Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mannen, spreek je uit!

  •  
30-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3383 keer bekeken
  •  

Aron Elstak doet bij Spijkers met Koppen een oproep aan mannen om zich uit te spreken tegen seksueel geweld. Althans, aan de jonge mannen want de ouden lijken niet bereid nog iets te leren.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (17)

Ivan61
Ivan611 mei 2022 - 10:03

Waar komt deze hysterische gedram vandaan? Kunnen de jonge mannen niks beters verzinnen? Bovendien wie is hij om mij als vader van een dochter uit te dagen? Is hij een vader misschien? Te veel vragen zie ik maar zo een man kan namens zichzelf spreken en niet namens hele groep.

pahan
pahan1 mei 2022 - 5:43

Nou, dát zal ze leren! Het is wel de enige echte Elstak, bekend van Poing! O, niet? Is dit een ander? Nou ja, hij heeft een programma Spijkers met Koppen. Of tenminste, daar doet hij aan mee. En volgens de site is dat satirisch, dus ik weet niet helemaal zeker of hij het nu echt meent of dat dat nou juist de satire is. Maar het is een beroemd programma, dus nu zijn de vrouwtjes veilig! Ik snap het al, ik ben nog te jong voor Radio 2.

RainbW
RainbW1 mei 2022 - 5:41

Vergeef ons (oude mannen) dat wij niet mee willen doen met jullie rare gedachtenkronkels. Wij spreken ons namelijk niet makkelijk uit tegen iets wat voor ons nooit normaal is geweest en dat we weigeren mee te doen aan het overdreven Woke gebeuren wat er eigenlijk alleen maar voor zorgt dat het leven voor iedereen minder leuk en spontaan wordt omdat je bij je geboorte al de schuld draagt van je geslacht en je complete boekwerk moet doornemen met wat je wel tegen wie en wat je niet tegen wie mag zeggen.

PGS
PGS1 mei 2022 - 5:35

Zoals een gangbaar politiek correct antwoord gaat: ik herken mij niet in het geschetste beeld.

Thuiszitter
Thuiszitter30 apr. 2022 - 23:12

Degene die zich uit willen spreken doen dat wel, of het ergens mee haat helpen ?

Jozias2
Jozias230 apr. 2022 - 21:18

Nu spreekt iemand zich uit over een voorval uit het verleden en zegt hij zich er kapot voor te schamen is het kennelijk niet goed. Of wordt bedoeld met uitspreken alleen het uitspreken over een ander?

2 Reacties
Zandb
Zandb1 mei 2022 - 7:51

Jozias U geeft wel een erg subjectieve (vergoelijkende?) samenvatting van wat Derksen deed en daarover zei.

Jozias2
Jozias21 mei 2022 - 21:18

Welk feit klopt niet? Hij gaf vooraf toch aan dat hij zich kapot schaamde voor dit gebeuren? Hij vertelde toch ook dat hij zelf in het verleden fouten heeft gemaakt en dat hij daarom niet snel een moreel oordeel over een ander zou vellen. Of heeft u de uitzending niet gezien en alleen wat plakwerk met het voorval zelf.

Greendutch
Greendutch30 apr. 2022 - 17:39

goed dat er good Guys zijn met het hart en hoofd op de juiste plaats, hersens om na te denken en respect voor vrouwen te hebben volgende link spreekt voor zich waarom het belangrijk is dit onderwerp --dat al eeuwenoud is-- bespreekbaar te houden , ook voor die oude knarren. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/04/06/verkrachting-als-oorlogswapen/ en hoor de podcast ‘bureau buitenland’ van 26-4-2022

3 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens1 mei 2022 - 6:22

@Greendutch "ook voor die oude knarren" Welke oude knarren? Niet voor deze oude knar in ieder geval! Je ziet, ook in mijn bijdrage hieronder, dat ik wat oud zijn betreft nogal snel op mijn bejaarde teentjes getrapt ben. Misschien ben jij een oude knar, maar ik niet, al word ik honderd. Eerder dan welke jonge knaap dan ook stel ik zélf respect voor vrouwen aan de orde.

