Martinus Petrus Stephanus Eurlings, Melanie Henriëtte Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, Tine Netelenbos-Koomen of Annemarie Jorritsma-Lebbink?
Hoe kan het vraag je je af, hoe moeilijk kan het zijn om een trein te laten rijden? De privatisering is gefaald en moet terug gedraaid worden, niet alleen bij de NS maar ook bedrijven als KPN, PostNL en andere ex-staatsbedrijven moeten weer genationaliseerd worden. De ABNAMRO moet niet naar de beurs en er moet een aparte minister voor staatsbedrijven komen. Zo kunnen we wellicht wat van de grip terug winnen: het Nederlandse bedrijfsleven meer sturen op productie, milieu en arbeidsvoorwaarden.
Oké, maar hoe zie je dat voor je? KPN en PostNL hebben allang veel marktaandeel verloren. Moet de concurrentie dan ook genationaliseerd worden? Ga je die gewoon verbieden? Ga je die uitkopen? Wil je andere bedrijven verbieden producten aan te bieden? KPN levert ook televisie en dat doen KPN dochters Xs4all en Telfort ook. Maar ook Ziggo etc. doet dat, en Ziggo levert ook telefonie en is daarmee hoe dan ook een directe concurrent van KPN. Mag Ziggo dan nog blijven bestaan? Gaan we terug naar een situatie waarbij telefonie, internet en TV weer gewoon door aparte aanbieders worden geleverd? Als je KPN een monopolie geeft ten kostte van Ziggo etc. heb je te maken met twee totaal incompatibele netwerken. Mogen bedrijven als selectvracht blijven bestaan? Ik ben niet principieel tegen nationalisatie, maar ik kan me moeilijk een voorstelling maken hoe je dat in de praktijk wil organiseren.. Maar misschien heb jij daarover nagedacht.
Erg goede column van bert wagendorp in de VK, het cda en vvd tuig dat al 100 jaar op verkeer/ waterstaat zit heeft er alleen maar mooie baantjes aan overgehouden Peijs , Eurlings, Jorritsma.neelie kroes PvdA had nooit moeten instemmen dat" beginneling " Mansveld dit dossier kreeg. Dit had een prachtig dossier voor de minister zelf geweest, maar vooral de VVD en CDA zijn goed in doorschuiven van moeilijke dossiers. Schultz is wel een bijzonder slimme minister alle ellende op de staatssecretaris afwenden en zelf een beetje popie joopie minister uithangen door hier en daar de snelheid van 120 naar 130 op te schroeven, De Rat!!
Wat te denken van Kok? Het verhaal Fyra begon met Kok, zoals wel meer verhalen bij hem zijn begonnen. Joop.nl besteedde daar in mei aandacht aan toen het even actueel was: http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/32208_verhoren_fyra_enquete_begonnen/
Je vraagt je toch af of het wel zo zinnig is om een kwartier per uur sneller in Parijs te komen. Want als je in Gare du Nord aankomt plof je toch meteen op een Parijs terras.
Minister Schultz, van hetzelfde ministerie van Infrastructuur en Milieu, treft geen blaam (ahum...). "Zij doet de visaktes en let op de filemeldingen." Bron: aardige quote van Bert Wagendorp in de VK.
Inderdaad, nogal opmerkelijk dat zoveel PvdA bewindspersonnen zoveel lastige dossiers gekregen hebben, behalve Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu), b.v. nog Lodewijk Asscher (Integratie), Jetta Kleinsma (Sociale Zaken) en Martijn van Rijn (Zorg). Heeft Diederik Samsom en Wouter Bos misschien toen niet goed opgelet, bij de formatie van het VVD/PvdA kabinet, in 2012? :)