Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Mannen mogen bij British Airways niet naast kinderen zitten

  •  
18-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
interieur_vliegtuig_lijst.jpg
'Elke man kan een pedo zijn'
De Luxemburgse zakenman Mirko Fischer spant een rechtszaak aan tegen luchtvaartmaatschappij British Airways, omdat hij zich gediscrimineerd voelt.
Een steward van de Britse luchtvaartmaatschappij had hem te verstaan gegeven dat hij van plaats moest verwisselen, omdat hij in het vliegtuig naast een kind zat. Dat mag niet bij BA, omdat de maatschappij wil voorkomen dat een kind naast een pedofiel komt te zitten. De regel gaat ook op als de ouders van het kind in de buurt zijn. Dat schrijft de Daily Mail. Toen Fischer in eerste instantie weigerde, omdat hij -aan de andere kant- naast zijn zes maanden zwangere vrouw wilde blijven zitten, verhief de steward zijn stem, zodat de andere passagiers mee konden luisteren. Fischer voelde zich hierdoor als potentiële pedo te kijk gezet.
cc foto: caribb

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (18)

Pollux2
Pollux218 jan. 2010 - 12:53

En een vrouw vergrijpt zich nooit aan een kind, natuurlijk niet!

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek18 jan. 2010 - 12:53

Belachelijk, stigmatiserend ook. Duurt het nog lang bij BA voordat elke vrouw als potentiële hoer wordt geweerd? Elke Brit is een potentiële moordenaar, overigens.

Florian2
Florian218 jan. 2010 - 12:53

Geinige regel wel! :-) Mag ik nog wel naast mijn zoontje (en neefje) zitten tijdens een familievakantie? Of is dat ook voor de zekerheid verboden? Misschien veilig om alle mannen gezamelijk voorin het vliegtuig te zetten en de vrouwen met kinderen achterin? Dit soort regels zijn te onnozel voor woorden....maargoed....wel amusant :-)

Yggdrasil
Yggdrasil18 jan. 2010 - 12:53

De 1-april grap of foolsday komt wel erg vroeg dit jaar

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek18 jan. 2010 - 12:53

Ik vraag me af of ze ook al een regel voor potentiële bomploffers hebben ontworpen. Of is het dan ineens wèl discriminatie?

ReneeO
ReneeO18 jan. 2010 - 12:53

Paranoia alom. Ik word zo langzamerhand echt een beetje ziek van dit type maatregelen. Waarom geen speciale ouder-kind vluchten bij BA? Hebben mensen zonder of met volwassen kinderen geen last van die kleine aandacht trekkende peuters en kleuters met hun onsmakelijke loopneusjes... ;-)

TKroon
TKroon18 jan. 2010 - 12:53

Zojuist weer op mijn stoel geklommen. Het moet niet gekker worden.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen18 jan. 2010 - 12:53

Tsja, ook elke vrouw kan een pedo zijn, elk kind een kind-moordenaar zijn, en daar zouden ze ook zomaar naast kunnen komen te zitten. Dus om de kinderen goed te beschermen denk ik dat BA ze beter eerst door hun ouders in een stalen kist kunnen laten verpakken, veel veiliger.

patim
patim18 jan. 2010 - 12:53

Ik vlieg nogal vaak voor mijn werk. Alleen. Ik heb er een hekel aan om naast die jankende kinderen te zitten. Voortaan BA boeken :-)

johnny02
johnny0218 jan. 2010 - 12:53

Volgende maatregelen van BA: - Geen kinderen aan het raam: stel dat een raampje het begeeft, wordt het kind naar buiten gezogen. Als een volwassen persoon daar zou zitten zou deze klem blijven en het wellicht overleven. Net zo onwaarschijnlijk als het is dat een pedo naast een kind zit die zonder ouders reist. Reizen er ouders mee hebben die de verantwoordelijkheid dat iemand met slechte bedoelingen van hun kind afblijven. Zet dan ook alleen maar oude stewardessen in, bij die jonge meisjes wordt vaak contact uitgelokt. Zo zou men tenminste kunnen argumenteren. Doe toch normaal.

SirCharles
SirCharles18 jan. 2010 - 12:53

Hoop niet dat andere luchtvaartmaatschappijen zullen volgen, vloog de laatste keer nog met de KLM met mijn nichtjes van 16 en 17 jaren jong, zat gezellig tussen hen in.

UrcodeRufter
UrcodeRufter18 jan. 2010 - 12:53

Enige tijd geleden heb ik ook vernomen dat je In Engeland op een lijst van potentiele pedofielen kunt worden geplaatst als je als ouder een vriend(innet)je van je zoon of dochter een lift geeft naar bijvoorbeeld een sportaccomodatie. Het komt nog zover dat geen enkel kind nog mag plaatsnemen op de schoot van Santa Claus. Stel je voor wat daaruit zou kunnen opbloeien...

johnnysisko
johnnysisko18 jan. 2010 - 12:53

Ze zijn zeker te vaak op grote hoogtes geweest waardoor ze ze zien vliegen bij British Airways

UrcodeRufter
UrcodeRufter18 jan. 2010 - 12:53

Na ampel beraad pleit ik ervoor om alle mannelijke passagiers verplicht geboeid in een vliegtuig te doen plaatsnemen. Stewardessen kunnen dan desgewenst een drankje en maaltijd naar binnen kieperen in de gulzige monden van deze passagiers, alsmede assistentie verlenen bij toiletbezoek...voorkomt een hoop trammelant wanneer een of andere terrorist weer eens zonodig een bom wil doen ontsteken.

borissie
borissie18 jan. 2010 - 12:53

Uitstekende regeling. Géén krijsende overactieve koters meer naast me in het vliegtuig. Heerlijk.

1 Reactie
StanB.
StanB.18 jan. 2010 - 12:53

Zo is het, Boris. Stop al dat kleine grut in het laadruim, zitten ze daar veilig voor de pedo's, lekker rustig voor de rest!

Paradox2
Paradox218 jan. 2010 - 12:53

Laten we correct blijven; een paar verpesten het voor de rest. Niet alle mannen zijn (per se) smeerlappen. Nu nog wast statistiek ertegenaan en we kunnen de regel ook bij KLM toepassen. Daarna is het wachten op pedo-poortjes waarin de lampjes rood beginnen te knipperen wanneer het pedo-gen geconstateerd wordt.

1 Reactie
BATikker
BATikker18 jan. 2010 - 12:53

Hoe weet u dat KLM dit nog niet toepast? Ik (man, geen geschiedenis als pedo) zit bij KLM nooit naast een kind. Of heb ik altijd geluk??