Zandb
Zandb1 mei 2022 - 7:57

Greendutsch Ik vind wel wat sneu waneer je mensen beoordeelt op wat ze zeggen. Een 'bad guy' zal zich gemakkelijk als 'good guy' kunnen voordoen omdat hij 'bad guy' is. Er woonden twee broers op een splitsing. De kan niet anders dan liegen, de ander dan de waarheid vertellen. Je mag één vraag stellen om de weg te vragen. Welke vraag levert de juiste weg op? En dat is de vraag: "Wat zou je broer zeggen, als ik hem de weg vroeg. Snapt u waar ik naar toe wil?

Eric Minnens
Eric Minnens1 mei 2022 - 11:27

@Zand "Welke vraag levert de juiste weg op?" Leuk probleempje Zand, weliswaar oud en bekend, maar ik moest er toch weer even opnieuw over nadenken. Overigens levert het antwoord de verkeerde weg op. Als het linksaf is, moet je rechtsaf gaan. Maar indirect weet je dan dus toch de juiste weg. Wel ontstaat er een probleem als je ook nog rechtdoor zou kunnen gaan... maar dat is voor kniesoren.

Ewout Pool
Ewout Pool30 apr. 2022 - 17:38

Ben ik volledig met Aaron eens! Maar dan wil ik ook dat álle Russen ter wereld zich uitspreken tegen Poetin, álle Joden te wereld tegen het optreden van Israël, alle Boeddhisten tegen het optreden tegen de Rohinya en alle moslims tegen elke Jihadistische aanslag de afgelopen 40 jaar. Of zullen we gewoon afspreken dat eenieder verantwoording draagt voor zijn eigen gedrag? Overigens vind ik de opmerking van Derksen verwerpelijk, maar ik ben daaraan in het geheel niet medeschuldig!

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens1 mei 2022 - 7:00

@Ewout Pool "Of zullen we gewoon afspreken dat eenieder verantwoording draagt voor zijn eigen gedrag?" Ja, laten we vooral maar op de oude voet verder gaan. Dan verandert er niks. Lekker rustig. "Mannen, spreek je uit!" is een oproep tot actie Ewout. Omdat er iets moet veranderen. "Maar dan wil ik ook dat álle Russen..." etc. etc. Waarom stel je deze onmogelijke sine qua non? Wederom: omdat je niks wilt veranderen? Als afleidingsmanoeuvre?

Zandb
Zandb1 mei 2022 - 8:05

Ewout Wat een rare stelling: " Overigens vind ik de opmerking van Derksen verwerpelijk, maar ik ben daaraan in het geheel niet medeschuldig!" U bent 'slechts' schuldig aan, wat u van het verhaal van Derksen vindt en hoe u daarop reageert. In een analogie: als iemand dronken met de auto naar huis wil rijden, dan hebt u daar maar op te reageren, als u daarbij bent. En wat u dan zegt of doet of niet zegt of doet, bepaalt of u 'medeschuldig' bent aan de loop van de gebeurtenissen.

Eric Minnens
Eric Minnens30 apr. 2022 - 17:01

"De koppige bejaarde is nog eerder bereid om eenzaam dood te gaan dan te reflecteren of excuses maken" ??? Hallo, speak for yourself, eh... for your father bedoel ik... or grandfather... Not for me! (74 jaar.) Scheer je mij nu over één kam met Johan Derksen? Wat is dit voor generalisatie? Wat is dit voor oude-mannen-discriminatie? "Spreek je uit?" Ja maar niet in deze context, duizend bommen en granaten.

Martin van der Linde
Martin van der Linde30 apr. 2022 - 15:25

Ik voel me niet aangesproken dus ik hoef me ook niet uit te spreken. Ik ga me daar een beetje excuseren omdat een snorremans wiens houdbaarheidsdatum al jaren verstreken is zonodig zijn vriendje wil helpen.